Sr. HR Business Partner (03564)

Sr. HR Business Partner (03564)

Terug naar overzicht

Amsterdam

32 - 36 uur

50.000 - 60.000

Reacties welkom

Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

Sr. HR Business Partner (03564)

De functie

De OBA is in transitie. Als Senior HR Business Partner fungeer je als tactisch/strategisch adviseur voor het lijnmanagement op het gebied van mens en cultuur. Je kunt moeiteloos schakelen in je rol in deze dynamische omgeving tussen operationeel-tactisch-strategische werkzaamheden. Je begeleid verschillende verandertrajecten als Change Agent voor de organisatie, waarbij je een voorbeeldrol en coachende rol naar de lijnmanagers toe hebt. Goede communicatie en organisatiesensitiviteit zijn hierbij van essentieel belang in deze organisatie in het hart van de Amsterdamse samenleving.

In 2021 is de OBA Academie opgericht. Deze kan verder uitgewerkt worden met loopbaanpaden en training door de Senior HR Business Partner.

Naast verandertrajecten binnen de bibliotheek (cultuur, digitalisering, community libary, veranderende subsidies), worden er ook op bedrijfsvoering verschillende professionalisering slagen gemaakt “van P&O, naar HRM”. In de recent ingevoerde matrix organisatie zoekt de OBA een nieuw evenwicht om optimaal te kunnen samenwerken. Een positief ingestelde HR Business Partner die de organisatie zelfstandig verder helpt te ontwikkelen en te professionaliseren vanuit eerder opgedane kennis en ervaring, kan het team versterken.

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau, relevante opleiding op het HR vakgebied of hieraan gerelateerd;
 • Je hebt tenminste 5 jaar werkervaring als HR professional;
 • Je hebt ervaring met organisatieontwikkeling en verandermanagement;
 • Je bent in staat best practices toe te passen in een dynamische veranderende maatschappelijke organisatie;
 • Je hebt inzicht in bedrijfsprocessen, bent organisatiesensitief en cultuurdrager van de OBA normen en waarden;
 • Je bent op de hoogte van actuele wet- en regelgeving op HR gebied en van actuele HR trends en ontwikkelingen;
 • Je beschikt over enkele specifieke competenties:
  o Besluitvaardig
  o Resultaatgericht en efficiënt
  o Samenwerkingsgericht
  o Ondernemend

Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

Vanuit je rol als HR Business Partner ondersteun en begeleid je de managers bij de uitvoering van het organisatiebeleid en de wijzigingen die daarbij horen. Je houdt het management scherp en bent een volwaardige gesprekspartner voor HR-thema’s en verandertrajecten. Je kunt de organisatiestrategie vertalen naar noodzakelijke organisatieveranderingen, waarbij je graag een zichtbare bijdrage levert aan de resultaten.

Daarnaast ondersteun je de HR Manager bij de ontwikkeling en uitvoering van het HR beleid. Je bent iemand die naast het tactisch en strategisch advieswerk, bij voorkeur, ervaring heeft met Arbo vraagstukken en een bijdrage kan leveren aan de bij OBA spelende actuele en toekomstige thema’s zoals: strategische personeelsplanning, talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, opleidingsbeleid en organisatieverandering.

Je bent een zelfstandige adviseur die (mede-) verantwoordelijk is voor een projecten. Je bent bereid de handen uit de mouwen te steken en rapporteert aan de HR Manager.

Lees minder

De organisatie

De OBA (Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam) is een maatschappelijk-culturele instelling met circa 300 medewerkers en heeft als missie om kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken. Al ruim 100 jaar is de OBA de plek waar Amsterdammers samenkomen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Waar het in de 20ste eeuw met name om boeken ging, vraagt de 21ste eeuw om vrije toegang tot alle denkbare informatiebronnen, meer leervormen en een breed educatief en cultureel aanbod. De OBA trekt daarmee jaarlijks ca. 4 miljoen bezoekers. OBA Oosterdok is, met een oppervlakte van 28.000 m², de grootste bibliotheekvestiging van Nederland. Hiernaast heeft de OBA 26 buurtvestigingen in de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. Voor verdere informatie over de OBA zie: http://www.oba.nl en https://www.oba.nl/dam/bestanden/jaarverslagen/obabeleidsvisie20192022.pdf

 

Lees minder

De afdeling

Als Senior HR Business Partner maak je onderdeel uit van het HR team. Het team bestaat uit twee HR Assistenten, twee HR Business Partners (1 vacature), de Coördinator vrijwilligers/stagiaires en de Manager HR.

Voor deze rol wordt een Senior HR Business Partner gezocht, die denkt in kansen en mogelijkheden. Hierbij ben je een constructief kritische sparringpartner voor de HR Manager.

Lees minder

Opdrachtgever biedt

 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO openbare bibliotheken (schaal 10);
 • Salarisrange tot maximaal € 4.643,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3,25% over bruto jaarsalaris en een fietsplan;
 • Goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden met GoodHabitz opleidingen, en een individueel opleidingsbudget;
 • Een uitdagende veelzijdige HR rol in een unieke organisatie in transitie, actief op het gebied van cultuur, ontwikkeling, informatie en maatschappij;

Lees minder

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Amsterdam.
 • Dit is een functie voor 32-36 uur per week. Minder uren werken is niet mogelijk.
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.

Lees minder

Procedure

 • Je kunt op deze vacature reageren via de solliciteerknop rechtsboven de vacaturetekst. Het toevoegen van een motivatie wordt extra gewaardeerd. Je kunt je cv en motivatie ook mailen naar cv@popartner.nl onder vermelding van vacaturenummer 03564;
 • Indien je binnenkort op vakantie gaat, zet dat er dan even bij;
 • Dinsdagochtend 25 januari 2022 zijn de eerste ronde gesprekken en woensdagochtend 26 januari 2022 zijn de tweede ronde gesprekken bij de OBA;
 • Een referentieonderzoek maakt deel uit van de W&S procedure;
 • Indien je nog vragen hebt, bel ons op telefoonnummer 030 7 60 90 60 of mail je vraag naar info@popartner.nl;
 • De actuele status van deze procedure vind je op onze site www.popartner.nl

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Het benaderen van onze opdrachtgever door kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.

INLICHTINGEN EN SOLLICITATIE:

P&O Partner
Susanne Prins van Wijngaarden
Het Rond 7
3701 HS ZEIST
www.popartner.nl
E-mail: cv@popartner.nl

Lees minder
Solliciteer
Deel deze vacature

Nieuwste vacatures