Terug naar overzicht

Manager HR&O (03631) – VERVULD

Den Haag

32 - 36 uur

Procedure is afgerond

Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)

Manager HR&O (03631) – VERVULD

De functie

Bedankt voor je interesse in deze vacature. Helaas is deze al vervuld. Ben je benieuwd welke vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan terug naar het overzicht en klik op de rode button ‘Toon openstaande vacatures’.

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op via cv@popartner.nl

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Je hebt wo werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring als eindverantwoordelijk leidinggevende op het vakgebied in een complexe en grote (uitvoerings)organisatie in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Je hebt een moderne visie op HRM, bewezen ervaring met organisatieontwikkeling en -verandering en toont hierin verbindingskracht en daadkracht. Je weet de juiste insteek op innovatie, vernieuwing en verbinding te brengen;
 • Je bent een inspirerende manager die mensen weet te verbinden en samen vanuit breed gedragen veranderingen en resultaten weet te realiseren;
 • Je bent een scherpe, initiatiefrijke en doortastende persoonlijkheid. Resultaatgericht, zonder daarbij de mens uit het oog te verliezen;
 • Je bent een gewaardeerd gesprekspartner en adviseur voor de directie;
 • Je hebt een uitstekend ontwikkeld sensitief vermogen;
 • Je beschikt over een hoge mate van stijlflexibiliteit;
 • Je geeft ruimte en verantwoordelijkheid en vertrouwen aan medewerkers en stimuleert en coacht hen in hun ontwikkeling.
Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Je adviseert het bestuur en de directie over HR-thema’s en organisatieontwikkeling;
 • Je geeft leiding aan de afdeling HR&O met ongeveer 75 professionals;
 • Je begeleidt complexe transities op gebied van HR en Organisatie;
 • Je bent lid van het MT Bedrijfsvoering en geeft vanuit die rol mede sturing de ontwikkeling van BV als geheel; 
 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van en het begeleiden van de implementatie van het HR-beleid;
 • Je voert namens de voorzitter van het bestuur de werkgeversrol uit, voert in het kader daarvan de onderhandelingen met vakbonden en werkgeversorganisaties.

Lees minder

De organisatie

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van asielzoekers en bereidt hen voor op een toekomst in Nederland of daarbuiten. Het COA is een zelfstandig bestuursorgaan en voert haar taken uit volgens de Meerjarenstrategie 2020-2025. Op dit moment heeft het COA circa 36.000 asielzoekers gehuisvest in circa 100 locaties in het land. In totaal zijn er ruim 3.600 medewerkers werkzaam.

 

Het werk bij het COA is uitdagend en divers. Onder meer door de variërende instroom van asielzoekers en het voortdurend zoeken naar een goede balans tussen gevraagd en beschikbare capaciteit. Door de behoefte om de asielketen te flexibiliseren. Door vraagstukken op het gebied van de aanpak van overlast, integratie en participatie. Door de ambitie om verschillende duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. En doordat het thema asiel en migratie doorgaans onder een politiek en maatschappelijk vergrootglas ligt, hetgeen tot de nodige dynamiek leidt.  Van medewerkers bij het COA wordt professionaliteit verwacht en om te handelen met inachtneming van de vier kernwaarden binnen het COA: menswaardig, open, samen en resultaatgericht.

 

Voor verdere informatie over het Coa zie: http://www.coa.nl

Lees minder

De afdeling

Het directieteam van het COA bestaat uit 3 directies: een directie Bedrijfsvoering, een directie Vakontwikkeling en -ondersteuning en een directie Opvang & Begeleiding. Daarnaast kent het COA een tweekoppig bestuur en drie stafafdelingen. HR&O valt onder de directie Bedrijfsvoering, net als ICT, Vastgoed en Facilitair, Informatie en Diensten en Financiën.
 

De afdeling HR&O ondersteunt het management bij de ontwikkeling en uitvoering van het personeelsbeleid en de organisatieontwikkeling. HR&O bewaakt de rechtsgelijkheid, medewerkersveiligheid, uniformiteit en kwaliteit in de uitvoering van het personeelsbeleid, waarbij maatwerk niet uit het oog wordt verloren. HR&O houdt in haar advisering rekening met de balans tussen de belangen van de medewerker en die van de organisatie. HR&O stelt daartoe kaders en regelgeving op die door het bestuur worden vastgesteld.

Bij HR&O werken circa 75 professionals intensief met elkaar samen, verdeeld over de teams HR Beleid & Organisatieontwikkeling, HR&O Service en HR&O Advies. De organisatie is op vele vlakken in ontwikkeling, bijvoorbeeld als het gaat om de cultuurverandering en het realiseren van de doelen uit de meerjarenstrategie. De afdeling HR&O ontwikkelt zich momenteel, er wordt volop ingezet op verdere professionalisering. De afgelopen maanden is er onder leiding van een interim manager HR&O gewerkt aan een nieuwe strategie en inrichting van de afdeling. De verdere uitwerking en implementatie van dit plan ligt bij de manager HR&O. Het formele besluitvormingstraject waaronder een medezeggenschapstraject moet nog worden gestart.

Lees minder

Opdrachtgever biedt

Je komt terecht in een dynamische organisatie. De ambities en vraagstukken van het COA zijn groot. Het is een interessante en uitdagende functie binnen een organisatie in verandering waarbij je de kans krijgt om de afdeling HR&O samen met je mensen te moderniseren en het vakmanschap van HR&O te versterken. Als een innovator krijg je ruimte voor je eigen inbreng om de afdeling en de organisatie te laten excelleren.

Het COA biedt je een uitdagende en afwisselende functie met een vast dienstverband met uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Verder bieden we:

 • Een salaris van maximaal € 7.466,80 bruto per maand op basis van 36 uur;
 • Een dienstverband van 36 uur per week;
 • Individueel keuzebudget van 18% van het jaarsalaris (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering);
 • 144 uur vakantieverlof bij een fulltime dienstverband (plus 26 uur in IKB);
 • Vitaliteitsuren (afhankelijk van de leeftijd);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een persoonlijk loopbaanbudget;
 • Leaseauto of ov kaart 2e klas;
 • Wil je bij het COA werken dan wordt een positieve Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd. Alle collega’s leggen de Eed of Belofte af.
 • Jouw standplaats is Den Haag (ZH), maar het COA omarmt het hybride/thuiswerken.
Lees minder

Procedure

Procedure is afgerond

Lees minder