Ik ben alweer 25 jaar ondernemer. Wat vliegt de tijd! 1996 is het jaar dat Richard Krajicek Wimbledon won, de dienstplicht in Nederland werd afgeschaft en de eerste Nederlandse zoekmachine op het internet, Ilse, van start ging. We betaalden met guldens en hadden op kantoor nog een fax en telefoontoestellen met vaste snoer.

1996 is het jaar waarin ik startte met de eenmanszaak P.O.A.-Advies, daarna volgden One-Plaza (met de onderdelen HRM-Plaza en ICT-Plaza) en inmiddels al jarenlang P&O Partner.

Gestart tijdens mijn HRM studie met het werken voor MKB organisaties op het terrein van P&O, Arbo en Kwaliteit. Vervolgens heb ik mijzelf ontwikkeld in het HR vak door te werken bij uiteenlopende organisaties, profit én non-profit, door heel Nederland. Lesgegeven aan HR studenten, gewerkt op het snijvlak van HRM en ICT, mede aan de wieg gestaan van i-Sound en i-Display en vanaf 2003 me volledig toegelegd op de bemiddeling van HR professionals.

Speciale dank aan mijn ouders. Zij gaven mij begin 1996 het vertrouwen en boden een steuntje in de rug. Daar ben ik ze nog altijd zeer dankbaar voor! Ook veel dank aan mijn broer Joris (met zijn prachtige “out of the box” ideeën die hij nog weet te realiseren ook!), Jurgen (leermeester als “Chef PZ” van het eerste uur), voormalige compagnons Martijn en Michiel en natuurlijk mijn huidige compagnon en superfijne collega Hanne.

Vele, vele, vele opdrachtgevers, relaties, voormalige en huidige collega’s, vrienden en familie; zonder jullie was het mij niet gelukt! Ontzettend bedankt allemaal voor de fijne samenwerking, de kansen en jullie vertrouwen!

Mij werd onlangs gevraagd naar tips voor collega-ondernemers. Ik zou zeggen: focus, zet door en blijf creatief om de gewenste resultaten te behalen. Maar het allerbelangrijkste voor mij zijn: authenticiteit én positiviteit. Hét echte verschil kun jezelf maken!

Op naar de komende jaren. Ik kijk er met veel plezier naar uit!

Jan-Willem