Terug naar overzicht

Senior P&O Adviseur – VERVULD (04211)

Soest

32 - 36 uur

70.000 - 80.000

Procedure is afgerond

Reinigingsbedrijf Midden Nederland

Senior P&O Adviseur – VERVULD (04211)

De functie

In deze functie gaan denken en doen, hand in hand. Jij maakt het strategisch P&O beleid, passend bij de transformatie van RMN naar een wendbare organisatie. Van A naar B, via B. Door te experimenteren en pilots te houden, wordt ervaring opgedaan in het nieuwe gewenste gedrag. Deze verandertrajecten zijn niet vrijblijvend. Voor jou als Senior P&O Adviseur is er een groot veranderkundig component in jouw werk. Je coacht en inspireert jouw collega P&O Adviseurs, door jouw kennis en ervaring. Samen werken jullie minder vanuit de regels, meer vanuit de kaders. Hierbij zoeken jullie actief verbinding binnen de organisatie met de werkvloer en leidinggevenden. Binnen RMN wordt de HR afdeling aangeduid als P&O afdeling. Vandaar dat deze HR Business Partner rol binnen RMN de titel Senior P&O Adviseur heeft.

Jij bent de P&O Adviseur voor Directie, Klant Contact Centrum (KCC) & Communicatie, Staf en Bedrijfsvoering. In jouw P&O-portefeuille zitten:

 • Leiderschap- en organisatieontwikkeling
 • Strategisch P&O beleid
 • Strategische Personeels Planning
 • Formatie en bezetting
 • Functiewaardering (FUWA HR21)
 • Arbeidsvoorwaarden (CAO SGO)
 • Medezeggenschap en ondernemingsraad
 • Kwaliteit, Arbo & Milieu (KAM)

De andere P&O Adviseurs bedienen de operationele diensten. In hun P&O-portefeuille zitten:

 • Werving-, selectie-, introductie- en uitstroombeleid
 • Opleiden- en loopbaanbeleid
 • Beloningsbeleid
 • Beoordelingsbeleid
 • Vitaliteit- en verzuimbeleid

Functie-eisen en competenties

 • Je beschikt over een HBO of WO opleiding bij voorkeur HRM of een gerelateerd vakgebied;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een HR-advies functie;
 • Je hebt ervaring of affiniteit met verandertrajecten en weet draagvlak te creëren;
 • Je bent een transparante, consistente, verbindende gesprekspartner voor managers en directie van het Reinigingsbedrijf Midden Nederland;
 • Je bent goed op de hoogte van het actuele Nederlandse arbeidsrecht;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.

De organisatie

RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Baarn, Bunnik, IJsselstein, Nieuwegein, Soest en Zeist. RMN is specialist in afvalinzameling, straatreiniging, beheer openbare ruimte en zij zorgen met hun werkzaamheden voor een aangenaam straatbeeld. Met ruim 170 collega’s in de binnen- en buitendienst bedienen zij ruim 100.000 huishoudens.

Een duurzame en mooie leefwereld. Dat willen we allemaal. De rijksoverheid stuurt hier ook op met het doel dat Nederland in 2050 volledig circulair is. RMN vervult in de regio daarin een actieve rol. Het is een maatschappelijke en innovatieve onderneming die op vooruitstrevende wijze afval en grondstoffen inzamelt. Daarnaast zetten zij zich continu in voor een schone, hele en veilige buitenruimte. Dit doet RMN door het beheer van recyclingstations & openbare ruimte, waaronder onderhoud groen en straatmeubilair, straatreiniging. Ook geven zij beleidsadvisering en voorlichting. En wordt RMN ingezet voor gladheidbestrijding en plaagdierbestrijding.

De organisatie heeft een cultuur van: samen de schouders eronder! RMN is jong en dynamisch. De werksfeer is informeel. Motivatie en enthousiasme worden gewaardeerd. Het bestuur van RMN bestaat uit de zes wethouders van de gemeenten. De dagelijkse leiding is in handen van de recent aangetrokken secretaris-directeur. De afgelopen anderhalf jaar is een verbeterplan voor de hele organisatie ingezet. Perspectief bieden, bedrijfsvoering op orde, besturing & bemensing optimaliseren en organisatie-inrichting verbeteren, zijn de vier pijlers voor de komende periode. Hier is voortvarend mee aan de slag gegaan.

De hoofdlocatie is in Soest, daarnaast is er een (kantoor)locatie in IJsselstein en in Zeist.

Voor verdere informatie over RMN zie: www.rmn.nl

 

 

De afdeling

RMN is in transitie naar een lerende, wendbare organisatie. Zij is afhankelijk van duurzaam inzetbare medewerkers die kunnen terugvallen op een wendbaar ingerichte organisatie. Dat vraagt om het continue investeren. De afdeling P&O heeft 6 V’s als basis voor het ontwikkelen van leidinggevenden en medewerkers: vlek op de horizon, veiligheid, vertrouwen, verbinding, verantwoordelijkheid en vertier.

Doel is een organisatie te vormen die responsief is naar stakeholders en politiek en wendbaar is om de aansluiting met hen te blijven houden. P&O adviseert en faciliteert vanuit de veranderkundige discipline hierin. Daarnaast is de inrichting van de lerende organisatie het uitgangspunt voor het strategisch P&O beleid van RMN als aspect van het bedrijfsvoeringbeleid. Het richt zich op het stimuleren, adviseren en faciliteren van leidinggevenden het beste uit hun mensen te halen en hen op het juiste moment in te zetten.

Het P&O-team bestaat uit twee P&O Adviseurs en deze vacature voor een Senior P&O Adviseur. In de rol rapporteer je aan het Hoofd Bedrijfsvoering en stuur je functioneel de twee adviseurs aan.

Opdrachtgever biedt

Voor deze Senior P&O Adviseurs rol word je ingeschaald in schaal 11, die een max kent van € 5.725,- bruto per maand op basis van 36 uur. Er is een individueel keuze budget van 17,05%. Hiermee kan je een deel van de arbeidvoorwaarden zelf samenstellen.

Het individueel keuze budget (IKB) bestaat uit vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering en IKB-uren; bovenwettelijke vakantie-uren, naast het wettelijke verlof van 144 uur. Verder kent het Reinigingsbedrijf Midden Nederland een pensioenopbouw volgens het ABP en zeer goede regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten.

Bij het Reinigingsbedrijf Midden Nederland zijn arbeidsvoorwaarden geregeld volgens de CAO SGO. Deze CAO geldt voor werknemers in dienst bij (aangesloten) gemeentelijke organisaties, zoals RMN. Voor de volledige arbeidsvoorwaarden kijk je op www.caogemeenten.nl.

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Soest;
 • Dit is een functie voor 32-36 uur per week;
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden, met uitzicht op een vaste aanstelling. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.
   

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.