Terug naar overzicht

Manager People & Culture (04336)

Roelofarendsveen

32 - 40 uur

100.000 - 120.000

Reacties welkom

Heembouw

Manager People & Culture (04336)

De functie

Zo nu en dan komen we functies tegen waarop we eigenlijk zelf wel zouden willen solliciteren. Je bent bij Heembouw écht de (HR) sparringpartner voor de (groeps)directie en het management. Een rol met verantwoordelijkheden, ruimte en mogelijkheden. En dat bij een succesvol bedrijf waar Human Capital in de genen zit. Heembouw is niet voor niets in 2021 bekroond tot de Beste Werkgever van Nederland (< 1000 medewerkers) en inmiddels drie jaar achtereen tot Beste Werkgever in de Bouw en Infra!
 

De Manager HR geeft mede invulling aan de totstandkoming van het strategisch organisatiebeleid en ontwikkelt als afgeleide hiervan de strategische HR koers. De Manager HR draagt hiertoe (beleids)voorstellen aan en fungeert als strategisch sparringpartner voor de (groeps)directie. De interne lijnen zijn kort en er wordt plezierig met elkaar samengewerkt.

Heembouw is een organisatie met uitdagende ambities. Hierbij past een modern, mens- en ontwikkelingsgericht HR beleid dat direct gelieerd is aan de bedrijfsdoelstellingen. De Manager HR zal vernieuwingen mede initiëren vanuit een vooruitstrevende visie en voorzien van een creatieve en originele stijl.

De Manager HR kijkt vanuit een integrale benadering naar business vraagstukken, neemt een voortrekkersrol bij de ontwikkeling en verankering van een mensgericht HR beleid en in het proces van organisatie- en personeelsontwikkeling. De Manager HR stelt een HR jaarplan op inclusief formatie-, opleidings- en investeringsbegroting en is verantwoordelijk voor het HR budget.

De manager HR is verder verantwoordelijk voor het ondersteunen, adviseren en faciliteren van het primaire proces op het HR vakgebied. Je hebt interesse in en affiniteit met technologie-innovatie voor een optimaal personeelsbeheer en adequate HR-processen.

De manager HR enthousiasmeert, coacht en fungeert als vraagbaak en sparringpartner voor de HR collega’s. Als inspirator zorgt de manager HR voor een effectieve en efficiënte afdeling HR, met oog voor zowel de beheerkant alsmede de ontwikkel- en advieskant van het HR vak.

Voor de komende periode staan onder meer de onderwerpen leiderschaps- en cultuurontwikkeling, talentmanagement, functiehuis, duurzaamheid (onder andere inclusiviteit en diversiteit) en technologie & innovatie op de agenda.

 

Functie-eisen en competenties

 • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau. Een afgeronde HBO+/ WO (sterke voorkeur voor WO) studie op het terrein van HRM en/of Bedrijfskunde is een must;
 • Je beschikt over zo’n 10-20 jaar HR ervaring, waarvan minimaal vijf jaar als leidinggevende aan een middelgroot HR team;
 • Ervaring binnen de bouw of daaraan gerelateerde sector is een pré, maar zeker geen must;
 • Je hebt een bedrijfsmatige en resultaatgerichte aanpak, bent analytisch sterk en kunt vlot schakelen op meerdere niveaus;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, organisatiebewustzijn en relativeringsvermogen. Je bent een stevige gespreks- en sparringpartner voor (groeps)directie en management en een coach en inspirator voor de HR collega’s;
 • Je bent een vlotte, stevige proactieve allround HR leider met overtuigingskracht, zelf startend vermogen, daadkracht en ambitie. Je beschikt over een pragmatische, ondernemende en doelgerichte werkhouding;
 • Je hebt een verfrissende, vernieuwende visie op het HR vak, hebt oog voor  technologische innovatie en beschikt over een creatieve en onderscheidende stijl;
 • Je signaleert proactief ontwikkelingen en vertaalt deze naar Heembouw;
 • Ook ben je in staat ideeën om te zetten in concrete beleidsvoorstellen en beleid succesvol te implementeren.

Werkervaring en vakkennis zijn absoluut nodig voor deze functie. Echter jouw persoonlijkheid maakt of je écht succesvol bent binnen Heembouw. Je kunt zelf hét verschil maken.

De organisatie

Onze opdrachtgever, Heembouw, creëert een woon- en werkomgeving, waar mensen willen zijn. Heembouw neemt een unieke positie in. Heembouw is, met een eigen architectenbureau en bouwbedrijf onder één dak, de enige ontwerpende bouwer in Nederland. Er wordt gewerkt met korte communicatielijnen en door de sterk geïntegreerde werkwijze is Heembouw als geen ander in staat om grote stappen te zetten in vraagstukken als duurzaamheid en (technologische) vernieuwing.  Bewezen de beste zijn. Het is niet voor het eerst dat Heembouw deze erkenning heeft gekregen. Voor het derde jaar op rij is Heembouw uitgeroepen tot World-class Workplace van Nederland in de categorie bouw & infrastructuur. In 2021 won Heembouw ook de titel “Beste werkgever van Nederland”. 

Hoe dat komt? Met ruim driehonderd collega’s bouwt Heembouw elke dag weer aan de toekomst. Ze zijn een ontwerpende bouwer, met alle vakmensen bij elkaar op één plek, met ieder een uniek verhaal. Wat ze delen, is dat iedereen past bij de cultuur. Waarbij ze oog hebben voor elkaar en ondertussen tomeloos ambitieus zijn. Heembouw staat voor aandacht, verbinden en innoveren.  

Voor verdere informatie zie: www.heembouw.nl

 

De afdeling

De Manager People & Cultuur rapporteert aan de portefeuillehouder binnen de groepsdirectie maakt deel uit van het directieteam en geeft leiding aan het HR team bestaande uit drie HR business Partners, twee recruiters, twee HR medewerkers en één salarisadministrateur.

Opdrachtgever biedt

 • Het fulltime jaarsalaris bedraagt bij aanvang ca. € 100.000,= tot ca. € 120.000,= (inclusief vakantietoeslag, exclusief tantièmeregeling ter grootte van een maandsalaris).
 • Onze opdrachtgever biedt verder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een elektrische leaseauto, 40 verlofdagen, het bpfBouw pensioen, een excedent pensioenregeling en de mogelijkheid om hybride te werken.
 • Bij Heembouw treed je niet zomaar in dienst. Ze maken daar een echte belevenis van. Ze willen dat nieuwe mensen de organisatie Heembouw van voor naar achter en van boven naar beneden leren kennen. Er is een uitgebreid introductieprogramma van twee maanden, waarin je de hele organisatie ziet en leert kennen. Een warm bad voor iedereen. Human Capital zit echt in de genen bij Heembouw!

 

Heembouw wil een plek zijn waar je graag wilt werken en je thuis voelt. Heembouw kent een hoge sociale veiligheid in de organisatie én een sterke innovatiekracht. Men is altijd nieuwsgierig naar vernieuwing. Iedereen heeft de mogelijkheid om mee te denken en te innoveren. Dankzij échte aandacht voor alle mensen, blijft Heembouw zich continu ontwikkelen.

Overigen

 • De standplaats is Roelofarendsveen.
 • Het betreft een functie voor 32-40 uur per week. Minder uren werken is niet mogelijk. Er kan deels vanuit huis gewerkt worden, waarbij je minimaal twee dagen per week op kantoor werkt.
 • Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.

Procedure

 • Je kunt op deze vacature reageren door jouw cv en motivatie te mailen naar cv@popartner.nl onder vermelding van vacaturenummer 04336;
 • Een PAPI vragenlijst en een assessment maken onderdeel uit van deze W&S procedure;
 • Indien je nog vragen hebt, bel ons op telefoonnummer 030 760 9060 of mail je vraag naar info@popartner.nl

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Voor verdere informatie en/of voor al jouw vragen, kun je contact opnemen met P&O Partner.

INLICHTINGEN EN SOLLICITATIE:
P&O Partner 
Jan-Willem van den Dungen
Het Rond 7
3701 HS  ZEIST
www.popartner.nl
E-mail: cv@popartner.nl
Tel. 030 760 9060 / 06 5050 0958