Terug naar overzicht

Teamleider HRM Advies & Beleid (04188)- VERVULD

Utrecht

32 - 36 uur

80.000 - 90.000

Procedure is afgerond

Veiligheidsregio Utrecht

Teamleider HRM Advies & Beleid (04188)- VERVULD

De functie

De teamleider HRM Advies & Beleid binnen de Veiligheidsregio Utrecht, zal de nieuwe ontwikkelkoers binnen de organisatie verder vorm en uitvoering gaan geven.

De opdracht voor de teamleider HRM is kortweg het team HRM Advies & Beleid ontwikkelen naar een zelf organiserend team dat op termijn rechtstreeks onder het afdelingshoofd HRM valt zodat jij hier tussenuit kan. Als coachende teamleider zet je anderen in hun kracht met je focus op innovatie, creativiteit en talentontwikkeling help je het gehele team om tot zelforganisatie ten aanzien van inhoudelijke onderwerpen en complexere casuïstiek te komen. Als dit na zo'n twee jaar staat gaan jullie samen bepalen hoe jouw expertise verder binnen de VRU kan worden ingezet.

Jouw manier van werken kenmerkt zich door een combinatie van taak- en mensgerichtheid. Je richt je op de ontwikkeling en prestaties van het individu en op verbetering van de teamdynamiek voor het behalen van onze doelen. Met jouw HRM achtergrond fungeer je tevens als sparring partner en mentor voor de adviseurs. Je bent gericht op verbinding en ontwikkeling en bewaakt de uitvoering van plannen en de werkwijze van het team. Als teamleider inspireer je en help je de kaders scherp te krijgen. Je coacht, moedigt aan en zorgt dat er binnen het team en de afdeling HRM goede uitwisseling van informatie en kennis is.

Wij zoeken een teamleider die leiding geeft volgens de 5 leidende principes van de VRU;

 • Wij zijn de VRU, jij en ik. Samen zijn we in staat tot grootse prestaties, lokaal maken we verschil waar nodig.
 • We werken vanuit ruimte en vertrouwen, sturen op de bedoeling. Dan gaat er ook wel eens iets fout. Dat mag, daar leren we van.
 • We staan en gaan voor onze waarden en vergroten samen de veiligheid.
 • Ontwikkelen van de organisaties en talent staat bij ons centraal.
 • We luisteren naar onze mensen en delen actief waar we naartoe gaan, welke keuzes we maken en waarom.
 • Functie-eisen en competenties

  • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur beschik je over een afgeronde opleiding op het terrein van HRM en/of bedrijfskunde;
  • Je hebt ruime relevante werkervaring als leidinggevende van een HRM afdeling;
  • Je kunt situationeel leiderschap tonen en weet met de adviseurs mee te bewegen in een veranderende organisatie;
  • Je bent resultaatgericht, verbindt en weet de juiste balans te vinden tussen doelgerichtheid en mensgerichtheid;
  •  Je coacht en stimuleert jouw team in talentontwikkeling en biedt vanuit vertrouwen de kaders, tools en ruimte die nodig zijn om als (zelf organiserend) HR-professional te functioneren.

  De organisatie

  De Veiligheidsregio Utrecht, kortweg de VRU, is een samenwerkingsverband van 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, crisisbeheersing en geneeskundige hulpverlening. Of je nu branden blust, centralist bent op de 112-meldkamer of werkt op kantoor: bij de VRU werken mensen met een passie. Een passie om levens te redden, om incidenten te voorkomen en te bestrijden. Mensen met een helder hoofd en een hart dat klopt voor de goede afloop. Dienstbaar, deskundig, alert en adequaat.

  Er werken 2.400 mensen bij de VRU, waarvan 1.600 vrijwilligers. Mensen die werken op kantoor, in een ‘koude’ functie, hebben veelal ook een rol bij de vrijwillige brandweer, een ‘warme’ functie. De saamhorigheid is groot. De VRU heeft onlangs haar 12,5 jarig jubileum gevierd. Zie hier een mooie compilatie van het VRUbileum festival.

  Voor verdere informatie over Veiligheidsregio Utrecht zie: http://www.vru.nl

  De afdeling

  ‘Wij dragen bij aan veiligheid. Elke dag weer, steeds beter.’ Dat is waar we voor staan. Onze ambitie blijft ongewijzigd, maar heeft de afgelopen jaren wel een andere lading gekregen. De wereld verandert, wat maakt dat wij ook moeten veranderen. Een nieuwe koers, waarbij we behouden wat goed is en onze talenten en krachten benutten om verder te komen. Je leest hier meer over in de concept Bestuursagenda VRU 2024-2027. Onze ontwikkelkoers geeft richting, maar nog niet alles ligt in beton gegoten. We hebben onze thema’s bepaald en de organisatie en onze HR afdeling zijn volop in ontwikkeling.

  Samen met de Teamleider HR Services val je als Teamleider HRM Advies & Beleid onder het afdelingshoofd HRM. Gezamenlijk leveren jullie een actieve bijdrage aan de beleidsvorming en ontwikkeling van de gehele afdeling HRM van ongeveer 30 HR-professionals.

  Het team HRM Advies & Beleid bestaat uit 17 HR-professionals. Zij zijn werkzaam als beleidsadviseur, organisatieadviseur, HRM adviseur, loopbaanadviseur, verzuimcoach of projectmanagementondersteuner.

  Opdrachtgever biedt

  Voor deze Teamleider HRM Advies & Beleid rol word je ingeschaald in schaal 11A, die een max kent van €6.157,- bruto per maand op basis van 36 uur, met eventueel een toelage. Er is een Individueel Keuze Budget (IKB) van 18,63% over je jaarsalaris. Je bepaalt zelf waaraan je dit wilt besteden. Bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren, het volgen van een opleiding of je neemt het bedrag maandelijks op. 

  Je krijgt 144 uur wettelijk verlof op basis van een 36-urige werkweek en 21,6 uur bovenwettelijk verlof. Er is een reiskostenvergoeding of thuiswerkvergoeding van €3,- per dag en een uitstekende pensioenregeling via het ABP. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve ziektekostenverzekering bij IZA, Menzis of CZ.

  De VRU heeft samen met de andere Veiligheidsregio’s een eigen cao: de CAR-UWO.

  Overigen

  • De standplaats van deze functie is bij Brandweerpost Utrecht Leidsche Rijn op de Belcampostraat 10 in Utrecht. Voor een mooie introductie op locatie van de brandweerlieden, zie deze link;
  • Hybride werken is mogelijk;
  • Dit is een functie voor 36 uur per week, 4x9uur behoort tot de mogelijkheden;
  • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden.

  Procedure

  Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
  Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.