In het Achmea Congrescentrum te Zeist vond een HR Congres plaats over het (op)bouwen van succesvolle teams. Rens de Jong bleek een zeer bevlogen en nieuwsgierige dagvoorzitter.
De initiatiefnemers van deze dag; Jan-Willem van den Dungen (P&O Partner), Egmond Borgdorff (Achmea) en Henri Verlinden werden geïnspireerd door de Volvo Ocean Race. Zeven verschillende teams, zeven gelijkwaardige boten. Tijdens de Volvo Ocean Race maakten niet de boten, maar de mensen het verschil maken. De menselijke factor bleek bepalend voor de einduitslag. Anje-Marijcke van Boxtel (coach van het Nederlandse Team Brunel) heeft toegelicht dat door te coachen op drijfveren en talenten uiteindelijk een high performing team is gevormd dat na een moeizame start uiteindelijk de tweede plaats wist te behalen. Een schip is zo sterk als zijn bemanning.

Teamspirit, samenwerking, leiderschap zijn hierbij onderscheidende factoren. Verschillende sprekers deelden hun bevindingen en ervaringen, mede aan de hand van spectaculaire (voor)beelden.

Bart de Boer (vml. CEO van De Efteling en Eindhoven Airport) stond onder meer stil bij “Betovering”, een programma voor medewerkers waar “jij” het verschil maakt tussen een leuk dagje weg en een onvergetelijke ervaring. Marcel Gelauff (Hoofdredacteur NOS Nieuws) vertelde over de voorbereiding en live-uitzending rondom de MH17 ramp. De ongelofelijke impact op de NOS medewerkers en onze samenleving maken het belang van nieuws en kwaliteitsjournalistiek duidelijk.
Het middagprogramma bestaat uit een viertal break out sessies. Aspecten die recruitment, communicatie, leiderschap en verandermanagement raken, werden vanuit de praktijk belicht door Chris van der Plasse (Mariniers), Arjen Kamphuis (Informatie Beveiligingsexpert) en de voormalig topsporters Bas van de Goor en Maarten Ducrot.
De middag werd afgesloten door Peter van Uhm (Generaal buiten dienst). Hij verzorgde een inkijk in de wereld van Defensie. Over het morele kompas, visie, vertrouwen en blind vertrouwen om te komen tot een Unity of Effort.

Het HR Congres heeft ons inspirerende inzichten, verrassende verhalen en direct toepasbare theorieën geboden. En natuurlijk een aantal gouden tips.

Namens de organisatie: bedankt sponsoren voor het mogelijk maken van deze dag:

 • Achmea: is de grootste verzekeraar in Nederland en verzekert haar klanten voor schade, zorg en inkomen. Achmea richt zich op een duurzame toekomst voor haar klanten, de samenleving en haar eigen onderneming.
  Info: achmea.nl
 • P&O Partner: is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in de search, werving en selectie van HR professionals voor vaste, tijdelijke en interim functies, op alle niveaus, binnen heel Nederland.
  Info: popartner.nl
 • AFAS Software: is een Nederlands familiebedrijf en ontwikkelt innovatieve softwareproducten voor zowel de consumentenmarkt als bedrijven en organisaties uit alle branches.
  Info: afas.nl
 • Brunel: een wereldwijde dienstverlener op het terrein van flexibele personeelsoplossingen met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen.
  Info: brunel.nl
 • LTP: is gespecialiseerd in (leiderschaps) assessment en online assessmentoplossingen, zowel voor persoonlijke als teamontwikkeling.
  Info: ltp.nl
 • Schouten en Nelissen: is specialist in learning & development en werkt wereldwijd aan de ontwikkeling van individuen, teams en organisaties.
  Info: suas.nl

Deel deze post