Manager HR (02868)

Manager HR (02868)

Terug naar overzicht

Ede

32 - 36 , 36 - 40 (5 dagen) uur

60-000 - 80.000

Kandidaten zijn voorgesteld, reageren is nog mogelijk

Aeres

Manager HR (02868)

Functie omschrijving

Als Hoofd P&O zet jij op een initiatiefrijke en inspirerende wijze een heldere visie neer hoe P&O bijdraagt aan de verdere vormgeving naar een nieuwe organisatie. Je hebt een impactvolle rol bij het uitdragen van de strategische koers en zorgt voor het verbindend coördineren en evalueren van de uitvoering. Werk jij op basis van samenwerking, empowerment en ben jij sterk in het creëren van draagvlak? Dan is dit jouw baan!

In deze corporate rol ligt de focus voor de komende jaren bij het verder vormgeven van een samenhangend HR-beleid met daarin passend onderscheid tussen de diverse entiteiten van Aeres. Je geeft leiding aan de afdeling P&O en legt verantwoording over de voortgang en/of resultaten af aan het College van Bestuur (CvB).

Je bent voor het CvB een proactieve sparringpartner en klankbord, je maakt echt contact, werkt snel en weet jouw advies of insteek uitstekend onder woorden te brengen. Je stelt de juiste vragen en plaatst de dingen in het juiste perspectief. Je schat goed in op welke manier je het bestuur en de directies het beste vanuit HR kan ondersteunen rondom onder andere strategische personeelsplanning, medezeggenschap en formatiebeleid. Je beweegt je gemakkelijk tussen de verschillende entiteiten en weet beweging te brengen in situaties die zo op het eerste oog vast lijken te zitten.

Je pakt de onderwerpen en beleidsportefeuilles waaraan jij werkt voortvarend op, je werkt voorstellen uit, brengt collega’s bij elkaar en houdt overzicht. Je denkt in kansen en mogelijkheden maar houdt ook rekening met de beperkingen en kiest een realistische aanpak.

Je hebt veel plezier in je vak en beschikt over een aanstekelijk enthousiasme, bent soms serieus of confronterend wanneer de situatie daarom vraagt en je weet mensen in beweging te krijgen.

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Een afgeronde relevante opleiding op HBO+/ WO-niveau;
 • Ruime ervaring in een vergelijkbare functie binnen het onderwijs of andere non‐ profit organisaties;
 • Kennis en ervaring op het gebied van, verandermanagement, leiderschapsontwikkeling, professionalisering, medezeggenschap en projectmanagement;
 • Een toegankelijke en heldere gesprekspartner met sterke communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. Je moet bijvoorbeeld een goed beleidsstuk op papier kunnen zetten;
 • Een groot oplossend vermogen en vaardig in het creëren van draagvlak voor (noodzakelijke) veranderingen;
 • Motiverende en verbindende stijl van leidinggeven. Kunt makkelijk schakelen op meerdere niveaus; een sparringpartner met een hoge mate van organisatiesensitiviteit en doorzettingsvermogen en daardoor in staat is om effectief met weerstand om te gaan;

Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Vanuit jouw visie vertaal je de strategische koers van de organisatie door in het P&O-beleid en de praktijk. Hierbij zorg je voor het verbindend coördineren en evalueren van de uitvoering.
 • Je adviseert het College van Bestuur en het management met betrekking tot de P&O-strategie, -beleid en -processen.
 • Vanuit je verantwoordelijkheid voor de P&O en PSA-dienstverlening stuur je op de optimalisatie van de diverse P&O‐en PSA-processen, zoals digitalisering en managementinformatie.
 • Vanuit jouw expertise draag je verantwoordelijkheid voor integratietrajecten in het kader van aanbestedingen en een eventuele fusie.
 • Je draagt bij aan organisatie-brede beleidsuitvoering, afstemming en evaluatie en bent verantwoordelijk voor een aantal beleidsportefeuilles, zoals strategische personeelsplanning, medezeggenschap en formatiebeleid.
 • Je geeft leiding aan de afdeling P&O en stelt heldere kaders om de organisatie doelen te realiseren, geeft vorm aan en stimuleert interne samenwerking, bewaakt op inspirerende wijze de kwaliteit van de afdeling en belegt taken op de juiste plek in het team.
 • Je onderhoudt HR-gerelateerde netwerken, zowel intern als extern en bent aangesloten bij sectorale netwerken als de VO Raad, de MBO Raad en de Vereniging van Hogescholen.
 • Je geef je input voor de planning‐ en control cyclus en formatieplanning.
 • Je bereidt medezeggenschap overleggen als de MR/OR en het vakbondsoverleg voor en neemt hier, vanuit jouw expertise, aan deel.
 • Je adviseert instellingsdirecties en het College van Bestuur bij specifieke en complexe P&O vraagstukken, en houdt hierbij rekening met de vragen en eisen van alle onderwijstypen (vmbo, mbo en hbo en commerciële activiteiten).
 • Je werkt op inhoud nauw samen met (senior) professionals, zowel binnen als buiten de afdeling en faciliteert de P&O professionals uit je team om hun werk goed te kunnen doen.

Lees minder

De organisatie

Aeres is een breed, veelzijdig kennisinstituut binnen de sector voor voedsel, leefomgeving en groen. Aeres verzorgt regulier onderwijs (PrO, VMBO, MBO, HBO), praktijkleren, commerciële diensten en praktijkonderzoek. Aeres heeft ruim 1.400 medewerkers, ruim 11.000 leerlingen en studenten en jaarlijks ca. 15.000 deelnemers aan cursussen en trainingen. Het Bestuursbureau ondersteunt de instellingen met diverse diensten als Financiën, ICT, Personeel en Organisatie en Corporate Communicatie.Werken op het Bestuursbureau betekent werken in een dynamisch werkveld, omdat je zowel het management op de locatie als het College van Bestuur ondersteunt. De Colleges van Bestuur van Aeres en Nordwin College hebben de intentie uitgesproken om met elkaar een fusie te onderzoeken.Voor verdere informatie over Aeres zie: http://www.aeres.nl

Lees minder

De afdeling

Het kantoor in Ede straalt openheid en transparantie uit. Het P&O team, bestaande uit, toegankelijke, gedreven en enthousiaste professionals bestaat uit vijf P&O beleidsmedewerkers/-adviseurs, een Hoofd Personeel- en Salarisadministratie en zeven medewerkers Personeelssalarisadministratie (PSA).

Lees minder

Opdrachtgever biedt

Aeres biedt een dynamische baan bij een groene kennisinstelling waar onderwijs, onderzoek en ondernemen samenkomen. Aeres is de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus. Innovatie en internationalisering zijn belangrijke pijlers;

Aeres biedt daarnaast:

 • Een fijne werkomgeving in een professioneel team met oog voor elkaar;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris volgens de cao mbo. Je wordt ingeschaald in schaal 13 met een maximum van € 5.868,‐ bruto per maand bij een volledige dienstbetrekking (o.b.v. de cao 36.86 uur) aangevuld met een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%;

Lees minder

Overig

 • De standplaats van deze functie is Ede. Je hebt daarnaast ook de bereidheid om op verschillende locaties werkzaam te zijn. Ze hebben locaties in Midden- en Noord-Nederland, zoals Emmeloord, Dronten, Almere en Barneveld.
 • Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur per week.
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden.

Lees minder

Procedure

 • Stuur ons jouw sollicitatie en motivatie door op “solliciteer” (rechtsboven de vacaturetekst op onze website) te klikken. Je kunt jouw sollicitatie en motivatie ook mailen naar cv@popartner.nl met vacaturenummer 02868;
 • Als je binnenkort op vakantie gaat, zet dat er dan even bij;
 • De planning van de W&S procedure zullen wij binnenkort op onze website bekend maken;
 • Een assessment (GITP) alsmede een referentieonderzoek maken deel uit van de W&S procedure;
 • Indien je nog vragen hebt, bel Babette van Alebeek op telefoonnummer 030 7 60 90 60 of mail je vraag naar info@popartner.nl;
 • De actuele status van deze procedure vind je op onze site www.popartner.nl

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Het benaderen van onze opdrachtgever door kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.

INLICHTINGEN EN SOLLICITATIE:

P&O Partner
Babette van Alebeek
Het Rond 7
3701 HS ZEIST
www.popartner.nl
E-mail: cv@popartner.nl

Lees minder
Solliciteer
Deel deze vacature

Nieuwste vacatures