Terug naar overzicht

HR Manager (04339) – VERVULD

Den Haag

32 - 40 uur

75.000 - 90.000

Procedure is afgerond

Exterus

HR Manager (04339) – VERVULD

De functie

Voor deze HR Manager functie zoeken wij een mensgerichte, strategische HR-professional. Want je bent allround HR verantwoordelijk in de groeifase van deze scale-up. Je bent lid van het MT en hebt een duidelijke visie op HR. Je vertaalt de organisatiedoelstellingen en strategie in HR-beleid. Je krijgt er energie van om hands on bezig te zijn en ook daadwerkelijk de plannen uit te voeren en resultaten neer te zetten.

 

Er zijn 30 eigen medewerkers waar jij HR verantwoordelijk voor bent. Ieder werkt in één van de vier disciplines: Immigration, Tax, Payroll of Payrolling. Je bent sparringpartner voor de directie en het MT. En natuurlijk ook het aanspreekpunt voor medewerkers. Daarnaast heeft Exterus een aparte B.V. waarin 150 medewerkers op de payroll staan. Dit zijn kennismigranten die bij klanten van Exterus werken. Ook voor deze medewerkers wordt deels HR-ondersteuning gevraagd, bijvoorbeeld bij de onboarding en compliance. Via AFAS is de HR-administratie ingeregeld en kun je managementrapportages draaien. Op deze manier kan er transparant gestuurd worden op output.

 

De dynamische omgeving past jou en je bent graag onder de mensen en met de voeten in de klei. Er is veel te doen. Daarom ben jij goed in plannen en organiseren. En kun jij ook helder prioriteiten stellen. Je bent zelf startend, initiërend, verbindend en staat stevig in je schoenen. Het leuke aan de organisatie is dat deze groot genoeg is om te kunnen bouwen en impact te maken en ook weer klein genoeg om iedereen persoonlijk te kennen. De thema’s waarmee jij je bezighoudt zijn zeer divers en vind je terug bij de hoofdtaken.

Functie-eisen en competenties

 • Je beschikt over een hbo-diploma. Bij voorkeur heb je een afgeronde opleiding op het gebied van HRM, Bedrijfskunde of Psychologie;
 • Je hebt 5 tot 7 jaar werkervaring als HR Adviseur of HR Business Partner, het liefst binnen de zakelijke dienstverlening;
 • Je bent initiatiefrijk en cultureel sensitief. Ervaring met People & Culture vraagstukken binnen een scale-up is een pré;
 • Je bent gestructureerd en proces georiënteerd;
 • Je hebt actuele kennis van de Nederlandse arbeidswet- en regelgeving;
 • Je beheerst zowel de Nederlandse (native) als de Engelse taal in woord en geschrift.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

Exterus biedt een informele werkomgeving. Waar je autonomie, eigenaarschap en alle ruimte krijgt om HR verder op de kaart te zetten. Wat ga je doen?

 

 • Je bent een kritische sparringpartner van de directie en MT leden, levert een constructieve bijdrage op HR-vraagstukken op strategisch, tactisch en operationeel niveau;
 • Je initieert HR-projecten om de beoogde groei te faciliteren. Waaronder het uitwerken van de Employee Journey (in-door-uitstroom) en het neerzetten van de Exterus Cultuur en Employer Branding & Arbeidsmarktcommunicatie;
 • Je coacht, adviseert en begeleidt leidinggevenden met betrekking tot strategische personeelsplanning, ontwikkeling & functioneren;
 • In het verlengde daarvan onderzoek je de leer-, en trainingsbehoeften van de organisatie. En ontwikkel je een concreet plan voor loopbaanpaden;
 • Je bent verantwoordelijk voor alle dagdagelijkse HR-taken en zorgt dat er transparant HR-beleid komt voor operationele HR-zaken.

De organisatie

Exterus is dé aanbieder van Global Mobility Services voor organisaties die hun medewerkers internationaal verplaatsen of aanwerven. Exterus helpt deze organisaties te navigeren door het complexe internationale web van wet- en regelgeving dat komt kijken bij grensoverschrijdende arbeid. Dat doen zij onder andere op het gebied van salarisadministratie, immigratie en internationale belastingen.

In deze kennisintensieve organisatie, valt op hoe medewerkers altijd centraal staan. Medewerkers van de klanten van Exterus, en zeker ook de eigen medewerkers. Vanuit een modern pand in Den Haag wordt er op een informele wijze met een no-nonsense mentaliteit hecht samengewerkt. Op deze manier helpen ze ieder jaar ruim 175 bedrijven en 3500 expats aan een vliegende start.

Exterus heeft eind 2023 een extra aandeelhouder aangetrokken; MKB Fonds. Samen met het MKB fonds heeft Exterus een stevige (internationale) groeiambitie neergezet voor de komende jaren. Hiermee biedt Exterus een volwaardig alternatief voor de global mobility diensten van bijvoorbeeld de BIG4 van de grote zakelijke dienstverleners, zoals KPMG, EY, PwC en Deloitte.

Voor verdere informatie over Exterus, zie: http://www.exterus.nl

De afdeling

Als HR Manager rapporteer je direct aan de directie. Je maakt onderdeel uit van het nieuw te vormen MT. Het gaat om een solistische HR-rol waarbij je ondersteund wordt door een ervaren collega voor de HR & salarisadministratie.

Opdrachtgever biedt

Deze functie kent een jaarsalaris tussen 70k – 90k op basis van 40 uur per week. Dit is inclusief 8% vakantiegeld en een 13e maand. Ook krijg je 27 vakantiedagen en de mogelijkheid een opleiding of cursus te volgen. Hybride werken is mogelijk, jouw collega’s zien je graag 3 dagen op kantoor, bij een dienstverband van 32 uur. Kom vooral op donderdag! Dan is de gezamenlijke, wekelijkse bootcamp met een personal trainer. In 2026 is er wederom een onvergetelijke lustrum trip naar het buitenland met het hele kantoor.

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Den Haag.
 • Dit is een functie voor 32-40 uur per week. Minder uren werken is niet mogelijk.
 • Bij indiensttreding wordt direct een vast contract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren met volle energie wil meebouwen aan de groei van Exterus.

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.