De zon schijnt en ik stel navigatie in naar Journaalplein 1 op het Mediapark in Hilversum. Het is de avond van het HR Directeuren Event, dit keer bij de NOS.

Deze samenwerking met de NOS is niet geheel toevallig, ik ben hier 10 jaar geleden door P&O Partner als Wildcard kandidaat geplaatst. Bijzonder om nu vanuit mijn rol als Managing Partner bij P&O Partner samen met mijn oud NOS collega’s dit event te organiseren.

Masterclasses
Op het programma van het HR Directeuren Event staan twee bijzondere masterclasses: als eerste de masterclass Presenteren door Jeroen Overbeek, Presentator van het NOS Journaal. De tweede masterclass is Talentmanagement & Leiderschap door prof. dr. Lidewey van der Sluis, Professor bij Nyenrode Business Universiteit.

De masterclass van Jeroen bruist van de energie. Hij komt met veel tips en voorbeelden. Hij kleurt zijn verhaal levendig in met eigen ervaringen en video’s van goede en slechte (!) voorbeelden. Of je nu als HR Directeur moet presenteren voor de board of moet spreken voor duizenden medewerkers, niet alleen je verhaal telt. Ook hoe je binnenkomt, hoe je erbij staat en hoe je reageert op onverwachte zaken. Moderne ‘spiekbriefjes’ in de vorm van techniek zijn daarbij onmisbaar.

Dan steekt prof. dr. Lidewey van der Sluis van wal met haar masterclass Talentmanagement. Bevlogen als zij is over haar vakgebied neemt ze ons mee in haar verhaal met wetenschappelijke onderbouwing. De allerbelangrijkste basis: stem je organisatiestructuur af op de bedoeling van de organisatie en geef ruimte aan je mensen. Op de vraag uit de groep hoe je potentieel talent kunt herkennen in je organisatie, antwoordt zij dat iedereen met talent wordt geboren. Talent is als een spier die je moet trainen. Zonder te trainen komt het talent niet tot ontwikkeling. En wat is daarvoor nodig? De kern van Talentmanagement kun je vatten in een formule: AIR⁴+V⁶, handig te onthouden. Haar uitleg geeft nieuwe inzicht op leiderschap!

Achter de schermen bij NOS
Hoe werkt de NOS als organisatie? Wat komt daar bij kijken en welke HR thema’s spelen hier. De groep krijgt een inkijkje in de dagelijkse uitdagingen van deze bijzondere organisatie. Esther van Genugten (Hoofd HR bij NOS) vertelt hoe de NOS Altijd Overal Dichtbij kan zijn.

Het is twee minuten voor 20.00 uur en we sluiten snel af, want de groep HR directeuren gaat live achter de schermen meekijken tijdens het Acht uur journaal. Een unieke ervaring waar met verwondering naar wordt gekeken!

Tijdens de borrel kijken we terug op een geslaagd event. Een boeiend programma waarbij energie, professionaliteit en kwaliteit bij elkaar kwam. Met nieuwe energie en inspiratie stappen de HR Directeuren weer in de auto, er wordt spontaan gecarpoold, en de navigatie wordt op het thuisadres gezet. Bij het verlaten van het Mediapark realiseer ik me dat al deze HR Directeuren nooit meer hetzelfde naar het Acht uur journaal kijken.

Deel deze post