Terug naar overzicht

HR Business Partner (04060) – VERVULD

Vuren en Loenen

32 - 36 , 36 - 40 (5 dagen) uur

60.000 - 70.000, 70.000 - 80.000

Procedure is afgerond

Darling Ingredients International

HR Business Partner (04060) – VERVULD

De functie

Vanuit de functie van HR Business Partner ben je HR verantwoordelijk voor twee “eigen” locaties te Vuren (bij Zaltbommel) en te Loenen (bij Apeldoorn). Als onderdeel van het MT voor deze locaties, ben je verantwoordelijk voor alle HR facetten binnen het HR vakgebied. Vanuit deze rol signaleer, analyseer én adviseer je het MT over HR onderwerpen. Je staat met één been in de productielocatie en verbind de collega’s met elkaar.

Je neemt het voortouw op onderwerpen als leiderschap, ontwikkeling en succession planning, alsook Recruitment en onderhoudt contacten met onderwijsinstellingen om zo potentiële collega’s vroegtijdig aan de organisatie te verbinden. Je staat hierbij stevig in je schoenen, weet je weg snel te vinden in deze dynamische omgeving en weet anderen te overtuigen en mee te nemen in je plannen. Je bent verantwoordelijk voor verschillende HR projecten voor Darling Ingredients Nederland én voor je eigen locaties. Een brede en veelzijdige functie voor iemand die graag binnen een innovatieve productie omgeving werkt.

In deze functie werk je nauw samen met de andere HR collega’s en rapporteer je aan de Regio HR Manager.

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Je hebt een opleiding op HBO niveau bij voorkeur in de richting van HRM;
 • Ruime ervaring (minimaal zo’n zes jaar) als HR Adviseur/ HR Business Partner in een bij voorkeur productie (technische) en/of industriële omgeving (geen must);
 • Je beschikt over actuele kennis van wet- en regelgeving en deelt proactief kennis binnen de eigen afdeling;
 • Je hebt een bedrijfsmatige en resultaatgerichte oriëntatie en bent cijfermatig en analytisch sterk;
 • Je maakt gedegen analyses en weet deze te vertalen naar kort, bondige en bruikbare adviezen;
 • Je bent een toegankelijke gespreks- en sparringpartner voor de Managing Director, het management en (HR) collega’s en beschikt over een stevige persoonlijkheid met overtuigings- en daadkracht en een handson mentaliteit. Je krijgt mensen in beweging en weet te verbinden;
 • Je werkt regelmatig samen met externe partijen, met collega’s van andere afdelingen en de collega’s die werkzaam zijn op de locatie(s) waar jij verantwoordelijk voor bent;
 • Je handelt integer, vertoont voorbeeldgedrag en bent de ‘trusted advisor’ van de Managing Director;
 • Je bent organisatiesensitief, pikt signalen vanuit de organisatie snel op en weet dit om te zetten in concrete adviezen;
 • Is in staat vraagstukken die zich voordoen in het dagelijks werk op te lossen en bekijkt deze oplossingen vanuit meerdere perspectieven.
Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Je bent sparringpartner voor het senior management en de managers van jouw beide locaties op alle facetten van HR;
 • Je fungeert als linkingpin naar de OR voor o.a. organisatievraagstukken;
 • Je weet diverse HR cijfers met elkaar te verbinden en concrete adviezen te geven aan het management;
 • Je draagt bij in de ontwikkeling van het HR beleid en implementeert dit op de locaties;
 • Veiligheid staat voorop voor medewerkers. Vanuit je rol lever je een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op locaties door het tijdig opstellen van o.a. een RIE;
 • Eveneens houd je het verzuimpercentage goed in de gaten en speelt in op de behoefte vanuit de organisatie;
 • Leren en ontwikkelen is een belangrijk thema binnen Darling Ingredients. Je speelt een leidende rol in het opzetten van trainingen, leiderschapstrajecten en (externe) coaching. Je hebt hierbij contact verschillende externe partijen;
 • Je volgt de trends op het gebied van arbeidsvoorwaarden, de CAO en andere HR onderwerpen en vertaalt deze naar bruikbare adviezen voor jouw locaties.
Lees minder

De organisatie

Darling Ingredients Nederland (ca 850 medewerkers) is onderdeel van Darling Ingredients Inc (hoofdkantoor in Texas, wereldwijd zo’n 10.000 medewerkers), een internationaal bedrijf in innovatieve en duurzame verwerking van specifieke organische reststromen en dierlijke bijproducten met het doel om hieraan toegevoegde waarde te geven. De eindproducten van Darling Ingredients worden ingezet als natuurlijke ingrediënten voor zeer uiteenlopende doeleinden, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen, diervoeders, technische toepassingen, meststoffen en bio-energie.

Darling Ingredients Nederland bestaat uit de bedrijfsonderdelen Sonac, Rendac en Ecoson. Het hoofdkantoor van Darling Ingredients Nederland is gevestigd in Son en bestaat uit de afdelingen finance, administratie, HR, ICT, inkoop, centraal laboratorium, QHSE. Hier zijn ca. 70 medewerkers werkzaam.

Rendac is gespecialiseerd in het ophalen, verwerken en/of (laten) vernietigen van dierlijk restmateriaal en kadavers op een veilige en efficiënte wijze. De eindproducten worden omgezet in groene energie en duurzame brandstof.

Ecoson bestaat uit 3 fabrieken: 1 voor het creëren van duurzame energie uit organisch voedselafval; een 2e voor het omzetten van afgedankte dierlijke vetten naar biobrandstoffen en een 3e voor de productie van biologische, fosfaat gebaseerde meststoffen en hernieuwbaar gas uit varkensmest.

Sonac stelt zich tot doel om een zo hoog mogelijke waarde toe te voegen aan dierlijke bijproducten die vrijkomen tijdens de vleesproductie. De grondstoffen zijn afkomstig van dieren die zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie. Deze dierlijke grondstoffen worden verwerkt tot hoogwaardige en nuttige ingrediënten als vetten, eiwitproducten, mineralen en specialties voor toepassing in uiteenlopende markten.  

Voor verdere informatie over onze opdrachtgever zie: www.darlingii.comwww.sonac.biz en www.ecoson.nl

Lees minder

De afdeling

De Regio HR Manager valt rechtstreeks onder de Regio Directeur. Verder heeft HR een centrale HR Backoffice met 4 medewerkers, een HR Business Partner voor Sonac Vuren en Loenen, een HR Business Partner voor Sonac Burgum, Harlingen, Almere en Sint Nicolaasga, en een parttime HR Business Partner voor Eindhoven.

Lees minder

Opdrachtgever biedt

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij aanvang maximaal
  € 5.900,= bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 40 uur;
 • Vakantietoeslag van 8%;
 • 10% bonus opportunity (60% bedrijfsresultaat en 40% persoonlijk);
 • Leaseauto;
 • 25 vakantiedagen en 5 adv dagen op basis van een fulltime dienstverband.
Lees minder

Overigen

 • De functie is in principe voor 32 – 40 uur;
 • De standplaats van deze functie is Vuren, maar je zal af en toe ook naar andere locaties reizen om deze te bezoeken (o.a. Son (hoofdkantoor) en Loenen);
 • Je komt te werken in een internationale organisatie die op vijf continenten een wereldspeler is in het creëren van duurzame food- feed- en fuel-ingrediënten uit organische voedingsstoffen.
Lees minder

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.

Lees minder