Terug naar overzicht

Teamhoofd HR Advies (04027) -VERVULD

Den Haag

32 - 36 uur

80.000 - 90.000

Procedure is afgerond

Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)

Teamhoofd HR Advies (04027) -VERVULD

De functie

“Samen naar resultaat” staat centraal in deze functie. Het team HR advies is gegroeid en de afgelopen tijd is er stevig gebouwd, ook aan het team. Met 20 HR adviseurs staat er momenteel een stevige, vakvolwassen afdeling. Groei, complexiteit en vernieuwing vragen echter om permanent leren en ontwikkelen, ook in de dienstverlening. De basis is gelegd en nu bouwt het COA aan de ‘next step’ om verder te professionaliseren op inhoud; het borgen van werkprocessen en het ontwikkelen van een meer resultaatgerichte en klantgerichte manier van werken. Het Teamhoofd HR Advies geeft leiding aan deze verdere professionalisering van het team.

Je bent de verbinder op alle niveaus binnen de organisatie als het gaat om HR advies, een echte ambassadeur richting de business. Verder krijg je in deze rol ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien en verbeteringen door te voeren, als het gaat om data en analyse. Daarnaast ben je een inspirerend en coachend leidinggevende voor je team.

 

Lees minder

Functie-eisen en competenties

In deze functie beweeg je je makkelijk door de organisatie en zien mensen je graag komen. Verbindend, organisatie sensitief en resultaatgericht.

 • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau richting Personeels- en organisatiewetenschappen, HRM, Personeel en Arbeid of vergelijkbaar;
 • Je hebt minimaal 8 jaar ervaring als HR generalist en bij voorkeur ervaring als leidinggevende in een complexe organisatie;
 • Je hebt visie op HRM, neemt anderen daarin mee en toont daadkracht;
 • Je bent een analytische en mensgerichte persoonlijkheid. Stuurt op resultaat, met oog voor je omgeving;
 • Je bent een inspirerende manager die mensen weet te verbinden;
 • Je bent een gewaardeerd gesprekspartner en adviseur voor de business;
 • Je beschikt over stijlflexibiliteit en hebt een goed ontwikkeld sensitief vermogen;
 • Je geeft ruimte en verantwoordelijkheid en vertrouwen aan medewerkers en stimuleert en coacht hen in hun ontwikkeling.
Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Je inspireert, coacht en ondersteunt de HR adviseurs; geeft leiding aan de afdeling HR advies met ongeveer 20 professionals;
 • Je adviseert de leidinggevenden en medewerkers in de organisatie over HR thema’s en organisatieontwikkeling;
 • Je hebt allround kennis van (recente) ontwikkelingen op HR gebied en relevante wet- en regelgeving (arbeidsrecht, sociale verzekeringen);
 • Je hebt kennis van geautomatiseerde gegevens verwerking (Personeelsinformatiesysteem, verzuimmodules) i.v.m. het analyseren van gegevens en ondersteunen van leidinggevenden;
 • Je signaleert ontwikkelingen en draagt inhoudelijk bij aan de implementatie van HR beleid en instrumenten;
 • Je onderhoudt  contacten en verbindt op alle niveaus binnen de organisatie ook op politiek, bestuurlijk niveau.
Lees minder

De organisatie

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van asielzoekers en bereidt hen voor op een toekomst in Nederland of daarbuiten.

Werken bij het COA is uitdagend en divers. Onder meer door de variërende instroom van asielzoekers en het voortdurend zoeken naar een goede balans tussen gevraagd en beschikbare capaciteit. En doordat het thema asiel en migratie doorgaans onder een politiek en maatschappelijk vergrootglas ligt, hetgeen tot de nodige dynamiek leidt. Van medewerkers bij het COA wordt professionaliteit verwacht en om te handelen met inachtneming van de vier kernwaarden binnen het COA: menswaardig, open, samen en resultaatgericht.

Het COA is een zelfstandig bestuursorgaan en voert haar taken uit volgens de Meerjarenstrategie 2020-2025. Ze zijn groeiende maar op dit moment heeft het COA circa 51.300 bewoners gehuisvest in circa 140 locaties in het land. In totaal zijn er ruim 5.300 medewerkers werkzaam, welke ook mee zullen groeien met de vraag.

Voor verdere informatie over het Coa zie: http://www.coa.nl

Lees minder

De afdeling

Het directieteam van het COA bestaat uit 3 directies: een directie Bedrijfsvoering, een directie Vakontwikkeling en -ondersteuning en een directie Opvang & Begeleiding.
HR&O valt onder de directie Bedrijfsvoering, net als ICT, Vastgoed en Facilitair, Informatie en Diensten en Financiën.

Bij HR&O werken >100 professionals intensief met elkaar samen, verdeeld over de teams HR Beleid & Organisatieontwikkeling, HR&O Service en HR&O Advies. De afdeling HR&O (met 20 HR adviseurs) is momenteel in ontwikkeling, er wordt volop ingezet op verdere professionalisering. Het afgelopen jaar is er gewerkt aan een nieuwe strategie en inrichting van de afdeling.

Het Teamhoofd HR Advies rapporteert aan de Manager HR&O.

Lees minder

Opdrachtgever biedt

Je komt terecht in een dynamische organisatie. De ambities van het COA zijn groot. Het is een interessante en uitdagende functie binnen een organisatie in verandering waarbij je de kans krijgt om de afdeling HR Advies samen met je mensen te moderniseren en het vakmanschap van HR&O te versterken. Je krijgt de ruimte voor je eigen inbreng om de afdeling en de organisatie te laten excelleren.

Het COA biedt je een uitdagende en afwisselende functie met een vast dienstverband met uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Verder bieden zij:

 • Een salaris van max. € 6.000,- bruto per maand op basis van 36 uur;
 • Mogelijkheid om 4×9 uur en hybride te werken;
 • Individueel keuzebudget van 18% van het jaarsalaris (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering);
 • 144 uur vakantieverlof bij een fulltime dienstverband (plus 26 uur in IKB);
 • Vitaliteitsuren (afhankelijk van de leeftijd);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een persoonlijk loopbaanbudget;
 • Een arbeidsmarkttoeslag is bespreekbaar;
 • Wil je bij het COA werken dan wordt een positieve Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd. Alle collega’s leggen de Eed of Belofte af.
Lees minder

Overigen

 • Jouw standplaats is Den Haag (ZH), maar het COA omarmt het hybride/thuiswerken en het werken bij de klant in de regio;
 • Een dienstverband van 36 uur per week, 4×9 uur werken is mogelijk.
Lees minder

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.

Lees minder