HR Business Partner (03266)

HR Business Partner (03266)

Terug naar overzicht

Nieuwegein

32 - 36 , 36 - 40 (5 dagen) uur

Reacties welkom

Mercedes-Benz Nederland B.V.

HR Business Partner (03266)

De functie

Jij fungeert als het eerste aanspreekpunt voor operationele HR-thema’s voor medewerkers en managers van Mercedes-Benz Nederland B.V. Samen met je HR collega’s ben je verantwoordelijke voor diverse HR topics en projecten. Jouw focus ligt op het Nederlandse deel van de business unit Vans Benelux, waarin je samenwerkt met het Belgische HR Team in Brussel. Voor zowel de business units Cars als Vans in Nederland, neem je de lead in het gehele recruitmentproces, passend bij de organisatie en strategie. Tevens ben je verantwoordelijk voor ‘employee development’ in de breedste zin van het woord.

Je denkt in oplossingen en praktische toepassingen, hebt een duidelijke visie op HR en weet de HR strategie uit te dragen en zelf ook in uitvoering te brengen. Je verdiept je graag in de organisatie waardoor je helder voor ogen hebt welke beweging de organisatie wil maken. Je weet wat er speelt, signaleert, anticipeert en vertaalt dit naar de business. Je weet inhoudelijk complexe zaken en de dagelijkse problematiek op een enthousiaste en gedreven wijze tot een goed einde te brengen. Je zit dicht bij het vuur en bent de verbindende factor.

Je werkt nauw samen met je HR collega’s op het vlak van payrolling en administratie.

In hart en nieren ben je een gedreven HR allrounder met actuele kennis op het gebied van arbeidsrecht, arbeidsmarkt en hebt een eigen visie op recruitment en development. Je draagt met een moderne visie op HR bij aan organisatieontwikkeling, cultuurverandering, strategische personeelsplanning en talent management. Je hebt ervaring met begeleiding van change management projecten en neemt de lead in operationele HR-onderwerpen.

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Een afgeronde relevante HBO/WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van HRM of Bedrijfskunde;
 • 5 – 7 jaar ervaring in een vergelijkbare zelfstandige HR functie bij een onderdeel/vestiging van een internationale organisatie;
 • Analytisch sterk, uitstekende adviesvaardigheden, teamspeler, proactief, coachend en zelfstandig;
 • Open houding en enthousiasme, probleemoplossend, empathisch, resultaatgericht, besluitvaardig en durft zakelijk lef te tonen;
 • Overtuigend en organisatiesensitief, schakelt goed in gedragsstijl en tussen verschillende gesprekspartners;
 • Kritische en onafhankelijke denkwijze en oordeelsvorming;
 • Behoudt overzicht, stelt prioriteiten, zakelijke accuratesse;
 • Interesse in trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en employee development;
 • Flinke dosis energie, flexibiliteit en ambitie;
 • Een absolute ‘can do’-mentaliteit door je operationele bijdrage;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

Voor Vans fungeer jij als ‘linking pin’ naar het HR team in Brussel en ben je contactpersoon voor HR Vans Europe in Stuttgart. Daarnaast ben je voor Cars en Vans verantwoordelijk voor:

 • Advisering: op alle HR thema’s ben je vraagbaak en adviseer en begeleid je proactief het management en directie samen met collega HR specialisten;
 • Strategische personeelsplanning: je faciliteert en ondersteunt bij de inventarisatie en behoefte van de huidige en toekomstige bezetting, de talentontwikkeling van medewerkers, de uitrol van het Daimler trainingscurriculum. Je voert daarnaast de regie over de recruitment taken m.b.t. (verwachte) vacatures en de on- en off-boarding;
 • Organisatieontwikkeling: je levert een stevige bijdrage aan verandertrajecten en digitalisering van HR processen; je komt met ideeën, werkt gestructureerd en hebt oog voor procesverbetering. Je specialiseert je in HR topics als compliance, ‘policies & guidelines’, vendor management
Lees minder

De organisatie

Onze opdrachtgever, Mercedes-Benz Nederland B.V., is als 100% dochter van Mercedes-Benz AG één van de meest succesvolle automotive bedrijven en top werkgevers ter wereld. Mercedes-Benz is een ambitieuze organisatie en wil in alles wat zij doet de beste zijn. Werken bij Mercedes-Benz betekent werken in een informele en dynamische organisatie, waar veel waarde wordt gehecht aan diversiteit, motivatie en eigen inbreng.

Mercedes-Benz Nederland B.V. werkt in clusterverband in de BeNeLux waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel. In Nederland is de organisatie verantwoordelijk voor het realiseren van de afzet van Sales en After Sales en het daarbij behorende performanceniveau, van personen- en bestelwagens in Nederland.

Voor verdere informatie over onze opdrachtgever kun je kijken op: https://www.mercedes-benz.nl/

Lees minder

De afdeling

Je bent onderdeel van het HR team binnen Mercedes-Benz Nederland B.V. met in totaal 6 HR collega’s. Je rapporteert aan de Manager HR&D.

Lees minder

Opdrachtgever biedt

De organisatie in Nieuwegein, jouw werkplek, straalt transparantie en een moderne sfeer uit! Het kantoor biedt een prettige en dynamische werkomgeving waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je de kans krijgt de verbindende schakel te zijn.

Werken bij Mercedes-Benz betekent werken voor een A-merk, daarbij horen top medewerkers en managers! Mercedes-Benz Nederland B.V. werkt in clusterverband in de BeNeLux en is onderdeel van het internationale Mercedes-Benz AG concern met het hoofdkantoor in Stuttgart (D).

• Het salaris is meer dan marktconform. Daarnaast geldt een variabele bonusregeling;
• Het vakantiegeld, de eindejaarsuitkering en het voorschot van de individuele bonus wordt maandelijks uitbetaald;
• Mercedes-Benz biedt je daarnaast 25 verlofdagen en 13 ADV dagen, remote werken, fitnessregeling, fietsplan regeling, privé leaseregeling, aankoop jong gebruikt met korting.
• Een verhuisregeling is (wanneer noodzakelijk) toepasbaar.

Overig
• Het betreft een functie voor 32-40 uur per week.

Lees minder

Procedure

 • Stuur ons jouw sollicitatie met motivatie door op “solliciteer” (rechtsboven de vacaturetekst op onze website) te klikken. Je kunt jouw sollicitatie met motivatie ook mailen naar cv@popartner.nl met vacaturenummer (03266);
 • De planning van de W&S-procedure maken we zsm bekend;
 • De actuele status van de procedure is te vinden op onze site www.popartner.nl bij de betreffende procedure;
 • Als je nog vragen hebt over deze vacature, kun je deze naar ons mailen. Ook kun je ons telefonisch bereiken via het nummer 030-60 90 60 (kantoor P&O Partner).

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet, hetgeen inhoudt dat wij onder andere de voorselectie van kandidaten zullen verzorgen. Het benaderen van onze opdrachtgever door W&S bureaus en kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.

INLICHTINGEN EN SOLLICITATIE:

P&O Partner
Babette van Alebeek
Het Rond 7
3701 HS Zeist
Telefoon 030 760 90 60
Email: cv@popartner.nl
www.popartner.nl

Lees minder
Solliciteer
Deel deze vacature

Nieuwste vacatures

 • HR Manager

  Uitdagende HR functie waarin meegebouwd kan worden aan Human Capital Genderen (regio ’s-Hertogenbo...

  Bekijk vacature
 • HR Manager

  Resultaat gedreven en sterk betrokken HR Manager met passie voor coaching en ontwikkeling van manage...

  Bekijk vacature
 • HR Manager

  Zelfstartende, doortastende HR Manager die in een fase van vernieuwing en professionalisering mee ka...

  Bekijk vacature