Terug naar overzicht

HR Business Partner – VERVULD (04067)

Den Haag

32 - 40 uur

Procedure is afgerond

KNMP

HR Business Partner – VERVULD (04067)

De functie

Als HR Business Partner spar je met, en adviseer je, zowel de medewerkers als de lijnmanagers. Tijdens de bila’s met de managers sta je stil bij de casuïstiek, adviseer je daarop en kijk je vooruit naar wat er in de toekomst gaat spelen. Dit vraagt om een HR Business Partner die een hands-on mentaliteit heeft en tegelijkertijd de leidinggevenden diplomatiek kan coachen bij de casuïstiek in het integrale management.

Met andere woorden: je vindt het leuk om naast de wat meer operationele ondersteuning van zowel medewerkers als het lijnmanagement op de HR cyclus, ook de meer tactische en strategische kanten van het HR vak te belichten. Je denkt in termen van organisatiebelang en kunt met een helicopterview zien, waar je vandaag operationeel bij helpt en morgen strategisch adviseert. Met jouw kernwaarden ben je boegbeeld van het programma ‘Kracht van de KNMP’, waarin de cultuurelementen; veiligheid, vertrouwen, kameraadschap en trots uitgedragen worden.

Jouw flexibiliteit en omgevingssensitiviteit helpen jou naast een stevige, ook een prettige, kalme en constructieve gesprekspartner te zijn voor jouw verantwoordelijkheidsgebied. Door een pragmatische, optimistische en oplossingsgerichte insteek, draag je eveneens bij aan de gewenste ontwikkeling van de organisatie als geheel.

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur beschik je over een afgeronde opleiding op het terrein van HRM en/of bedrijfskunde;
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een allround HR adviesfunctie;
 • Je voelt je thuis binnen een verenigingscultuur met veel theoretisch opgeleide, vakinhoudelijke experts;
 • Je bent een verbindende factor tussen mens en organisatie en houdt jouw omgeving scherp door kritische vragen te stellen en te spiegelen. Je bent daarmee een stevige gesprekspartner met organisatie sensitiviteit;
 • Je hebt een luisterend oor, een flexibele insteek, kan omgaan met weerstand en weet draagvlak te creëren;
 • Je bent gedreven, pragmatisch en communicatief sterk, zowel verbaal als in geschrift.
Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Zorgdragen voor de uitvoering van de allround HR-cyclus, daarbij schakelen tussen tactisch en operationele werkzaamheden en strategische advisering;
 • Fungeren als volwaardige en betrouwbare gesprekspartner voor het management en hen proactief adviseren, bijvoorbeeld over de samenstelling en ontwikkeling van de verschillende teams;
 • Vertalen van de HR-strategie naar jouw afdelingen en het realiseren van draagvlak om de besluiten op organisatie- en teamniveau te implementeren;
 • Participeren in organisatie brede HR-projecten, zoals; Kracht van de KNMP, hybride werken, beoordelen en belonen;
 • Leveren van een bijdrage aan het continue ontwikkelen, vernieuwen en implementeren van HR-beleid en instrumenten. Op dit moment ten aanzien van learning & development, arbo en functiewaardering;
 • Initiëren en bewaken van consistente en transparante organisatie brede communicatie over interne ontwikkelingen. In nauwe samenwerking met de afdeling communicatie en in afstemming met de OR.
Lees minder

De organisatie

De KNMP, is dé beroeps- en branchevereniging van apothekers die de belangen van apothekers en apotheken behartigt. Mensen die bij de KNMP werken, voelen zich thuis in de informele, familiaire cultuur. Bijna alle Nederlandse apothekers zijn lid van de KNMP, oftewel de Koninklijke Nederlands Maatschappij ter bevordering der Pharmacie. Apothekers vervullen een cruciale rol in de zorgketen, voor patiënten, apothekers, zorgverleners, beleidsmakers en andere belanghebbenden in de zorg.  

De KNMP werkt aan de bevordering van de kwaliteit van de farmaceutische zorg en aan het voor apothekers mogelijk maken om die kwaliteit te kunnen leveren. Denk hierbij aan het schrijven van geneesmiddeladviezen, ondersteuning bij apotheekbereiding en cijfers over geneesmiddelgebruik. Ook de opleiding tot apotheker wordt verzorgd door de KNMP.

 

Het KNMP bureau in Den Haag, ondersteunt de KNMP vereniging. Er werken een kleine tweehonderd professionals bij het KNMP bureau in teamverband. Waarbij voor een ieder ruimte is voor zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling. Organisatiebrede samenwerking wordt actief gestimuleerd, daardoor staan de diverse teams in nauw contact met elkaar. Bijvoorbeeld door interdisciplinaire intervisiebijeenkomsten of multidisciplinaire projectteams. Collega’s zijn mensgericht en zoeken interactie met elkaar.

 

De interne slogan luidt niet voor niks: “De Kracht van de KNMP ben jij, zijn wij met elkaar allemaal samen.”  

Voor verdere informatie over KNMP zie: knmp.nl

Een inkijkje in de wereld van de farmacie? Lees het Pharmaceutisch Weekblad van de KNMP via pw.nl

Lees minder

De afdeling

Je bent onderdeel van een klein HR team. Er is één andere HR business partner, een recruiter en een medewerker HR administratie. Jullie rapporteren aan de Manager HR & Organisatie-ontwikkeling, die onderdeel is van het Management Team.

Samen bedienen jullie de drie clusters van de KNMP: cluster Staf & Directie, cluster Dienstverlening en cluster Beleid & Ontwikkeling.

Binnen de KNMP bestaat een hybride werkvorm waardoor het mogelijk is om zowel vanuit huis, als vanuit het prachtige pand in de Haagse binnenstad te werken.

Lees minder

Opdrachtgever biedt

Er is een marktconform bruto maandsalaris op basis van een 40-urige werkweek. De KNMP kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 27 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband met de mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen;
 • Hybride te werken vanuit kantoor en huis met bijbehorende faciliteiten, zoals een thuiswerkplek en thuiswerkvergoeding;
 • Opleidingsmogelijkheden en ontwikkelmogelijkheden via de KNMP Academy;
 • Vitaliteitsregeling;
 • Arbeidsongeschiktheid- en overlijdensrisicoverzekering;
 • Pensioenregeling bij PMA; Pensioenfonds Medewerkers Apotheken;
 • Reiskostenvergoeding van 21 cent per km of NS-businesscard voor woon-werkverkeer.
Lees minder

Overigen

 • Dit is een hybride functie. Je kunt 50% vanuit huis werken en 50% vanuit een historisch kantoorpand in Den Haag. Het is goed bereikbaar met het OV en de auto en op loopafstand van de binnenstad;
 • Dit is een functie voor 32 uur per week;
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.
Lees minder

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.

Lees minder