Terug naar overzicht

HR Project Manager – VERVULD (04239)

Arnhem

32 - 36 uur

70.000 - 80.000

Procedure is afgerond

Omroep Gelderland

HR Project Manager – VERVULD (04239)

De functie

Jij bent de Change Agent voor Omroep Gelderland. Met jouw innovatieve ideeën en daadkracht, weet jij HR overtuigend op de kaart te zetten. Vergeet niet achterom te kijken of iedereen meekomt! Het is belangrijk om het vertrouwen van managers en medewerkers te krijgen. Als bruggenbouwer bouw je samen, via verandertrajecten, aan een wendbare en toekomstbestendige media organisatie.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van organisatie brede HR-projecten en -initiatieven. Grote projecten worden samen met de HR Manager opgepakt, waarbij de HR Project Manager het vertrouwen krijgt als kartrekker.

Je start met de verbeterpunten uit het Medewerkers Tevredenheid Onderzoek. Cultuurverandering is een belangrijke wens vanuit de organisatie. Je werkt nauw samen met het management en de teams voor het creëren en implementeren van een gewenste bedrijfscultuur. Begin aan de tekentafel met het organiseren van een BOT-sessie, Benen Op Tafel. Structureer prioriteiten in de andere verbeterpunten zoals coachend leiderschap en organisatieontwikkeling. De jaarlijkse vlootschouw en de voortdurende training & ontwikkeling van alle medewerkers, vallen ook in jouw portefeuille.

Functie-eisen en competenties

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur beschik je over een afgeronde opleiding waarin verander management een onderdeel is. Zoals een HRM, Psychologie en/of Bedrijfskunde diploma;
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring als HR Project Manager, HR Business Partner of HR Adviseur;
 • Je bent goed op de hoogte trends en ontwikkelingen in het HR-vak, gericht op gedragsverandering, groepsdynamica, verander- en/of cultuurtrajecten;
 • Je krijgt energie van het faciliteren van teamsessies of teamcoaching.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Je houdt je bezig met vraagstukken en projecten op het gebied van organisatieontwikkeling, cultuur en training & ontwikkeling van mensen;
 • Je maakt de vertaalslag van organisatievraagstukken uit het MTO naar ‘ontwikkel oplossingen’;
 • Je ontwikkelt en beheert talent-, opleidings- en leiderschapsprogramma’s;
 • Je staat stevig in jouw schoenen, bent een gedegen gesprekspartner en proactief;
 • Je voert goede dialogen of groepsgesprekken waarbij je de belangen van de medewerkers en het management samenbrengt, met aandacht voor proces en relatie.

De organisatie

Omroep Gelderland is de publieke omroep voor de grootste provincie van Nederland. Vanuit de missie “door verhalen te maken en publiek te verbinden” bereikt deze voor de provincie belangrijke omroep via tv, radio, website, app en sociale media dagelijks honderdduizenden Gelderlanders.

Het ambitieuze bedrijf is volop in beweging door voortdurend te bouwen, uit te breiden en te vernieuwen. Omroep Gelderland staat voor de uitdaging om in een snel veranderend medialandschap haar positie te behouden en te versterken.

Naast openstaan én gebruik maken van innovatieve technieken zijn mensen de belangrijkste factor die succes bepalen bij dit toekomstgerichte mediabedrijf in Arnhem. Er werken ongeveer 150 medewerkers en 100 freelancers bij Omroep Gelderland. Dit zijn gepassioneerde redacteuren en medewerkers die met toewijding en plezier werken aan actualiteit, achtergronden bij het nieuws en mooie Gelderse verhalen.

Voor verdere informatie over Omroep Gelderland zie: http://www.gld.nl

Of bekijk de korte video ‘Ode aan Gelderland”, ter ere van het 35-jarig bestaan van Omroep Gelderland https://youtu.be/0TxLZ0q7jEc

De afdeling

Met de komst van de HR Project Manager als uitbreiding van het HR-team, wordt het Ulrich-model als leidraad voor de afdelingsstructuur geïmplementeerd. Het HR-team bestaat uit vier mensen, elk met specifieke verantwoordelijkheden:

 • De HR Manager fungeert als de schakel tussen het management en het HR-team. Zij zit zelf ook in het MT;
 • De HR Project Manager is verantwoordelijk voor alle overkoepelende HR-projecten op het gebied van organisatieontwikkeling, cultuur en training & ontwikkeling;
 • De HR Adviseur is tactisch en operationeel HR-verantwoordelijk;
 • De HR Medewerker zorgt voor efficiënte en gestroomlijnde HR-processen en diensten. Zij is verantwoordelijk voor de personeelsadministratie via HR2day en verzorgt een deel van de Werving & Selectie administratie via Recruitee.

Opdrachtgever biedt

Omroep Gelderland is aangesloten bij de CAO voor het Omroeppersoneel. Deze functie is ingeschaald in schaal H, met een max. van € 5.740,- (gebaseerd op de salaristabel per 1 januari 2024) op basis van 36 uur per week. Er is 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 6%.

Daarnaast zijn er prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bijdrage aan je premie zorgverzekering, fitness & fietsregeling en volop opleidingsmogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als professional en persoon. Hybride werken is mogelijk, hiervoor krijg je een laptop en een mobiele telefoon. Je pensioen wordt geregeld via Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Media PNO.

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Arnhem;
 • Dit is een functie voor 32-36 uur per week;
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.