Terug naar overzicht

HR Manager (04314)

Arnhem

32 - 40 uur

80.000 - 90.000

Reacties welkom

Willemsen de Koning Personen vervoer

HR Manager (04314)

De functie

De Willemsen- de Koning Groep heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt, zowel in maatschappelijke impact (met een groeiend aantal mensen dat op het bedrijf en haar medewerkers vertrouwt voor hun vervoer) als in de interne bedrijfsvoering. Men is trots op deze vooruitgang, maar realiseert zich ook dat er nog veel meer te bereiken is, onder andere op het gebied van HR. De focus voor de komende periode ligt daarbij op het verder invullen van het HR-team, het versterken van de HR-processen en de implementatie van een nieuw personeelsadministratiesysteem (AFAS).

Jij geeft leiding aan het HR-team en werkt vanuit jouw HR-expertise. Vanuit jouw drive, vastberadenheid en doorzettingsvermogen zorg jij er samen met het HR-team voor dat de organisatie nog veel beter in staat is om een aantrekkelijk en goed werkgever te zijn. Je formuleert, in samenwerking met jouw collega’s en met de andere MT-leden het HR-plan en zet een aantal belangrijke HR-thema’s op de kaart. Strategische HR-thema’s die nu spelen zijn onder andere de bedrijfsbrede invoering van een functionerings- en beoordelingscyclus, de positionering van en profilering in het arbeidsvoorwaardenpakket en de verdere ontwikkeling van de eigen bedrijfsschool.

In het dagelijks werk weet je de juiste balans te vinden tussen de dagelijkse operatie en de stip op de horizon die je gezet hebt. Dat vraagt om een pragmatische, hands-on aanpak waarbij de HR Manager regelmatig schakelt tussen praktische ondersteuning en de tactisch/strategische advisering. Je weet je weg gemakkelijk te vinden binnen deze informele organisatie en weet goed wat er speelt.

Je rapporteert rechtstreeks aan de Algemeen Directeur, bent onderdeel van het MT en gaat bouwen aan de verdere ontwikkeling van het HR-team.

Functie-eisen en competenties

 • Je beschikt over HBO/WO-werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding op het gebied van bijvoorbeeld HRM of Bedrijfskunde;
 • Je hebt minimaal 8 jaar relevante werkervaring met minimaal 5 jaar ervaring in het aansturen van een team;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het begeleiden van veranderprocessen en digitaliseringstrajecten;
 • Je bent geduldig, vastberaden en vasthoudend en gaat gestructureerd te werk;
 • Je kunt schakelen op strategisch, tactisch en operationeel niveau en beschikt over een gezonde dosis pragmatisme;
 • Je bent een verbinder, procesbewaker en resultaatgericht;
 • Je weet collega’s te inspireren en krijgt hen in beweging.

Onze opdrachtgever is op zoek naar een gedreven HR Manager die de komende jaren HR verder gaat ontwikkelen. In deze rol krijg je veel ruimte en vrijheid om te ondernemen, het team verder te professionaliseren en de afdeling meer te digitaliseren. De organisatie is veel in beweging en heeft behoefte aan een daadkrachtige HR Manager die de stip op de horizon niet uit het oog verliest. Met jouw leiderschapsstijl weet jij mensen in beweging te krijgen en te enthousiasmeren voor de volgende fase van de organisatie.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

In de functie van HR Manager ben je verantwoordelijk voor:

 • Het aansturen, coachen en begeleiden van het HR-team van ca 10 collega’s;
 • Fungeren als sparringpartner van de Algemeen Directeur en het MT met het oog op verbetering van de bedrijfsvoering;
 • Het optimaliseren en structureren van bestaande en nieuwe HR-processen;
 • Het uitrollen van beoordelings- en functioneringsprocessen binnen de hele organisatie;
 • Je maakt pro-actief (verbeter)voorstellen voor onderwerpen zoals het terugdringen van het ziekteverzuim, het behouden en binden van enthousiasite medewerkers;
 • Het opstellen en uitvoeren van het strategische HR plan en de bijbehorende jaarplannen.

De organisatie

Willemsen-de Koning Groep is dé toonaangevende zorgvervoerder van Nederland. Zij coördineert en verzorgt het (regio)taxi-, leerlingen- en personenvervoer voor publieke opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies en zorginstellingen. Het vervoeren van mensen brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en vereist expertise op alle fronten. Zij begrijpt dat mensen het meest waardevolle zijn dat je kunt vervoeren. Willemsen-de Koning Groep ziet het als haar missie om, met haar leerlingen- en zorgvervoer, mensen te laten (blijven) aansluiten op de maatschappij; iedereen telt mee. Kernwaarden zijn: verbonden, gedreven, betrouwbaar en samenwerken.  Daarbij hecht zij veel waarde aan dienstverlening die aansluit bij de eisen van de samenleving, met een focus op veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Het bedrijf kenmerkt zich verder door een voortdurend streven naar hoge tevredenheid bij reizigers, ouders, verzorgers en opdrachtgevers, maar bovenal ook bij de medewerkers. Daarom wordt er zorgvuldig geïnvesteerd in mensen en middelen, met aandacht, tijd en geld.

Willemsen-de Koning Groep onderscheidt zich in de markt op het gebied van klantgerichtheid, flexibiliteit en pragmatisme, waarbij zij speciale aandacht heeft voor het welzijn van zowel medewerkers als reizigers. Als je op zoek bent naar een dynamische werkomgeving waarin jij kunt bijdragen aan hoogwaardig personenvervoer met aandacht voor alle betrokkenen, dan ben je bij Willemsen-de Koning Groep aan het juiste adres. Voor verdere informatie over Willemsen-de Koning Groep verwijzen we je graag naar https://www.wdkgroep.nl/

De afdeling

De HR-afdeling bestaat, naast de HR Manager (deze vacature), in totaal uit ca. 10 collega’s, verdeeld over HR Services, de salarisadministratie, Verzuim en Preventie en twee HR Business Partners.

Opdrachtgever biedt

 • Het bruto maandsalaris bij aanvang is maximaal € 6.750,- op basis van een fulltime dienstverband (40 uur) en is afhankelijk van werkervaring;
 • 23 vakantiedagen per jaar op fulltime basis, 8% vakantiegeld eneen reiskostenvergoeding;
 • De CAO ‘Zorgvervoer en Taxi’ is van toepassing;
 • Veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen;
 • Een gevarieerde positie, binnen een succesvol en maatschappelijk betrokken organisatie.

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Arnhem;
 • Dit is een functie voor 32 – 40 uur per week. Minder uren werken is niet mogelijk.
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.

Procedure

 • Je kunt op deze vacature reageren via de solliciteerknop rechtsboven de vacaturetekst;
 • Indien je binnenkort op vakantie gaat, zet dat er dan even bij;
 • De planning van de W&S procedure maken wij binnenkort op onze website bekend;
 • Een online assessment alsmede een referentieonderzoek maken deel uit van de W&S procedure;
 • Indien je nog vragen hebt, bel ons op telefoonnummer 06 278 567 16 of mail je vraag naar tim@popartner.nl;
 • De actuele status van deze procedure vind je op onze site www.popartner.nl

 

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Alle kandidaten, ook kandidaten die rechtstreeks bij onze opdrachtgever solliciteren, worden opgenomen in hetzelfde selectieproces van P&O Partner.