Teammanager Opleiden & Ontwikkelen (03046)

Teammanager Opleiden & Ontwikkelen (03046)

Terug naar overzicht

Amsterdam

32 - 36 uur

50.000 - 60.000, 60.000 - 70.000

Reacties welkom

HVO Querido

Teammanager Opleiden & Ontwikkelen (03046)

De functie

Aandacht, waardering en vertrouwen geven, dat is jouw kracht. Hiermee help jij het team O&O professionaliseren om HVO-Querido nog beter te ondersteunen in de volgende stap naar een lerende organisatie.

MD- en leiderschapsprogramma’s en Talent Development zijn onderwerpen waar jij inhoudelijk alles van weet en energie van krijgt om mee aan de slag te gaan. Je adviseert over de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van beleid voor het vakgebied opleiden en ontwikkelen. Je vertaalt de jaarplannen en doelstellingen van de organisatie naar plannen en doelen voor het team.

Je geeft daarbij leiding aan een team van professionals dat expert is in leren en opleiden binnen de zorg. Met jouw kracht om mensen te verbinden, slaag je erin om samenwerking en samenhang binnen het team te bevorderen. Je stimuleert de ontwikkeling van de afdeling HRM door actief samen te werken met het team HRM Advies en de teamcoaches.

 

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Je beschikt bij voorkeur over een academisch werk- en denkniveau en hebt een HBO+/ WO-studie afgerond richting HRM, A&O Psychologie en/of Bedrijfskunde;
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als Specialist op het terrein van Opleiden en Ontwikkelen binnen bij voorkeur meerdere organisaties. Affiniteit met maatschappelijk betrokken (zorg)organisaties is een grote pré;
 • Ook beschik je over meerdere jaren leidinggevende ervaring. Jouw leiderschapsstijl is inspirerend en mensgericht;
 • Je hebt visie op het opleidingsvak, bent ondernemend, innovatief, slagvaardig en realistisch;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden op alle niveaus binnen een organisatie;
 • Je bent vaardig in het vertalen van beleid naar opleidingsdoelen en innovatieve leeractiviteiten;
 • Je hebt specifieke ervaring met het implementeren van leiderschapsprogramma's en talentontwikkeling;
 • Je kunt goed anticiperen op een veranderende omgeving en bent bekend met projectmatig werken;
 • 'Last but not least' je hebt humor en een groot relativeringsvermogen.
Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • De Teammanager O&O is voor het management en de HR-collega’s een proactieve sparringpartner en klankbord. Je signaleert en denkt actief mee over ontwikkelingen en de integrale benadering van O&O met organisatievraagstukken.
 • De doelstellingen en (strategische) jaarplannen van de organisatie vertaal je naar plannen en doelen voor het O&O-team. Je ontwerpt, implementeert, geeft advies over én helpt mee bij de uitvoering van O&O-beleid.
 • Je krijgt er energie van om aan de slag te gaan met onderwerpen als: Management Development- en Leiderschapsprogramma's, Talentmanagement en –Ontwikkeling en (nieuwe) leeroplossingen. Je hebt er een duidelijke visie op en weet er inhoudelijk alles van.
 • Je geeft leiding aan een team van professionals, dat expert is in leren en opleiden binnen de zorg. Met jouw kracht om mensen te verbinden slaag je erin om samenwerking en samenhang binnen het team te bevorderen. Aandacht, waardering en vertrouwen geven, dat is jouw kracht. Maar ook door ruimte te geven, uit te dagen, initiatief te laten nemen en te stretchen.
 • Je geeft daarbij richting aan de doorontwikkeling van het O&O-team naar een lerende organisatie en helpt het team verder te professionaliseren om HVO-Querido nog beter te ondersteunen. Ook stimuleer je de ontwikkeling van de afdeling HRM door actief samen te werken met het team HRM Advies en de teamcoaches.

Kortom: je bent een Opleiding- & Ontwikkelingsspecialist met energie en een ondernemende geest die hét verschil wil maken. De Teammanager O&O zal een voorbeeld functie én kartrekker zijn voor de O&O-collega’s. Je zal met overtuigingskracht bijdragen aan de ontwikkelingen binnen de organisatie en de koers vasthouden. Niet alles tegelijk willen, maar wel een nadrukkelijke rol willen hebben met een duidelijke visie op het O&O-vak. Door jouw stijl van werken en gedreven instelling ben je in staat een goed contact op te bouwen met mensen om je heen en gezamenlijk stappen voorwaarts te zetten.

Lees minder

De organisatie

Onze opdrachtgever HVO-Querido is een zorgorganisatie met een grote traditie in het bieden van hulp en ondersteuning aan kwetsbare burgers. Dat doet de organisatie al sinds 1904. HVO-Querido heeft hart voor mensen. Zij ondersteunt kwetsbare burgers in Amsterdam, Diemen, Amstelveen en Haarlem zodat ze weer deel kunnen nemen aan de maatschappij. Zij gaan daarbij uit van wat iemand wél kan, in plaats van niet kan. De organisatie biedt opvang, woonbegeleiding en dagbesteding.  

Iedereen is anders, heeft eigen kwaliteiten en vragen; dat geldt ook voor de cliënten van onze opdrachtgever, en zeker ook voor haar medewerkers. Alleen al daarom hebben de verschillende teams veel regelvrijheid. HVO-Querido is een organisatie ‘verre van traditioneel’ en staat voor een geïntegreerd en toegankelijk hulpverleningsaanbod. HVO-Querido wil meer zijn dan de som der delen.

De medewerkers van HVO-Querido zijn de spil van de zorg en ondersteuning en dus van de organisatie. Ze zijn deskundig, goed opgeleid, werken zorgvuldig en uit hun houding blijkt betrokkenheid, respect en vertrouwen. Bij HVO-Querido verlenen ongeveer 1300 mensen op 55 locaties maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg aan ongeveer 4500 cliënten.

 

Kijk voor meer informatie op de website: www.hvoquerido.nl

Lees minder

De afdeling

De afdeling HRM bestaat uit de 3 teams: HR Advies,  Opleiden & Ontwikkelen en teamcoaches.

De Teammanager O&O  geeft leiding aan het team (in totaal 12 medewerkers), dat bestaat uit Opleidingsadviseurs, Trainers, Planners, Praktijkopleiders en een Stagecoördinator.

De Teammanager O&O rapporteert aan de Manager HRM.

Lees minder

Opdrachtgever biedt

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 4.712,= bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10, CAO Sociaal Werk, per 01-07-2020).
 • De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO. Zo krijg je o.a. een individueel keuzebudget (inclusief eindejaarsuitkering van 8,3%) en een opleidingsbudget.
 • En natuurlijk een baan met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling als Specialist HRD én als leidinggevende.

Lees minder

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Amsterdam.
 • Het betreft een functie voor 32 – 36 uur per week (minder uren werken dan 32 uur is niet mogelijk);
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.
Lees minder

Procedure

 • Je kunt op deze vacature reageren via de solliciteerknop rechtsboven de vacaturetekst. Het toevoegen van een motivatie wordt extra gewaardeerd. Je kunt je cv en motivatie ook mailen naar cv@popartner.nl onder vermelding van vacaturenummer 03046;
 • De planning is als volgt: maandag 10 augustus zijn de eerste gesprekken gepland. Donderdag 13 of vrijdag 14 augustus de tweede gesprekken
 • Een referentieonderzoek, een assessment en een Verklaring Omtrent Gedrag maken deel uit van deze W&S procedure;
 • Indien je nog vragen hebt, kun je bellen met Caroline Zeeberg op telefoonnummer 030 7 60 90 60 of mail je vraag naar info@popartner.nl;
 • De actuele status van deze procedure vind je op onze site www.popartner.nl

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Het benaderen van onze opdrachtgever door kandidaten en W&S bureaus wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.

 

INLICHTINGEN EN SOLLICITATIE:
 

P&O Partner 
Caroline Zeeberg
Het Rond 7
3701 HS  ZEIST
www.popartner.nl
E-mail: cv@popartner.nl

Lees minder
Solliciteer
Deel deze vacature

Nieuwste vacatures