Ondanks de coronapandemie groeit de economie, is de arbeidsmarkt compleet veranderd, blijft het aantal HR-vacatures stijgen en zijn HR-professionals moeilijker te vinden. Dit heeft natuurlijk impact op ons werk bij P&O Partner. In deze dynamische arbeidsmarkt en veranderde werksituatie blijven we goede resultaten boeken. Naast Werving & Selectie voor HR-professionals zijn we inmiddels ook een vanzelfsprekende partij geworden voor Executive Search opdrachten voor senior HR Managers en HR Directeuren. Daarnaast groeit het aantal interim HR-professionals dat via P&O Partner werkt fors. We werken landelijk en hebben kandidaten werken in alle provincies.

Intern staat P&O Partner nooit stil. We evalueren onze dienstverlening doorlopend in enquêtes met kandidaten en opdrachtgevers. De hoge beoordelingen die we krijgen maken ons trots én houden ons scherp. Kwaliteit en groei op Executive Search, Werving & Selectie en interim management hebben onze volle aandacht.

In deze arbeidsmarkt is ons werk intensiever en complexer. Ongeveer 95% van de kandidaten die we voorstellen voor vaste functies komt uit ons eigen netwerk en search. Het aantal actieve sollicitaties wordt steeds lager, kandidaten solliciteren bijna niet meer uit zichzelf. Dit betekent voor ons echt headhunten en dat vergt inzicht, HR-expertise, creativiteit en doorzettingsvermogen van ons team.

Als we de juiste kandidaten in beeld hebben, is het soms nog een kunst om kandidaten en opdrachtgevers bij elkaar te brengen. De pandemie vraagt veel van mensen, dat merken we dagelijks op de werkvloer. Kandidaten werken meer ‘op hun eigen eiland’ en opdrachtgevers werken vanuit hun perspectief steeds functioneler en efficiënter. Die twee werelden samenbrengen gaat niet vanzelf. Met maatwerkadvies, goed projectmanagement en persoonlijke aandacht vanuit P&O Partner krijgen we het nagenoeg altijd voor elkaar. Altijd als we weer iemand aan een nieuwe baan of collega helpen, geeft ons dat veel voldoening! We doen dit samen en werken met een team waar we trots op zijn.

De komende tijd blijft interessante uitdagingen brengen voor HR-professionals. Organisaties hebben hoge verwachtingen van HR. Corona is de katalysator geweest van hybride werken, online meetings, digitalisering en output gestuurd werken. Organisaties hebben veel vacatures en de werkloosheid is in jaren niet zo laag geweest. Niet alleen nieuwe medewerkers binnenkrijgen is lastiger geworden, ook om ze goed te laten landen en binnen te houden is een actueel thema.

Binnen het HR-vakgebied is de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de optimalisatie van HR-processen en technologie. Wij verwachten dat er meer aandacht komt voor de medewerker als mens in organisaties: meer betrokkenheid, flexibel beleid om in te spelen op individuele wensen en snellere besluitvorming, met als doel om talenten van mensen nog beter in te zetten.

En daar helpt P&O Partner graag bij!

Namens Team P&O Partner,

Hanne van Heloma Lugt & Jan-Willem van den Dungen