Terug naar overzicht

HR Director (04319)- VERVULD

Weesp

32 - 40 uur

90.000 - 100.000

Procedure is afgerond

Royal Smit & Zoon

HR Director (04319)- VERVULD

De functie

In deze rol werk je op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je staat midden in de business en formuleert en faciliteert de implementatie van de wereldwijde HR-strategie. Jouw focus ligt met name op de Nederlandse organisatie. Je bent voor het Global Management een proactieve sparringpartner en klankbord. Je signaleert en denkt actief mee over ontwikkelingen en de integrale benadering van business vraagstukken. Je vertaalt deze naar de organisatie en naar HR-processen op alle niveaus, geeft knel- en aandachtspunten aan en vertaalt deze in advies en bijbehorende acties.

Belangrijke HR-thema’s die op de agenda staan zijn onder andere: het bouwen van een sterk en favoriet werkgeversmerk voor zowel huidige als toekomstige medewerkers, het bieden van competitieve arbeidsvoorwaarden, het ontwikkelen van een wendbaar en bekwaam personeelsbestand dat aansluit bij de organisatiestrategie en het creëren van een werkomgeving die medewerkers stimuleert om te groeien en te excelleren.    
De standplaats is Weesp. Je bent ook met regelmaat op de Amersfoortse vestiging aan het werk. Je rapporteert aan de Transition Director.

 

Functie-eisen en competenties

Je hebt een diepgaande en praktische benadering van het vakgebied en wordt niet gedreven door titels of schaal, maar door de impact die je kunt hebben. Ideaal gezien heb je ervaring opgedaan in een organisatie met een vooruitstrevende benadering van HR of bedrijfscultuur.

Je hebt een HBO- of WO-opleiding afgerond in HR of Bedrijfskunde en hebt minstens 10 jaar ervaring in HR-advies in een internationale setting.

Verder ben je verbindend en wendbaar, waardoor je je gemakkelijk kunt aanpassen in een veranderende organisatie. Je signaleert en lost proactief (complexe) problemen op. Je bent mensgericht en denkt out-of-the-box bij het beantwoorden van allerlei HR-vraagstukken. Je hebt een mindset gericht op groei, bent een kritische gesprekspartner, beschikt over een no-nonsense mentaliteit en werkt op basis van wederzijds respect.

Tenslotte spreek en gebruik je zowel de Nederlandse- als de Engelse taal gemakkelijk. Je bent enthousiast en in staat om met humor en relativeringsvermogen mensen in beweging te krijgen.
 

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Mede bepalen en eventueel bijstellen van een duidelijke HR-strategie;
 • Effectief bijdragen aan de Smit Group strategie;
 • Projectmanager van verschillende (HR) projecten of onderdeel van cross-functionele projecten;
 • Medeverantwoordelijk voor talentmanagement en ontwikkeling van medewerkers;
 • Het adviseren van directie over HR-gerelateerde onderwerpen;
 • Optimale personeelsvoorziening en een optimale relatie tussen de eisen van de organisatie en de wensen van (toekomstige) medewerkers;
 • Werken aan (wereldwijde) HR-organisatie, processen, mensen en systemen.

De organisatie

Royal Smit & Zoon is een gerenommeerd en gewaardeerd 7e generatie familiebedrijf, opgericht in 1821 en sindsdien gegroeid tot een wereldleider in duurzame chemische oplossingen voor de leerindustrie. Royal Smit & Zoon produceert vettingsmiddelen en looimiddelen voor de lederindustrie. De producten worden onder andere gebruikt om leer flexibel en zacht te maken, deze worden verkocht aan leerlooierijen over de hele wereld. Het bewerkte leer wordt gebruikt in de auto-industrie, meubelsector en mode-industrie, denk aan merken zoals Timberland, Geox en Puma. 

Missie is de productie van leer duurzamer te maken, Royal Smit & Zoon is leidend op dit gebied, zoals blijkt uit de ontwikkeling van Zeology en hun Ecovadis Platinum 2023 certificering.

Voor meer informatie: https://www.smitzoon.com/en/  

 

De afdeling

Het HR-team in Weesp bestaat uit een HR Director, een Talent Acquisition Manager en een HR Officer. Wegens het vertrek van de HR Director is Royal Smit & Zoon op zoek naar een nieuwe leidinggevende. In het team is samenwerken, het delen van wat er speelt binnen de organisatie en plezier hebben met elkaar belangrijk.

Opdrachtgever biedt

 • Bij de inschaling wordt gekeken naar opleiding en relevante werkervaring, het fulltime salaris is maximaal € 7.718,- op basis van 40 uur per week;
 • Een variabele bonusregeling;
 • Bij een fulltime dienstverband krijg je 25 verlofdagen;
 • In deze rol ben je zoveel mogelijk op kantoor, incidenteel werk je vanuit huis;
 • Ruimte om je te ontwikkelen is er door onder meer opleidingen, trainingen en workshops te volgen.

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.