Terug naar overzicht

Senior Talent Acquisition Specialist – VERVULD (04262)

Zeist

32 - 40 uur

60.000 - 80.000

Procedure is afgerond

Essity Netherlands B.V.

Senior Talent Acquisition Specialist – VERVULD (04262)

De functie

Als Senior Talent Acquisition Specialist ben jij verantwoordelijk voor het aantrekken van commercieel talent en het positioneren van Essity als Top Werkgever in de arbeidsmarkt voor Nederland en België. Je werft voor een brede scope aan medior-senior posities. De focus ligt op de Commerciële & Corporate functies voor Nederland en België. Je kunt hierbij denken aan rollen zoals Brand Managers, Medisch Adviseurs, Accountmanagers en Controllers.

Voor de Commerciële Talent groepen creëer jij een regioplan, waarbij je verantwoordelijk bent voor het analyseren van de organisatie behoeftes en kritische doelgroepen. Je denkt samen met de business en HR na over (alternatieve) aanname strategieën, Employer Branding tactieken en de koppeling op HR beleid (succession planning ed) en de ambities van de business units.

Je maakt zowel deel uit van het Benelux HR Team als de Global Employer Attractiveness & Talent Acquisition Center of Excellence. Er ligt met elkaar grote focus op toekomstbestendig werven, processen professionaliseren en op een creatieve manier Essity brand awareness vergroten. Je rapporteert aan de Employer Attractiveness & Talent Acquisition Manager. Zij rapporteert aan de HR Director.

Functie-eisen en competenties

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur beschik je over een afgeronde opleiding op het gebied van HRM, Bedrijfskunde of Communicatie;
 • Zo’n vijf jaar werkervaring als recruiter;
 • Pro-actieve, resultaatgerichte houding met oog voor de kandidaat en interne klant;
 • Sterke organisatorische vaardigheden waarbij je makkelijk schakelt tussen schuivende prioriteiten;
 • Digital Savy; Microsoft Office, Social Media, ervaring met ATS en/of CRM;
 • Vloeiend in Nederlands en Engels.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor EATA NL/BE regioplan Commerciële units;
 • Opbouwen en onderhouden van sterke relaties met business functies en HR in Nederland en België;
 • Begeleiden van recruitment en selectieprocessen;
 • Sourcen van potentiële kandidaten en het opbouwen van interactieve talent pools;
 • Uitrollen van Employer Branding activiteiten gericht op jouw doelgroep en Essity als werkgever;
 • Opbouwen van relaties met Key Note Speakers of vakverenigingen passend bij de doelgroep;
 • Intern betrekken van onze medewerkers bij onze Employer Brand visie, referral en netwerk activiteiten;
 • Gebruik maken van beschikbare data punten (inhouse tools zoals Workday, LinkedIn Recruiter, Social Media dashboards, markt data e.d.) om resultaten te meten en verbeteringen voor te stellen;
 • Deelname aan (inter)nationale projecten.

De organisatie

Essity is van oorsprong een papierproducent uit Zweden. Sinds 1929 exploiteren zij op duurzame wijze hun eigen bossen voor papierproductie. Van het papier maken zij allerlei producten voor hygiëne en gezondheidsoplossingen. Bijvoorbeeld wc-papier, luiers, maandverband, zakdoekjes en keukenrol. De naam Essity komt van de Engelse woorden “essentials” en “necessities”. Er hangt nog altijd een gevoel van schaamte rondom het gebruik van deze noodzakelijke, essentiële hygiëne producten, zoals maandverband of incontinentieproducten. Essity maakt zich er hard voor deze taboes te doorbreken, met hun internationale campagne ‘Breaking Barriers’.

Essity is de producent van A-label en ook van private label producten. Er zijn drie business units: Professional Hygiene, Health and Medical Solutions en Consumer Goods. Bij Professional Hygiene is Tork het bekendste A-label, binnen Consumer Goods ken je ongetwijfeld Tempo, Edet, Libresse en Plenty. Een belangrijk Health and Medical Solutions merk in Nederland is TENA, ook Leukoplast, Jobst, Delta Cast, Actimove en Cutimed zijn onderdeel van Essity.

Wereldwijd werken er 48.000 mensen bij Essity. Zij verkopen hun producten in 150 landen. In Nederland zijn meerdere productielocaties, in totaal werken er 1.500 mensen. In Zeist werken ongeveer 250 mensen op het gebied van verkoop, marketing, customer service, logistiek, HR, klantenservice en ondersteunende diensten.

Voor verdere informatie over Essity zie: http://www.essity.nl of bekijk de bedrijfsvideo. Essity is beursgenoteerd aan de Nasdaq Stockholm.

De afdeling

Het HR team voor de Benelux bestaat uit 20 mensen. De HR Director, HR Managers met hun locatieteams, Learning & Development, Compensation & Benefits en het Employer Attractiveness & Talent Acquisition Team voor Nederland & België. Iedereen werkt op een laagdrempelige manier met elkaar samen en gaat uit van eigen professionaliteit en kracht.

In het Employer Attractiveness & Talent Acquisition Team werken nu 4 collega’s. Deze vacature is voor structurele uitbreiding van het team. Eén recruiter werkt voor de locaties in het Noorden van Nederland en één recruiter werkt voor de locaties in het Zuiden van Nederland. Samen werven en selecteren zij hoofdzakelijk voor de productielocaties en werken ze aan het uitbouwen van Essity als werkgeversmerk. Eén recruiter werkt momenteel op interim basis vanuit Zeist voor invulling van Commerciële functies. Vanuit Zeist werkt ook de Employer Attractiveness & Talent Acquisition Manager als meewerkend voorvrouw. Zij is verantwoordelijk voor het team, voor de strategie en het beleid. Daarnaast pakt zij ook zelf regelmatig rollen op.

Opdrachtgever biedt

 • Een bruto maandsalaris tot € 5.870 op basis van 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 8% Vakantietoeslag;
 • Vaste 13e maand;
 • 25 vakantiedagen + 11,5 ADV dagen;
 • Bonusregeling afhankelijk van het bedrijfsresultaat tot 7%;
 • Gunstige pensioenregeling waar je slechts 2,67% betaalt.

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Zeist.
 • Dit is een functie voor 32-40 uur per week. Minder uren werken is niet mogelijk.
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.