Terug naar overzicht

Manager L&D (03751)

Apeldoorn

32 - 36 uur

70.000 - 80.000

Reacties welkom

Dagelijks Leven

Manager L&D (03751)

De functie

Als Manager L&D heb je de opdracht om de Dagelijks Leven Academy en het leiderschapsprogramma naar het volgende niveau te tillen. Je bent ambitieus, sterk gericht op kwaliteit en pragmatisch in je aanpak. Je bent altijd op zoek naar die stap extra en bent niet bang om zelf met de voeten in de klei te staan binnen een snel groeiende organisatie.

Je bent als Manager L&D het boegbeeld van de Academy. Je hebt een duidelijke visie op het gebied van leren & ontwikkelen vanuit je onderwijskundige ervaring. Regelmatig ben je in gesprek met collega’s uit het werkveld om het opleidingspalet zo goed mogelijk aan te laten sluiten op hun wensen en doelen. Je initieert, leidt en neemt deel in diverse projecten op het gebied van leren & ontwikkelen, waaronder ook de uitwerking en implementatie van het Leiderschapsprogramma, waarvan de contouren reeds staan. En je denkt actief mee over het borgen van de visie van DL, hoe deze te laten beklijven op locaties en terug te laten komen in het trainingsaanbod en te gebruiken tools. Daarnaast stuur je op voortgang en kwaliteit. Binnen de organisatie weet je bruggen te slaan tussen de diverse onderdelen.

Je geeft structuur en vorm aan de (bestaande) online leeromgeving, waarbij je zelf ook trainingen ontwikkelt. Je geeft op een inspirerende, toegankelijke en open wijze leiding aan je team. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en inzet van de interne pool van trainers.

 

Lees minder

Functie-eisen en competenties

Werkervaring en vakkennis in leren & ontwikkelen zijn absoluut nodig voor deze functie. Jouw kwaliteitsgedreven en verbindende persoonlijkheid maakt echter of je écht succesvol bent binnen Dagelijks Leven. Je bent een energieke, daadkrachtige professional die zaken gedaan krijgt. Je staat midden in de organisatie en weet feilloos op te halen wat er om je heen speelt.

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond, aangevuld met vakspecifieke trainingen/cursussen;
 • Je beschikt bij voorkeur over minimaal 5 jaar werkervaring in een L&D rol, leidinggevende ervaring is een pré;
 • Je hebt een duidelijke visie op jouw vakgebied en weet deze over te brengen op anderen;
 • Je bent ambitieus, toegankelijk en pragmatisch;
 • Je houdt alle borden in de lucht, bent goed in voortgang managen en bijsturen;
 • Je hebt oog voor detail en weet dat om te zetten in concrete acties.
   
Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

De rol van Manager L&D kent veel afwisseling. Hoe zou jouw werkdag er uit kunnen zien?

 

09.00 uur: je hebt een ‘bijklets’ sessie met het team – uitwisselen waar iedereen mee bezig is, wat is voor verbetering vatbaar en hoe zit iedereen in haar vel;

09.30 uur: je werkt een voorstel uit voor een trainingsontwerp – je brengt de (didactische) stappen in kaart, wie wanneer betrokken dienen te worden en hoe de training onze visie en werkwijze ondersteunt. Je verstuurt het voorstel naar de inhoudelijk deskundigen van het onderwerp.

11.30 uur: je hebt een afspraak met onze videograaf om zijn montage van de video-opnames die hij eerder op basis van het script gemaakt heeft, te bekijken.

12.00 uur: je werkt samen met de e-learning specialist aan de (door-)ontwikkeling van de leerinterventies in het LMS

14.30 uur: je hebt een brainstorm met de afdeling Marketing: hoe wordt leren (en de producten van de DL Academy) nog uitnodigender, leuker voor de doelgroepen?

15.30: jij licht jouw idee toe over een van de modules van het leiderschapsprogramma aan de directie

16.00 uur: je werkt samen met de opleidingscoördinator van de DL School een plan van aanpak uit om het leerklimaat op onze locaties te onderhouden en/of te versterken voor onze BBL-leerlingen.

16.45: je update het overzicht van lopende ontwikkeltrajecten ten behoeve van het management-overleg.

Lees minder

De organisatie

Onze opdrachtgever, Dagelijks Leven, is een jonge, sterk groeiende organisatie die gespecialiseerd is in de zorg voor mensen met dementie. De kleinschalige woonzorglocaties van Dagelijks Leven, staan midden in de wijk en hebben een huiselijke sfeer. Dagelijks Leven biedt een veilige, sociale en vertrouwde omgeving, waar aandacht en kwaliteit van leven voorop staan. Kortom een plek waar het fijn wonen is: gewoon, als thuis.

Dagelijks Leven bestaat ruim 7 jaar en is van start-up naar scale-up naar professionele organisatie gegroeid in die tijd. De organisatie telt nu 77 locaties met 1600 bewoners en ongeveer 2500 medewerkers over heel Nederland verspreid. Het doel van Dagelijks Leven is de beste dementiezorg te bieden, betaalbaar voor iedereen. Met een gemiddeld cijfer van een 9,2 stond Dagelijks Leven voor het tweede jaar in 2021 op rij in de top 10 op de ZorgkaartNederland. In 2019 stond Dagelijks leven in de Top 3 van Indeed Top Rated Workplaces van Nederland.

Om deze persoonlijke en kwaliteits zorg te kunnen bieden is er veel aandacht voor de ontwikkeling van de medewerkers en heeft Dagelijks Leven haar eigen Academy.

Kernwaarden van Dagelijks Leven: vooruitstrevend, gepassioneerd en duidelijk.

Voor verdere informatie over Dagelijks Leven zie: https://www.dagelijks-leven.nl

Lees minder

De afdeling

De Dagelijks Leven Academy heeft een duidelijke ambitie: de beste worden in (dementie)zorgopleidingen. De afgelopen jaren is de Dagelijks Leven Academy voortvarend opgezet, het aanbod bestaat inmiddels uit zo’n 50 door henzelf ontwikkelde e-learnings en circa 30 praktijkscholingen (van trainingen op het gebied van de Wet zorg en dwang tot gesprekstechnieken). Daarnaast is de Academy verantwoordelijk voor de kwaliteit en coördinatie van het gehele BBL-aanbod waaronder de GVP-opleiding en werkt daarvoor nauw samen met externe partners.

Maar Dagelijks Leven zou Dagelijks Leven niet zijn als de lat nog veel hoger ligt. Ze willen de beste academie zijn in hun branche, toonaangevend én onderscheidend op het gebied van dementiezorg. Om zo ook de beste werkgever te zijn en te blijven. Dit betekent een doorontwikkeling van alles wat reeds opgezet en ontwikkeld is en nog meer.

De Academy bestaat uit vier professionele collega’s: een e-learning specialist, een opleidingsfunctionaris DL School en twee backoffice coördinatoren. Daarnaast bestaat de interne trainerspool uit circa 30 collega’s uit het werkveld. Dit zijn zorgprofessionals die daarnaast training geven. Je rapporteert aan de Directeur HR.

 

Lees minder

Opdrachtgever biedt

 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €5.913 bruto per maand op basis van 36 uur per week. Deze functie is ingeschaald in FWG 65, CAO VVT;
 • Een leaseauto;
 • Overige beloning volgens de CAO VVT, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33% en een goed pensioen bij PZFW;
 • Dagelijks Leven stimuleert je in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling;
 • Als medewerker van Dagelijks Leven krijg je (fiscale)korting op het kopen van een nieuwe fiets, computer, laptop tablet, telefoonabonnementen en sportabonnementen;
 • Ook kun je deelnemen aan de collectieve zorg- en schadeverzekering.
Lees minder

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Apeldoorn, je kunt bij Dagelijks Leven hybride werken, waarbij je in deze functie zeker de helft van de werkweek in Apeldoorn of op locatie bent;
 • Dit is een functie voor 32-36 upwk: minder uren is niet mogelijk, meer uren wel.  
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.
   
Lees minder

Procedure

 • Voor vragen, of om te sparren of dit de volgende stap voor jou is, kun je direct contact opnemen met Marijn Immink via 06 83656195 of marijn@popartner.nl.
 • Je kunt op deze vacature reageren via de solliciteerknop rechtsboven de vacaturetekst. Het toevoegen van een motivatie wordt extra gewaardeerd;
 • Indien je binnenkort op vakantie gaat, zet dat er dan even bij;
 • De gesprekken bij opdrachtgever zullen plaatsvinden in op 10 juni & 17 juni.
 • Een online assessment alsmede een referentieonderzoek kan deel uitmaken van de W&S procedure;
 • Indien je nog vragen hebt, bel ons op telefoonnummer 030 7 60 90 60 of mail je vraag naar marijn@popartner.nl;
 • De actuele status van deze procedure vind je op onze site www.popartner.nl

 

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Het benaderen van onze opdrachtgever door kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.
 

INLICHTINGEN EN SOLLICITATIE:
 

P&O Partner 

Marijn Immink

Het Rond 7
3701 HS  ZEIST
www.popartner.nl
E-mail: cv@popartner.nl

Lees minder