Terug naar overzicht

HR Business Partner (04299) – VERVULD

Amsterdam

30 - 37,5 uur

75.000 - 90.000

Procedure is afgerond

Norinchukin Bank Europe N.V.

HR Business Partner (04299) – VERVULD

De functie

Bij Norinchukin Bank Europe werkt iedereen vanuit een intrinsieke drive om de wereld een stukje duurzamer te maken. Niet vreemd, als je bedenkt dat het solide moederbedrijf, Norinchukin Bank, sinds 1923 vanuit Japan opereert. Toekomstgericht investeren volgens het ‘Zevende Generatie Principe’: beslissingen die vandaag genomen worden, moeten resulteren in een duurzame wereld voor de zeven generaties die na ons komen.

Op kantoor werken collega’s samen met 19 verschillende nationaliteiten. Dat vraagt om een HR Business Partner voor wie culturele sensitiviteit een ‘middle name’ is. Binnen Norinchukin Bank Europe wisselen de expat managers na een jaar of vier van plek. Waarbij interculturele uitwisseling heel gebruikelijk is en gestimuleerd wordt. Deze nieuwe leidinggevenden komen voor het eerst als expat in Nederland wonen en werken. Dit maakt dat je als HRBP voornamelijk veel aan het coachen bent. Enerzijds op de Nederlandse manier van zaken doen, anderzijds op de Nederlandse manier van leidinggeven. Hiermee sla je een brug tussen de Japanse en Nederlandse cultuur.

De HR-taken behouden hierdoor enigszins een operationeel karakter. Jij kent de weg in het Nederlandse arbeidsrecht en de Nederlandse gewoontes en gebruiken nu eenmaal beter dan een Japanner die hier net aangekomen is. Het leren van elkaar en open staan voor ieders perspectief, maakt deze baan aantrekkelijk. Samen vormen jullie een hechte community, waar een hoog engagement is onder de werknemers.

Norinchukin Bank Europe is in 2019 opgericht. Nog niet alle HR-processen of beleid ligt vast. Aan jou de taak om hier verandering in te brengen, samen met het HR team.

Functie-eisen en competenties

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur beschik je over een afgeronde opleiding op het gebied van HRM, Bedrijfskunde of Psychologie;
 • Je hebt 7 tot 10 jaar werkervaring als HR Adviseur of HR Business Partner;
 • Je hebt een internationale mind-set, bent cultureel sensitief en past jouw communicatieve skills hier effectief op aan;
 • Je bent gestructureerd en proces georiënteerd;
 • Je hebt actuele kennis van de Nederlandse wet- en regelgeving;
 • Je beheerst zowel de Nederlandse (native) als de Engelse taal in woord en geschrift.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Operationeel en tactisch verantwoordelijk voor alle HR zaken van jouw business lines.
 • Samen met jouw collega HRBP verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers in deze scale-up fase.
 • Up to date zijn- en houden van HR wet- en regelgeving voor de organisatie. Vertaalslag maken in ontwikkeling en professionalisering van HR beleid & processen.
 • Samen met de HR Officers verantwoordelijk voor de salarisadministratie.
 • Co-creëren en controleren van HR-rapportage, HR-dashboard en audits, ontwikkelen van HR-analyses.
 • Door ontwikkelen van samenwerkingsgerichte, respectvolle en transparante familiecultuur.

De organisatie

Norinchukin Bank Europe opende in 2019 haar kantoor in Amsterdam en is een dochteronderneming van een van de grootste en oudste financiële instellingen van Japan. Norinchukin Bank werd opgericht in 1923 en is een coöperatieve bank met wortels in de landbouw, visserij en bosbouw.

 

Er werken ruim 85 mensen bij Norinchukin Bank Europe in Amsterdam. Zij zijn actief bezig met het uitbreiden van de activiteiten in Europa, met een hoge focus op duurzaamheid. Er wordt een open cultuur gekoesterd. Openheid, sensitiviteit, betrokkenheid en samenwerking zijn belangrijke kernwaarden voor de cultuur. Norinchukin Bank Europe is een echte smeltkroes van mensen over de hele wereld, er zijn maar liefst 19 nationaliteiten vertegenwoordigd. Ieders achtergrond wordt gerespecteerd en collega’s zijn geïnteresseerd in elkaars cultuur. De manier van werken is te omschrijven als informeel en de communicatielijnen zijn kort.

Voor verdere informatie over Norinchukin Bank Europe zie: www.nochu-bank.eu

De afdeling

Bij de HR afdeling van Norinchukin Bank Europe werk je in een klein team. Je rapporteert direct aan de Head of Human Resources en werkt nauw samen met de andere HR Business Partner. Jullie worden in het werk ondersteund door twee HR Officers en één IT & Data Officer.

Opdrachtgever biedt

Norinchukin Bank Europe is aangesloten bij de CAO Banken. Deze functie kent een maandsalaris tussen € 5.100,- tot € 6.500,- bruto per maand op basis van 37,5 uur per week. Er is 8% vakantiegeld en een 13e maand. Ook krijg je 30 vakantiedagen, onbeperkt online trainingen via GoodHabitz, een persoonlijk opleidingsbudget & eenmalig budget voor werkgerelateerde taallessen. Je werkt vanuit het prachtige NoMa House aan de Amsterdamse Zuidas, naast treinstation Zuid-WTC.

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Amsterdam. Jouw collega’s ontmoeten je daar graag 3 dagen per week. De overige 1 of 2 dagen is hybride werken mogelijk.
 • Dit is een functie voor 30 -37,5 uur per week. Norinchukin Bank Europe kent werkdagen van 7,5 uur, wat neerkomt op 4 of 5 dagen per week.
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.