Terug naar overzicht

Teamleider HR (04386)

Utrecht

32 - 36 uur

60.000 - 80.000

Kandidaten zijn voorgesteld, reageren is nog mogelijk

PAX

Teamleider HR (04386)

De functie

Bij PAX ligt een interessante uitdaging. Vredeswerk krijgt niet meer vanzelfsprekend subsidies. De organisatie moet wendbaarder worden en andere financieringsbronnen vinden. Dit vraagt om een cultuurverandering. Je bent een stevig adviseur voor directie, MT en leidinggevenden om dit te realiseren. Samen met de algemeen directeur ben je ook gesprekspartner van de OR. Je bent een verbinder, weet bruggen te bouwen en intrinsiek gemotiveerde mensen mee te krijgen. Door jouw helikopter view behoud je het overzicht. Je vindt daarbij makkelijk je weg binnen een dynamische NGO. Flexibel kunnen aanpassen aan veranderende prioriteiten hoort daarbij.

Je stuurt inhoudelijk aan en ontwikkelt strategie en beleid op het gebied van HR. Ad hoc zaken en problemen pak je pragmatisch op. Samen met jouw team zorg je voor het behalen van de HR-doelstellingen. De HR adviseurs hebben een aantal afdelingen in hun portefeuille en jij bent hun coach en facilitator. Je ondersteunt de HR adviseurs bij de toepassing van HR-beleid, personeelsvraagstukken en integriteit. Zelf ben je agenda lid en de HR-adviseur voor het MT.

De HR medewerker verzorgt de salaris- en personeelsadministratie. Salarissen worden extern verwerkt via NMBRS. De meeste medewerkers hebben een Nederlands contract. Bij projectwerk in het buitenland, wordt er gewerkt met lokale contracten. Jij bent hiervoor eindverantwoordelijk.

Samen met de externe security advisor zorg je ervoor dat iedereen veilig kan werken. Dat kan variëren van logistieke uitdagingen in het buitenland tot veiligheidstrainingen of incidenten die geregeld mogen worden. PAX werkt achter de vuurlinie, niet erin. Wel is er constant dreiging in de gebieden waar PAX medewerkers zijn. Daarom zorg je voor een goede debriefing na een project en houd je continue aandacht voor het verzuim- en vitaliteitsbeleid.

Functie-eisen en competenties

 • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde HR- of Bedrijfskundige opleiding;
 • Minimaal vijf jaar ervaring als HR Adviseur of HR Business Partner. Hierdoor ben je goed op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in het HR vak;
 • Aantoonbare ervaring met stakeholdermanagement. Dit kan vanuit een leidinggevende positie of veranderkundige programma of project management;
 • Doeltreffende communicatievaardigheden die je inzet bij organisatie- en HR-veranderingstrajecten;
 • Professionele mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse én Engelse taal.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

Er is een aantal onderwerpen dat op de agenda staat voor de komende tijd. Naast een fijne werkende HR cyclus en alle operationeel, tactische en strategische vragen die daarbij komen kijken, ben je verantwoordelijk voor:

 • Cultuurverandering in verband met veranderend subsidielandschap;
 • Flexibel en wendbaar maken van HR-beleid;
 • Safety & security voor werknemers in het buitenland;
 • Functiehuis op orde voor operatie (middelmanagement reeds afgerond);
 • Performance cyclus verankeren in de organisatie;
 • Verzuim- en vitaliteitsbeleid blijvend de aandacht geven die het verdient.

De organisatie

PAX is de grootste vredesorganisatie van Nederland. Al 75 jaar werken zij wereldwijd in conflictgebieden om burgers te beschermen. Tegen oorlogsgeweld, aan het beëindigen van gewapend conflict en het opbouwen van inclusieve vrede. Samen met lokale partners vanuit 15 landen, die net als PAX vinden dat iedereen recht heeft op een menswaardig leven in een vreedzame samenleving.

Bij PAX werken ruim 100 medewerkers met 15 tot 20 verschillende nationaliteiten. Iedereen heeft een persoonlijke beweegreden om bij PAX te strijden voor de vrede. Het is een dynamische, internationaal gerichte werkomgeving. Waar mensen met passie en lef, samen een diverse inclusieve en authentieke werkomgeving bouwen.

De wereld verandert snel. PAX is vol in beweging om als wendbare organisatie hier snel en effectief op in te spelen.

Voor verdere informatie over PAX zie: www.paxvoorvrede.nl

De afdeling

Als Teamleider HR geef je leiding aan een deskundig en loyaal team van twee HR adviseurs en één HR medewerker. De externe security adviseur rapporteert aan jou. Jij rapporteert direct aan het Hoofd Bedrijfsvoering.

Opdrachtgever biedt

PAX biedt prettige arbeidsvoorwaarden volgens de Arbeidsvoorwaarden PKN. Deze functie valt in schaal 11, met een salaris dat varieert van €3.717,40 tot maximaal €5.919,11 op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3% van je jaarsalaris.

Ook kent PAX een reiskostenvergoeding voor woon-werk verkeer op basis van 2e klasse OV. Fijn, want het kantoor van PAX staat midden in het levendige centrum van Utrecht! Om hybride te werken, krijg je een laptop en een mobiele telefoon.

Overigen

 • Hybride werken op locatie in de binnenstad van Utrecht en vanuit huis.
 • Dit is een functie voor 32-36 uur per week. 4 x 9 uur werken is mogelijk!
 • Bij indiensttreding krijg je eerst een jaarcontract. We zoeken iemand die zich voor de langere termijn aan PAX wil verbinden. Want continuïteit is essentieel in deze veranderende tijden.

Procedure

 • Heb je vragen of wil je sparren of dit de volgende stap voor jou is? Bel, app of mail dan met Susanne Prins van Wijngaarden via +316 2825 6346 of susanne@popartner.nl;
 • Je kunt op deze vacature reageren via de solliciteerknop rechtsboven de vacaturetekst. Het toevoegen van een motivatie wordt extra gewaardeerd;
 • Indien je binnenkort op vakantie gaat, zet dat er dan even bij;
 • Een referentieonderzoek maakt deel uit van de W&S procedure. Bij indiensttreding volgt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanvraag;
 • De actuele status van deze procedure vind je op onze site www.popartner.nl.

 

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Alle kandidaten, ook kandidaten die rechtstreeks bij PAX solliciteren, worden opgenomen in hetzelfde selectieproces van P&O Partner.

 

VRAGEN OF SOLLICITEREN:
 

Susanne Prins van Wijngaarden
+316 2825 6346 | susanne@popartner.nl

P&O Partner 
Het Rond 7
3701 HS Zeist
tel. 030 – 760 9060
www.popartner.nl