Terug naar overzicht

Senior HR Adviseur (03984)

Arnhem

60.000 - 70.000

Kandidaten zijn voorgesteld, reageren is nog mogelijk

Rechtbank Gelderland

Senior HR Adviseur (03984)

De functie

Analyseren, uitpluizen, onderzoeken, structureren en zorgvuldig de feiten op rijtje zetten. Dat past bij jou als allround Senior HR Adviseur in deze rol. Je wilt het naadje van de kous weten van jouw HR-expertise. En kunt vervolgens de vertaalslag voor de HR-praktijk in de rechtbank Gelderland, kort en bondig op papier verwoorden.

Je neemt deel aan de MT overleggen en bent sparringpartner voor 8-10 managers van de juridische clusters Familie & Jeugd en Handel & Kanton (+/- 250 medewerkers). Een managementteam is divers en bestaat uit rechters en niet-rechters met allen een andere ervaring als het gaat om leiding geven. De clusters bestaan uit juridische teams en administratieve teams en als manager heb je een team van ongeveer 25 medewerkers. Jouw kennis, ervaring en coaching wordt gewaardeerd in deze bijzondere organisatie waar kennisdeling en intervisie centraal staan.

Bij de allround HR-taken heb je zowel operationele als tactische/strategische werkzaamheden. Je ontwikkelt beleid en adviseert bij complexe HR-vraagstukken. Je begeleidt ontwikkel-, verander-, verzuim- en disfunctioneringstrajecten. Hierbij werk je nauw samen met de HR Adviseurs en worden jullie ondersteund door de HR Medewerkers.

De Senior HR Adviseurs hebben ieder een eigen HR-expertise gebied, waarmee zij affiniteit hebben. Dit zijn:

 • Verzuim en vitaliteit
 • Leren en ontwikkelen;
 • Werving & selectie;
 • Strategische Personeelsplanning en Inclusiviteit;
 • Arbeidsvoorwaarden en functiewaardering.

Deze Senior HR Adviseur heeft als aandachtgebied arbeidsvoorwaarden en functiewaardering. Je representeert de rechtbank Gelderland bij landelijke overleggen op dit HR-expertise gebied. In een decentraal georganiseerde omgeving fungeer je als het aanspreekpunt voor je manager, het bestuur en je HR-collega’s. Dit doe je op het gebied van functiewaarderingsvraagstukken; je bedenkt arbeidsvoorwaardelijke oplossingen voor cao vraagstukken en adviseert op het gebied van complexe functioneringstrajecten.

Je hoeft geen expert te zijn op het gebied van arbeidsvoorwaarden en functiewaardering of zelf CAO’s te onderhandelen. Uiteraard wel affiniteit hebben met de technische of analytische kant van HR. Jij gaat immers de centraal uitgezette lijnen en landelijke CAO afspraken vertalen naar de omstandigheden binnen de rechtbank Gelderland. Je bent in staat dit helder en gestructureerd op papier te zetten in een korte notitie.

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Je beschikt over een HBO opleiding, bij voorkeur beschik je over een afgeronde opleiding op het terrein van HRM en/of bedrijfskunde;
 • Je hebt ervaring in een HR-advies functie in een complexe of matrix organisatie;
 • Je bent goed op de hoogte van het actuele Nederlandse arbeidsrecht;
 • Je hebt affiniteit met en bent bereid je te ontwikkelen in arbeidsvoorwaardenbeleid;
 • Je bent een doortastende, verbindende gesprekspartner voor de professionals van de Rechtelijke macht;
 • Je kunt helder en bonding een beleidsnotitie schrijven;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.
Lees minder

De organisatie

De Rechtspraak is een unieke werkgever. Letterlijk, want er is er maar één van. Rechtsprekende instanties wekken aan de buitenkant wellicht een formele indruk. Een blik achter de schermen, zoals wij die gekregen hebben in Arnhem, leert dat de rechtbank Gelderland vooral een boeiende en informele organisatie is. Mensen zoeken de verbinding met elkaar en staan met twee benen in de maatschappij.

De rechtbank Gelderland kent 2 locaties. Eén in Arnhem en één in Zutphen. Er werken ongeveer 849 mensen, waarvan 182 rechters. Zij werken toegewijd aan een rechtvaardige samenleving. Iedereen die werkt bij de rechtbank, of je nu rechter bent of bode of administratieve kracht of Senior HR Adviseur, draagt bij aan een efficiëntere rechtspraak. Met jouw werk maak je het verschil tussen recht en onrecht.

Voor verdere informatie over de rechtbank Gelderland zie: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland

Of neem alvast een kijkje via een virtuele rondleiding

Lees minder

De afdeling

De HR-afdeling van de rechtbank Gelderland bestaat uit een Manager HR, (Senior) HR Adviseurs, een Senior Adviseur Werving & Selectie, HR Medewerkers, een Loopbaanadviseur en een informatiespecialist. In totaal 19 mensen. De HR-afdeling werkt nauw samen met Communicatie, Finance Planning & Control, en de Facilitaire Dienst, allemaal onderdeel van Bedrijfsvoering.

Regelmatig worden er intervisie bijeenkomsten georganiseerd. Zowel voor de HR Adviseurs als voor de HR Medewerkers. Leren, ontwikkelen en reflecteren met elkaar, is een speerpunt van de Manager HR. Verandertrajecten kennen soms langere doorlooptijden, terwijl pilots verrassend snel kunnen worden doorgevoerd. Leren van elkaar, de haarvaten van de organisatie kennen, daarbinnen verbinding maken en samen de schouders eronder is daarom cruciaal!

Lees minder

Opdrachtgever biedt

Voor deze Senior HR Adviseurs rol word je ingeschaald in schaal 10, die per 1 april 2023 een max kent van € 4.848,81 bruto per maand op basis van 36 uur. Er is een individueel keuze budget van 16,37%. Hiermee kan je een deel van de arbeidvoorwaarden zelf samenstellen. Omgerekend kom je tot een maximaal jaarsalaris van ongeveer 75K op basis van 40u.

Het individueel keuze budget (IKB) bestaat uit vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering en IKB-uren; bovenwettelijke vakantie-uren, naast het wettelijke verlof van 144 uur. Verder kent de rechtbank een pensioenopbouw volgens het ABP en zeer goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer.

Bij de rechtbank zijn arbeidsvoorwaarden geregeld volgens CAO van het Rijk. Voor de volledige arbeidsvoorwaarden kijk je op www.caorijk.nl

Lees minder

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Arnhem. Waar nodig werk je af en toe vanuit de rechtbank in Zutphen. Uiteraard is hybride werken mogelijk tot 40% van je werktijd;
 • Dit is een functie voor 32 uur per week;
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract met uitzicht op een vast contract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.
Lees minder

Procedure

 • Voor vragen, of om te sparren of dit de volgende stap voor jou is, kun je direct bellen, appen of mailen met Susanne Prins van Wijngaarden via +316 2825 6346 of susanne@popartner.nl;
 • Je kunt op deze vacature reageren via de solliciteerknop rechtsboven de vacature tekst. Het toevoegen van een motivatie wordt extra gewaardeerd;
 • Indien je binnenkort op vakantie gaat, zet dat er dan even bij;
 • De kennismakingsgesprekken zijn bij P&O Partner op kantoor in Zeist. Daarna volgen twee gesprekken bij de Rechtbank Gelderland in Arnhem. 
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag alsmede een referentieonderzoek maken deel uit van de W&S procedure;
 • Een ontwikkelassessment kan worden ingezet bij de start van het dienstverband;
 • We streven ernaar om in februari 2023 rond te komen qua arbeidsvoorwaarden, zodat je spoedig in het nieuwe jaar kan beginnen aan je nieuwe baan.

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Het benaderen van onze opdrachtgever door kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.

Lees minder