Terug naar overzicht

P&O Adviseur (04009) – VERVULD

Amsterdam

32 - 36 uur

60.000 - 70.000

Procedure is afgerond

Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland

P&O Adviseur (04009) – VERVULD

De functie

Adviesvaardige P&O Adviseur die met daadkracht en duidelijkheid de aansluiting weet te vinden bij collega’s die letterlijk door het vuur gaan. Je krijgt een mooie inkijk in de wereld van de brandweer en alles wat er bij dat werk komt kijken.

Als P&O Adviseur werk je op tactisch-strategisch niveau voor jouw eigen account met 100 tot 120 collega’s in een dynamische omgeving, waarbij je je niet gek laat maken door drukte.

Je vindt het leuk om processen beter te laten verlopen en te optimaliseren. Je coacht bevelvoerders, coördinatoren en afdelingshoofden in hun leiderschapsrol. Je begeleidt en adviseert hen bij en over allerlei P&O-gerelateerde onderwerpen, denk aan verzuim, functioneren, ontwikkeling en arbeidsvoorwaarden. Jouw werk is breed en ook vanuit een breed perspectief kijk je naar diverse P&O-vraagstukken. Hierbij word je ondersteund door het team P&O services. Zij geven ook antwoord op de praktische vragen van medewerkers en leidinggevenden.

Je duikt graag in de operatie en kan ook gemakkelijk switchen naar meer tactische en strategische werkzaamheden. Je levert een bijdrage op de afdeling aan P&O-projecten. Ook kun je een rol vervullen in de verdere ontwikkeling van de afdeling, de basis staat.

Lees minder

Functie-eisen en competenties

•    Afgeronde HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur Personeel en Arbeid of Bedrijfskunde;
•    Minimaal 5 jaar advieservaring binnen P&O;
•    Fijn als je AFAS kent en hebt gebruikt;
•    Ervaring met projectmatig werken;
•    Het is een pre als je ervaring hebt met bestuurlijke advisering. 

Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Je adviseert leidinggevenden proactief over alle aspecten omtrent personeel en organisatie(ontwikkeling), waarbij (het voorkomen van) verzuim een belangrijk gespreksonderwerp is;
 • Je voert regie op de voortgang van (complexe) dossiers als arbeidsongeschiktheid en functioneren;
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het P&O-beleid waarbij Diversiteit en Inclusie aandacht hebben;
 • Je draagt bij in de uitvoering van organisatiebrede P&O projecten;
 • Je helpt mee in de ontwikkeling van P&O-instrumenten en –beleid en de implementatie hiervan.
Lees minder

De organisatie

Onze opdrachtgever, Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland (VRAA), is één van de vijfentwintig veiligheidsregio’s in Nederland. VRAA werkt met zes gemeenten, geneeskundige diensten, brandweer, politie, Openbaar Ministerie en andere publieke en private (veiligheids-)partners samen aan het beheersen van risico’s, brandweerzorg, hulpverlening en voorbereiding op crises. De zes gemeenten die samen de regio Amsterdam-Amstelland vormen zijn Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.

De organisatie bestaat uit ca. 1000 medewerkers, waarvan ca. 450 beroeps- en ca. 250 vrijwillige brandweerprofessionals (18 kazernes) en ongeveer 300 stafmedewerkers.

Dag in dag uit is VRAA als netwerkorganisatie in overleg om te anticiperen op risico’s, samen te leren, crises te voorkomen en ervoor te zorgen dat regio Amsterdam-Amstelland een veilige regio is. Binnen de veiligheidsregio is de brandweer de grootste uitvoerende organisatie.  

Bij Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland draag je binnen de brandweer bij aan een veilige leefomgeving binnen de regio. Alle collega’s die werken voor de veiligheidsregio zijn behulpzaam, toegankelijk en enorm betrokken. De lijnen zijn kort. Bij VRAA werken betekent: bouwen en verbeteren. Vakmanschap, leiderschap en inclusief gedrag zijn belangrijke speerpunten voor de brandweer.

 

Lees minder

De afdeling

Geen dag is hetzelfde bij P&O. Je werkt op verschillende kazernes en als je dat wilt, behoort thuiswerken tot de mogelijkheden. In ieder geval werk je samen met jouw P&O-collega’s op donderdag op kantoor op kazerne Willem (standplaats).

Het makkelijkst is om met het OV of de fiets naar kantoor te reizen, het ligt op loopafstand van station Amstel. Bekijk voor meer informatie de website: www.veiligheidsregioaa.nl

De afdeling P&O bestaat uit 24 professionals die een ontwikkelende, adviserende en ondersteunende rol hebben. De Manager P&O stuurt de diverse teams binnen de afdeling aan, denk aan Beleid, Advies, Loopbaanontwikkeling, Vitaliteit en gezondheid, Services en Arbo & Veiligheid. Je maakt deel uit van het team Advies met vier andere collega’s, waarvan één collega de rol van coördinator heeft. De coördinatoren uit elk team vormen samen met de Manager P&O het MT P&O. Elke adviseur ondersteunt binnen zijn scope beroeps- en vrijwilligers kazernes en een stafafdeling.

Lees minder

Opdrachtgever biedt

 • Bij de inschaling wordt gekeken naar opleiding en relevante werkervaring, het fulltime salaris is maximaal € 5.021,- (schaal 10A) op basis van 36 uur per week;
 • Met een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van het bruto salaris is het mogelijk keuzes te maken die passen bij jouw wensen en ontwikkelingsdoelen. Het IKB bestaat uit 8% vakantietoeslag, 6,75% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijke verlofuren;
 • Bij een fulltime dienstverband krijg je 144 verlofuren;
 • De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar. Bij goed functioneren wordt deze omgezet in een vaste aanstelling;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de publiekrechtelijke Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA). Pensioen bouw je op bij het ABP;
 • Flexibel en hybride werken is in overleg mogelijk;
 • De sportgelegenheden op de kazernes zijn toegankelijk voor medewerkers om gezond en vitaal te blijven;
 • Ruimte om je te ontwikkelen is er door onder meer opleidingen, trainingen en workshops te volgen. 
Lees minder

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.

Lees minder