Terug naar overzicht

HR Manager (04087)- VERVULD

Leiden

32 uur

75.000 - 85.000

Procedure is afgerond

SCOL

HR Manager (04087)- VERVULD

De functie

De organisatie is volop in beweging en jij speelt een belangrijke rol in het versterken en het doorontwikkelen van het HR team én de organisatie. Je bent een verbinder die medewerkers weet te inspireren én die richting geeft aan projecten.

Er ligt een duidelijke ambitie voor de afdeling op het gebied van strategisch HR. De HR Manager wordt verantwoordelijk voor aansturing van het HR team (6,5 fte) en tevens voor de aansturing van processen en projecten. Daarnaast zorg je voor optimale samenwerking met andere afdelingen binnen het bestuursbureau en de directeuren van de diverse scholen. Je faciliteert inspirerende sessies en zorgt voor een HR plan dat aansluit op de koers. 

Ben je dus creatief, zet je graag zaken in beweging? Er is genoeg te doen. De aanhoudende ontwikkelingen in het onderwijs vragen bijvoorbeeld om een meerjarige formatieplanning. Er is behoefte aan slagkracht en flexibiliteit. Belangrijke thema's zijn o.a aanpassen van beleid voor strategische personeelsplanning door de huidige, gespannen arbeidsmarkt, welke vraagt om een andere manier van werken en werven. Maar ook behoud en opleiden van medewerkers is een belangrijk thema, evenals het ontwikkelen en inzetten van talent en persoonlijk leiderschap. 

Lees minder

Functie-eisen en competenties

Voor het HR team én het CvB ben je een inspirator. Je komt met ideeën en zet zaken in beweging. Je brengt mensen en afdelingen bij elkaar, bent een sociale verbinder. Wat breng je verder mee?

 • HBO+/Academisch werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding bijvoorbeeld op het gebied van HRM, Bedrijfskunde of Personeelswetenschappen;
 • Ruime allround ervaring als HR Business Partner en bij voorkeur leidinggevende ervaring of toe aan de volgende stap als leidinggevende;
 • Je schakelt moeiteloos met diverse stakeholders, zoals met directie, leidinggevenden, GMR en externe netwerken. Jouw view is zowel strategisch, tactisch als operationeel;
 • Ervaring in diverse organisaties met verschillende culturen;
 • Advieservaring op managementniveau en ervaring met projectmanagement of organisatieadvies is een pré;
 • Graag willen bouwen, mensen meenemen als inspirerende teamspeler. Zaken afronden;
 • Werken vanuit gedrevenheid, vertrouwen en passie. Waarbij affiniteit met of ervaring in het onderwijs van belang is;
 • Gesprekspartner op niveau. Overtuigend en vanuit jouw authentieke stijl en inhoudelijke kennis en ervaring snel vertrouwen krijgen.
Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

In deze nieuwe, afwisselende en uitdagende functie fungeer je als verbindende factor, gericht op optimale samenwerking in de gehele organisatie. Belangrijke onderwerpen die op de agenda staan:

 • Aansturen en optimaliseren van de werkprocessen op de afdeling HR;
 • Anticiperen op de krimpende arbeidsmarkt door interactie en duurzame verbinding met opleidingen, arbeidsmarkt en omgeving;
 • Verbinden tussen scholen en afdelingen zodat er meer synergie en een sterke samen cultuur ontstaat;
 • De SCOL academie verder ontwikkelen om aan te sluiten op de vraag naar scholing en professionaliseringsbehoeften onder de medewerkers;
 • Zorgdragen voor goed werkgeverschap door invoering van goed beleid en goede uitvoering daarvan door leidinggevenden;
 • Stimuleren van duurzame inzetbaarheid en een goed vitaliteitsbeleid waardoor medewerkers langer vitaal en met plezier werken en minder verzuimen;  
 • Vertalen van beleid en programma’s op een pragmatische manier naar de HR organisatie. Daarbij voer je de regie over zowel beleidsmatige als operationele HR projecten en zorg je voor draagvlak.
Lees minder

De organisatie

SCOL staat voor onderwijs van hoge kwaliteit waarbij school, ouders en leerling een drie-eenheid vormen. De organisatie is ontwikkelingsgericht, met veel eigen ruimte voor professionals. Met elkaar vormen zij een lerende en professionele organisatie.

Onder het bestuur van SCOL (Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden) vallen 15 basisscholen en 7 locaties voor voortgezet onderwijs in Leiden, Zoeterwoude, Leiderdorp en Rijnsburg. Bij de scholen en het bestuursbureau van SCOL werken ongeveer 1000 gedreven, betrokken en deskundige medewerkers voor zo’n 8.500 leerlingen.  

SCOL gaat met een open blik graag de verbinding aan met de wereld om haar heen. Daarbij werken zij vanuit de kernwaarden vertrouwen, verantwoordelijkheid, solidariteit en verwondering. De strategische koers ‘Samen Leren en Leven, Samen bouwen aan een goede toekomst op een gezonde aarde voor de schooljaren 2023-2027’, schetst de kaders waarbinnen de organisatie en het onderwijs zich verder ontwikkelen. Voor meer informatie: https://www.scoleiden.nl/onze-organisatie/strategische-koers/ De cultuur van het bestuursbureau kenmerkt zich door hoge betrokkenheid; loyaliteit en passie. Medewerkers hebben veel autonomie en de sfeer is prettig, informeel. De groei en ontwikkeling van de organisatie vragen om meer samenwerking en integraliteit, die beweging is in gang gezet.

Lees minder

De afdeling

HR bestaat uit een team van 9 medewerkers die werkzaamheden uitvoeren variërend van personeels- & salarisadministratie, verzuimbeheer tot beleidsadvies. Zij werken voor zowel PO als VO, inclusief het bestuursbureau zelf. HR vormt de grootste afdeling van het bestuursbureau en zijn actief voor de bijna 1.000 medewerkers die SCOL telt.

De HR Manager is de HR Business Partner van het CvB en rapporteert rechtstreeks aan het CvB.

 

Lees minder

Opdrachtgever biedt

 • De functie is ingedeeld in schaal 12 van de cao VO. Het salaris bedraagt maximaal €83.760,-= bruto per jaar op basis van 40 uur per week;
 • 8% vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Onze opdrachtgever kent verder concurrerende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder zo’n 12 weken vakantie, 90 IKB uren, opleiding- en ontwikkelmogelijkheden en bijdragen in het pensioen;
 • Het is een functie voor minimaal 4 dagen in de week en met veel flexibiliteit.
Lees minder

Overigen

 • Het is een functie voor minimaal 4 dagen per week. Mag ook over 5 dagen verdeeld maar minder werken is niet mogelijk;
 • Je komt te werken in een nieuw gevormde functie. Door de bestuurlijke integratie van verschillende scholen kun je nog veel waarde toevoegen in het ondersteunen van optimale samenwerking en dat is een mooie uitdaging voor een innovatief ingestelde en creatieve manager HR!
 • De locatie van het bestuursbureau is een recent ruim en statig gerenoveerd monumentaal schoolpand, centraal gelegen in Leiden, op loopafstand van het centraal station;
 • Het betreft een vaste functie waarbij jij je voor langere tijd wilt verbinden met de organisatie;
 • Heb je ervaring als HR business partner en met HR projecten, bijvoorbeeld als interimmer in diverse organisaties en culturen en wil je graag bouwen in een leidinggevende rol, dan zou dit een interessante functie kunnen zijn. Het betreft echter geen interim-opdracht.
Lees minder

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.

Lees minder