Manager HR (02660)

Manager HR (02660)

Terug naar overzicht

Hilversum

36 - 40 uur

Reacties welkom

Nederlandse Publieke Omroep

Manager HR (02660)

Functie omschrijving

Ben je op zoek naar een HR-functie met impact binnen een veranderende omgeving, dan is dit jouw baan! Als Manager HR ben jij verantwoordelijk voor de visievorming en vertaling van de organisatiestrategie naar HR-doelstellingen voor de NPO. Je bent goed in staat om over HR grenzen heen te denken en je informeert en adviseert de Raad van Bestuur (RvB) en Directie gevraagd en ongevraagd over HR-vraagstukken en organisatie ontwikkeling. Daarnaast geef je richting aan de ontwikkeling en implementatie van de transitie naar een nieuwe agile werkwijze binnen de organisatie. Deze functie past bij een ondernemende Manager HR met veel oog voor cultuur en organisatieontwikkeling.

Lees minder

Functie-eisen en competenties

Wij zijn op zoek naar een ontwikkelingsgerichte verandermanager met stevige ervaring met structuur- en cultuurverandering, waaronder een transitie naar agile werken. Daarnaast zoeken we iemand met:

 • WO werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare relevante allround HR-ervaring in een leidinggevende eindverantwoordelijke rol;
 • Sterke organisatiesensitiviteit en in staat om op verschillende niveaus te communiceren;
 • Een bedrijfskundige invalshoek ten behoeve van de aansluiting met de interne klant en HR-beleid en het neerzetten van interventies;
 • Overtuigingskracht en communicatief sterk;
 • Een proactieve instelling, sterk analytisch inzicht en relativeringsvermogen.

Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

Je bent, samen met jouw team en het transitieteam (verantwoordelijk voor de implementatie van de nieuwe werkwijze), verantwoordelijk voor een professioneel, proactief en vernieuwend HR-beleid, ondersteund door de juiste instrumenten en systemen. Je bent gericht op kwaliteit en een klantgerichte werkwijze van je team. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

 • De verdere ontwikkeling van HR op het gebied van o.a.:
  • talent- en leiderschapsontwikkeling
  • cultuurverandering, mede door implementatie van de nieuwe werkwijze
  • medewerkerstevredenheid
  • strategische personeelsplanning
  • recruitment en arbeidsmarktcommunicatie

en betrokken bij:

 • De periodieke CAO-onderhandelingen namens de gehele publieke omroep, alsmede de daaropvolgende uitrol binnen de organisatie;

Je werkt nauw samen met de bestuurder, de Ondernemingsraad van de NPO en, indien nodig, met de Centrale Ondernemingsraad van de publieke omroepen.

Lees minder

De organisatie

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is open voor iedereen. Open, omdat zij geloven dat dit de basis is voor meer begrip. Begrip van zaken en begrip voor elkaar. Daar zet NPO zich voor in. Met programma’s die prikkelen en nieuwsgierig maken. Onafhankelijk van politiek en commercie. Omroepen en programmamakers zijn daarvan de bron, NPO verzorgt de programmering en distributie. Samen werken zij continu aan vernieuwing en zoeken zij de interactie met het publiek. Op tv, radio, online en met events.Een ambitieuze en publieksgerichte koers is uitgezet en die vraagt om een visie, samenspel, verbinding en daadkracht. NPO is van en voor iedereen: daarom zijn zij op zoek naar collega’s die door achtergrond, kijk op de wereld en persoonlijke ervaring meerwaarde aan de organisatie bieden.

Lees minder

De afdeling

Het medialandschap en mediagebruik verandert razendsnel. Ontwikkelingen die hoge eisen stellen aan de wendbaarheid van de NPO-organisatie en aan de competenties van hun medewerkers. NPO gelooft erin dat met een diverse groep betrokken, professionele en nieuwsgierige medewerkers zij het beste in de NPO naar boven halen en daarmee van maximale waarde zijn voor het Nederlandse publiek. De afdeling HR is er dan ook op gericht het meest en beste in elke NPO-er, elk team en de organisatie naar boven te halen. Met HR-projecten dragen zij bij aan het ontwikkelen en versterken van de organisatiestructuur en –cultuur. Daarnaast geven zij gevraagd en ongevraagd advies op alle HR-vlakken en zorgen zij ervoor dat er gestuurd kan worden op resultaat door inzicht te geven in HR-data. Het team bestaat uit een Manager HR, twee HR Business Partners, het Transitie team, een Talent Manager, een Recruiter, een HR Coördinator en drie medewerkers ter ondersteuning op de HR Desk.

Lees minder

Opdrachtgever biedt

 • NPO biedt een innovatieve en verantwoordelijke functie in een ambitieus en dynamisch  team met een open cultuur;
 • Het betreft een fulltime functie (36 uur per week) die is ingedeeld in schaal L van de CAO voor het Omroeppersoneel;
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden.
Lees minder

Overig

 • De standplaats van deze functie is Hilversum.
Lees minder

Procedure

 • Stuur ons jouw sollicitatie door op “solliciteer” (rechtsboven de vacaturetekst op onze website) te klikken. Je kunt jouw sollicitatie ook mailen naar cv@popartner.nl met vacaturenummer 02660;
 • Als je binnenkort op vakantie gaat, zet dat er dan even bij;
 • De planning van de W&S procedure volgt zsm op onze website;
 • Het opvragen van een Verklaring omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de wervingsprocedure
 • Indien je nog vragen hebt, bel Hanne van Heloma Lugt op telefoonnummer 030 7 60 90 60 of mail je vraag naar info@popartner.nl;
 • De actuele status van deze procedure vind je op onze site www.popartner.nl


Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Het benaderen van onze opdrachtgever door kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.

INLICHTINGEN EN SOLLICITATIE:

P&O Partner 
Hanne van Heloma Lugt
Het Rond 7
3701 HS  ZEIST
www.popartner.nl
E-mail: cv@popartner.nl

Lees minder
Solliciteer
Deel deze vacature

Nieuwste vacatures