Terug naar overzicht

HR Business Partner (2e vacature, 04331)

Arnhem

32 - 40, 28 - 32 uur

55.000- 65.000

Reacties welkom

Willemsen de Koning Personen vervoer

HR Business Partner (2e vacature, 04331)

De functie

De organisatie heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt, zowel in maatschappelijke impact (met een groeiend aantal mensen dat op de Willemsen-de Koning Groep en haar medewerkers vertrouwt voor hun vervoer) als in de interne bedrijfsvoering. Men is trots op deze vooruitgang, maar realiseert zich ook dat er nog veel meer te bereiken is, onder andere op het gebied van HR. De focus voor de komende periode ligt daarbij op het volledig invullen van de HR Business Partner-rol en van het HR services-team, het versterken van de HR-processen en de implementatie van een nieuw personeelsadministratiesysteem (gepland voor 2024, overgang naar AFAS).

Als HR Business Partner herken je de uitdagingen en zie je snel hoe je een significante bijdrage kunt leveren aan deze ontwikkelingen. Je begrijpt de complexiteit van de dagelijkse dynamiek in operationele vraagstukken en weet succesvol bij te dragen aan de rol die je speelt in ontwikkelingsprojecten.

Jij gaat aan de slag met belangrijke thema's zoals verzuim, herschrijven van het personeelshandboek, onboarding, de HR cyclus en het mede opstellen van een jaarplan voor HR. Daarnaast krijg je de ruimte om jouw visie op het HR-vak te delen en te werken aan een organisatie die klaar is voor de toekomst. Onze opdrachtgever kijkt uit naar jouw betrokkenheid en impact als HR Business Partner binnen het team.

Functie-eisen en competenties

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van HRM of een gerelateerd vakgebied;
 • Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een of meerdere organisaties binnen de operationele dienstverlening; 
 • Je hebt diepgaande kennis van HR-processen, arbeidswetgeving en actuele HR-trends; 
 • Je neemt verantwoordelijkheid en bent kwaliteits- en resultaatgericht;
 • Je bent initiatiefrijk, communicatief vaardig en een teamspeler;
 • Door goed te luisteren, weet jij wat er binnen de organisatie leeft;
 • Je bent onafhankelijk, flexibel en oplossingsgericht.

Onze opdrachtgever is op zoek naar twee gedreven HR Business Partners die stevig in hun schoenen staan en enthousiast de handen uit de mouwen willen steken om de HR-functie de komende jaren verder te helpen ontwikkelen. Als HR Business Partner krijg je de vrijheid om innovatieve ideeën aan te dragen, deel te nemen aan diverse projecten en jezelf te ontwikkelen tot een veelzijdige HR-professional.

Jij speelt een cruciale rol in het ondersteunen van leidinggevenden bij hun ontwikkeling, waarbij je niet alleen oog hebt voor details maar ook het grotere plaatje overziet. Je weet anderen te overtuigen van jouw doordachte ideeën en draagt actief bij aan de verdere groei van HR binnen de organisatie.

Als HR Business Partner rapporteer je direct aan de HR Manager en werk je nauw samen met de Directie. Deze rol biedt een uitdagende omgeving waarin je de kans krijgt om impact te maken binnen een maatschappelijk zeer betrokken organisatie, nieuwe initiatieven te ontplooien en jezelf te profileren als een allround HR-professional.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

In deze HR Business Partner functie ben je verantwoordelijk voor:

 • Het adviseren van het management met betrekking tot HR-procedures, cao-artikelen en personele aangelegenheden;
 • Het ondersteunen van leidinggevenden in hun ontwikkeling;
 • Het signaleren van knelpunten in de organisatie en adviseren van betrokkenen bij het oplossen daarvan;
 • Het opzetten en uitvoeren van diverse HR-projecten die bijdragen aan de volgende fase van de organisatie, waaronder het herschrijven van het personeelshandboek, het aanpakken van de HR cyclus en het mede osptellen van het HR jaarplan;
 • Het verder professionaliseren van HR-processen en procedures;
 • Ondersteunen bij de implementatie van het nieuwe HR systeem (Afas);
 • Signaleren van trends en ontwikkelingen in HR en deze vertalen naar passende initiatieven voor Willemsen-de Koning Groep.

De organisatie

Willemsen-de Koning Groep is dé toonaangevende zorgvervoerder van Nederland. Zij coördineert en verzorgt het (regio)taxi-, leerlingen- en personenvervoer voor publieke opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies en zorginstellingen. Het vervoeren van mensen brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en vereist expertise op alle fronten. Zij begrijpt dat mensen het meest waardevolle zijn dat je kunt vervoeren.

Willemsen-de Koning Groep hecht veel waarde aan dienstverlening die aansluit bij de hedendaagse eisen van de samenleving, met een focus op veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Deze waarden staan voorop. Het bedrijf kenmerkt zich verder door een voortdurend streven naar hoge tevredenheid bij reizigers, ouders, verzorgers en opdrachtgevers, maar bovenal ook bij de medewerkers. Daarom wordt er zorgvuldig geïnvesteerd in mensen en middelen, met aandacht, tijd en geld.

Willemsen-de Koning Groep onderscheidt zich in de markt op het gebied van klantgerichtheid, flexibiliteit en pragmatisme, waarbij zij speciale aandacht heeft voor het welzijn van zowel medewerkers als reizigers. Als je op zoek bent naar een dynamische werkomgeving waarin jij kunt bijdragen aan hoogwaardig personenvervoer met aandacht voor alle betrokkenen, dan ben je bij Willemsen-de Koning Groep aan het juiste adres. Voor verdere informatie over Willemsen-de Koning Groep verwijzen we je graag naar https://www.wdkgroep.nl/

De afdeling

De HR-afdeling bestaat, naast de HR Manager, in totaal uit twaalf collega’s, verdeeld over HR Services, de salarisadministratie, case management en deze twee vacatures voor HR Business Partner.

Opdrachtgever biedt

 • Het maandelijkse salaris bij aanvang is maximaal € 5.000,- op basis van een fulltime dienstverband (40 uur), afhankelijk van werkervaring;
 • 23 vakantiedagen per jaar op fulltime basis, 8% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding;
 • De CAO ‘Zorgvervoer en Taxi’ is van toepassing;
 • Veel verantwoordelijkheden en ruimte voor eigen initiatief;
 • Veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen;
 • Een gevarieerde en uitdagende positie, binnen een succesvol en maatschappelijk betrokken organisatie.

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Arnhem.
 • Dit is een functie voor 28 – 40 uur per week. Minder uren werken is niet mogelijk.
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.

Procedure

 • Je kunt op deze vacature reageren via de solliciteerknop rechtsboven de vacaturetekst;
 • Indien je binnenkort op vakantie gaat, zet dat er dan even bij;
 • De planning van de W&S procedure maken wij binnenkort op onze website bekend;
 • Een online assessment alsmede een referentieonderzoek maken deel uit van de W&S procedure;
 • Indien je nog vragen hebt, bel ons op telefoonnummer 06 278 567 16 of mail je vraag naar tim@popartner.nl;
 • De actuele status van deze procedure vind je op onze site www.popartner.nl

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Alle kandidaten, ook kandidaten die rechtstreeks bij onze opdrachtgever solliciteren, worden opgenomen in hetzelfde selectieproces van P&O Partner.