Terug naar overzicht

HR Manager (04392) – VERVULD

Amsterdam ZO

32 - 36 uur

80.000 - 90.000, 90.000 - 100.000

Procedure is afgerond

Partners voor Jeugd

HR Manager (04392) – VERVULD

De functie

Jij bent dé ondernemende, betrokken en deskundige HR Manager die effectief kan optreden naar alle verschillende stakeholders. Als persoonlijke kenmerken staan mensgerichtheid en menselijke maat, verbindend en drive centraal. Je voelt je thuis in de complexiteit van Partners voor Jeugd, in het voeren van inhoudelijke bestuurlijke gesprekken met de directie van de vier werkmaatschappijen, de Raad van Bestuur en andere (eventuele externe) partijen. Je bent analytisch, zowel scherp als snel en kan daardoor flexibel omgaan met veranderende omstandigheden.

 

Je bent dé expert in het inzichtelijk maken van potentiële verbeteringen in proces- en projectomgevingen en kan gewenste veranderingen bespreekbaar en wenselijk maken door middel van visie, leiderschap, managementvaardigheden en bovengemiddeld goede communicatieve vaardigheden.

 

De verschillende ontwikkelingen vanuit de Rijksoverheid voor in de jeugdzorg, jeugdbescherming en -reclassering en daarnaast de toenemende aandacht voor mensen met een licht verstandelijke beperking, brengen kansen en uitdagingen met zich mee. Dat geldt voor de kwetsbare doelgroepen van Partners voor Jeugd, maar ook voor de organisatie zelf. De toekomst van het stelsel van jeugdbescherming en jeugdreclassering is nog ongewis, maar er is een duidelijke beweging naar meer regionalisering, meer preventieve en vroegtijdige hulp in en om het lokale team, meer generalistisch werken met ‘invliegen’ van specialismen en het zoeken naar goede manieren om regionaal multidisciplinair en domein overstijgend samen te werken.

 

Als HR Manager speel jij direct in op deze veranderingen, geef je mede invulling aan de totstandkoming van het strategisch organisatiebeleid en ontwikkelt als afgeleide hiervan de strategische HR koers. Je komt proactief met nieuwe (beleids)voorstellen en fungeert als strategisch partner voor de Raad van Bestuur. Je doet dit vanuit een integrale benadering van de vier werkmaatschappijen en neemt een voortrekkersrol bij de ontwikkeling en verankering van een mensgericht HR beleid. Onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, strategische personeelsplanning, verzuimpreventie en het behouden van medewerkers zijn topprioriteit.

 

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een team van ruim 20 enthousiaste HR professionals. Je motiveert, coacht en fungeert als vraagbaak en sparringpartner voor de HR-collega's. Als inspirator zorg je voor een effectieve en efficiënte HR-afdeling, met aandacht voor zowel de operationele kant als de ontwikkelings- en adviesaspecten van het HR-vak. Je bouwt hierbij voort op de, al aanwezige, fijne onderlinge samenwerking.

Functie-eisen en competenties

 • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en een voor de functie relevante opleiding op HBO-/WO niveau (bijvoorbeeld in de richting van HRM of Bedrijfskunde);
 • Je beschikt over meerjarige leidinggevende werkervaring;
 • Je hebt stevige ervaring binnen het vakgebied HR op strategisch niveau;
 • Je hebt ervaring binnen een professionele, complexe en veranderende organisatie;
 • Daarnaast heb je een eigentijdse visie op HR en op hoe een afdeling HR waarde kan toevoegen aan de ontwikkeling van een (zorg)organisatie, nu en in de toekomst;
 • Aantoonbare ervaring met verandermanagement en met projectmatig werken is een must;
 • Je hebt een bedrijfsmatige en resultaatgerichte aanpak, bent analytisch sterk, overtuigend en kunt vlot schakelen op meerdere niveaus;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, organisatiebewustzijn en relativeringsvermogen. Je bent een stevige gespreks- en sparringpartner voor Raad van Bestuur en een coach en inspirator voor de HR collega’s.

 

Als HR manager heb je ervaring in het runnen van een grote slagvaardige én toekomstgerichte HR afdeling. Je beschikt over senioriteit en beweeglijkheid, kan de strategische agenda vertalen naar een Human Resources agenda en weet deze duurzaam te vertalen naar prestatie en verbetering. Je neemt jouw verantwoordelijkheid in een innovatieve, lerende omgeving waarbij het primaire proces gerund wordt door professionals. Door deze sturing en een verbindende stijl kan het HR-team excelleren in de dienstverlening naar de organisatie.

De organisatie

Partners voor Jeugd is een landelijk samenwerkingsverband van organisaties die actief zijn in de (preventieve) jeugdbescherming, jeugdreclassering en jeugdhulp in de vorm van gezinsvormen en opvoedkundige hulp. De organisatie zet zich in om kwetsbare kinderen en jongeren te beschermen en te versterken, zodat zij veilig en kansrijk kunnen opgroeien. Partners voor Jeugd verricht hiervoor verschillende activiteiten, zowel voor kinderen, jongeren als de ouders.

 

De organisatie is de spil tussen de gemeente en de cliënt. Altijd gericht op het zo snel mogelijk organiseren van de juiste zorg en de juiste plek voor de cliënt. De organisatie heeft ca. 1.500 medewerkers en ruim 12.000 cliënten.

 

Partners voor Jeugd is een concern en kent de volgende vier werkmaatschappijen:

 • William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering (WSS JB&JR)
 • William Schrikker Gezinsvormen (WSGV)
 • De Jeugd- & Gezinsbeschermers (DJGB)
 • Expect Jeugd expertisecentrum (EJ)

 

Daarnaast is het onderdeel Bedrijfsondersteuning (BO) verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte ondersteuning van deze werkmaatschappijen, samen met het bestuurssecretariaat, control en HR. Het geheel staat onder leiding van een tweehoofdige Raad van Bestuur.

 

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.partnersvoorjeugd.nl en https://www.werkenbijpartnersvoorjeugd.nl/partners-voor-jeugd/

De afdeling

De HR manager is verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling die uit ruim 20 collega’s bestaat, bestaande uit HR advies, recruitment, arbo en veiligheid, gezondheid en HR services.

 

Vanuit deze rol rapporteer je rechtstreeks aan de Raad van Bestuur.  

Opdrachtgever biedt

Naast de uitdagende functie en een enthousiast HR team, biedt onze opdrachtgever een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een salaris van €4.755,- tot €7.530,- o.b.v. 36 uur (conform CAO Jeugdzorg schaal 13);
 • Eindejaarsuitkering 8,3%;
 • Vakantiegeld 8%;
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,- per dag;
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een laptop en mobiele telefoon;
 • NS Businesscard;
 • Bijdrage zorgverzekering ter hoogte van €20 bruto per maand;
 • Hybride werken is de norm, waarbij donderdag in ieder geval de vaste kantoordag is.

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Amsterdam Zuid-Oost;
 • Dit is een functie voor 32-36 uur per week. Minder uren werken is niet mogelijk;
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden, met de intentie om dit na deze periode om te zetten in een vast dienstverband.

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.