Terug naar overzicht

Management Development Adviseur (03995) – VERVULD

Zoetermeer

32 - 36 uur

70.000 - 80.000, 80.000 - 90.000

Procedure is afgerond

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Management Development Adviseur (03995) – VERVULD

De functie

Bij onze opdrachtgever de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heb jij als Management Development Adviseur echt invloed op wie de leidinggevenden worden en hoe zij zich ontwikkelen. Leidinggevenden die koersbepalend zijn voor de veiligheid van Nederland.

De MD-Adviseur vervult een cruciale rol in zowel de werving en selectie als de begeleiding van veelbelovende (toekomstige) leidinggevenden. Hierbij legt de MD-Adviseur steeds de link tussen ontwikkelingen in de organisatie, de visie van de AIVD op leidinggeven, het profiel van de ideale leidinggevende en het leiderschapsaanbod. Op elk niveau ben je als MD-Adviseur een volwaardige gesprekspartner voor organisatiebrede MD-vraagstukken. Je sluit geregeld aan bij overleggen met unithoofden en het MT van de AIVD.

Een belangrijk speerpunt is de diversiteit van leidinggevenden. Op de HR-afdeling spar je regelmatig met je collega’s over leiderschap, externe mobiliteit en leiderschapsontwikkelingen. Ook werk je nauw samen met HR-advies en HR-werving.
Aan de ene kant houd je zicht op de opvolgingsplanning en weet je waar en wanneer er vacatures ontstaan. Aan de andere kant zorg je voor voldoende interne aanwas vanuit het MD-traject. Daarom heb je de loopbaanwensen van de leidinggevenden helder op je netvlies. Door o.a. te faciliteren in gesprekken, assessments, met 360 graden feedback en trainingen te geven, help je jouw collega’s om deel te nemen aan het traject. Na toelating match je hen met een klus, project of leerplek en -uiteindelijk- met een passende leidinggevende functie. Dit is waar je het voor doet. Zijn er onvoldoende interne kandidaten dan zorg je ervoor dat via interne en externe werving de posities alsnog worden vervuld.

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Minimaal afgeronde HBO en/of academische opleiding bij voorkeur HR gerelateerd;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen HR, een specifieke achtergrond in MD of HRD is een pre;
 • Bij voorkeur ervaring binnen een politiek-bestuurlijke werkomgeving;
 • Goede actuele inhoudelijke kennis van de ontwikkelingen op het gebied van (management) ontwikkeling;
 • Interactief en communicatief vaardig;
 • Beschikken over ondernemerschap en organisatiesensitiviteit;
 • Je bent resultaatgericht, een afmaker en staat stevig in de schoenen;
 • Omzetten van je ideeën in heldere plannen en die overtuigend over weten te brengen;
 • Inlevingsvermogen en een open blik;
 • Je houdt van verandering en werkt gemakkelijk in een nieuwe context.

In de baan tref je veel afwisseling en vrijheid; geen dag is hetzelfde. Dan weer bedenk je beleid, vervolgens voer je een loopbaan- of sollicitatiegesprek terwijl je daarna oplossingen bedenkt om een juiste match te maken. Daarom zoeken wij voor onze opdrachtgever een Management Development Adviseur die -met een creatieve geest- vraag en aanbod bij elkaar brengt. Je kunt goed luisteren en maakt gemakkelijk contact met collega’s op allerlei lagen in de organisatie. Behalve dat je jouw inhoudelijke expertise op het gebied van ontwikkeling inzet ben je relatiegericht. Je krijgt mensen mee in jouw ideeën en plannen om ze verder te brengen, bijvoorbeeld op het gebied van (persoonlijk) leiderschap.

 

Lees minder

De organisatie

Onze opdrachtgever de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), beschermt de democratie tegen nationale en internationale dreigingen, zodat we in vrijheid kunnen leven. Als je bij de AIVD werkt, ben je verbindend, wendbaar, gewetensvol en moedig. Bij de AIVD doe je werk dat ertoe doet: elke minuut van de dag. De AIVD waakt, vaak onzichtbaar, over Nederland en haar bevolking. Daarvoor wordt onderzoek gedaan in binnen- en buitenland. De AIVD doet wat nodig is om te voorkomen dat staten, organisaties of personen onze rechtsstaat tegenwerken, ondergraven of aanvallen. Dat werk doet ze niet alleen. De AIVD heeft haar eigen rol in het netwerk van overheidsorganisaties die de veiligheid van Nederland beschermen. Bij de AIVD werken zo’n 2000 medewerkers en is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De taken zijn vastgelegd in de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv 2017). Kijk voor meer informatie op www.aivd.nl en https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-binnenlandse-zaken-en-koninkrijksrelaties.

Of luister de Podcast, De Dienst: https://www.aivd.nl/actueel/nieuws/2021/01/25/aivd-laat-nederland-meeluisteren-met-onderzoek-naar-terroristische-dreiging.

Lees minder

De afdeling

HR maakt onderdeel uit van het Dienstencentrum dat met veel aandacht voor klantgerichtheid werkt aan interne services voor leidinggevenden en medewerkers.
De afdeling HR is verantwoordelijk voor het HR-beleid van de AIVD en ondersteunt leidinggevenden bij de uitvoering van hun HR-taken. Van strategie, ontwikkeling, advies, managementinformatie tot support. De focus ligt op efficiënte processen en een klantgerichte benadering. De medewerkers zijn deskundig, enthousiast en toegewijd. Zo leveren ze een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de organisatie én aan de veiligheid van Nederland.

De HR-organisatie is in ontwikkeling. De strategische positionering van HR is een belangrijk speerpunt voor de AIVD. Ook werken de collega’s steeds meer data-gedreven en worden waardevolle analyses gemaakt aan de hand van het HR-dashboard. Die dragen bij aan het voeren van gesprekken met de leidinggevenden over de ‘vraag achter de vraag’ en aan het sturen op resultaat. Er is binnen het team veel ruimte om ideeën aan te dragen en samen verbeteringen te initiëren en implementeren. Er wordt nauw samengewerkt met sterk betrokken collega’s die voor elkaar klaarstaan.
Ontwikkelingen als groei van de organisatie en de vraag om continue wendbaarheid van de medewerkers zijn cruciale HR-thema’s. Dit betekent dat HR aan de voorkant en op de hoogste lagen van de organisatie betrokken moet zijn om hierin (strategisch) te adviseren.

Via een speciaal ontwikkeld MD-programma kunnen de medewerkers doorgroeien naar een leidinggevende functie of een volgende stap zetten in hun ontwikkeling naar een leidinggevende functie op tactisch of strategisch niveau.

 

Lees minder

Opdrachtgever biedt

 • De functie wordt gewaardeerd in schaal 12 + een vaste toelage. Het geboden salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt per 1 april 2023 tussen
  € 4.214,= en € 6.227,= bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband 36 uur per week. Daarbij komt nog een toelage van minimaal € 236,= en maximaal  € 740,=;  
 • Onze opdrachtgever kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37%, een goede pensioenvoorziening bij het ABP, ruime mogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, verschillende studiefaciliteiten, volledige vergoeding van OV-reiskosten woon-werkverkeer, bedrijfsfitness en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband voor 32-36 uur per week.
Lees minder

Overigen

 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen 10 jaar in Nederland hebben gewoond. Gezien het veiligheidsaspect worden ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving bepaalde eisen gesteld;
 • De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor de organisatie;
 • Met de werk-privébalans zit het goed! In deze functie kun je niet thuiswerken en werk je (veilig) op kantoor, waar je real life samenwerkt met je collega’s. En als je thuis bent dan zit je werkdag er ook op.
Lees minder

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.

Lees minder