Terug naar overzicht

HR Adviseur (03406) – VERVULD

Utrecht

Procedure is afgerond

HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)

HR Adviseur (03406) – VERVULD

De functie

Bedankt voor je interesse in deze vacature. Helaas is deze al vervuld. Ben je benieuwd welke vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan terug naar het overzicht en klik op de rode button ‘Toon openstaande vacatures’.

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op via cv@popartner.nl

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld HRM of bedrijfskunde;
 • Goede en relevante werkervaring als allround HR Adviseur;
 • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden;
 • Goede adviesvaardigheden: je bent toegankelijk en opereert vanuit een rolvaste houding;
 • Een proactieve instelling en resultaatgerichtheid, zowel kwalitatief als kwantitatief;
 • Je kunt procesmatig denken, bent in staat grote lijnen te zien en te bewaken, met behoud van aandacht voor details.

Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

In deze afwisselende en zelfstandige allround adviesfunctie gaat de aandacht uit naar:

 • Advies en hands-on ondersteuning van directeuren en medewerkers op alle gebieden en vraagstukken van HR (Werving & Selectie, aanstellingen, gesprekscyclus, professionalisering, duurzame inzetbaarheid, arbo & verzuim);
 • Het signaleren van ontwikkelingen en knelpunten binnen jouw account en het aandragen van mogelijke oplossingen;
 • Het adviseren op de toepassing van rechtspositionele regelingen en het coördineren van personeels- en salarismutaties die betrekking hebben op de personele in-, door- en uitstroom;
 • Het leveren van een actieve bijdrage aan de verdere professionalisering van HRM, in lijn met de ontwikkelingen in de organisatie;
 • Het actief deelnemen aan, maar ook leiden van HKU-brede deelprojecten waarmee je een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van het HR-beleid en –instrumenten.

Lees minder

De organisatie

Onze opdrachtgever, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), biedt hoger onderwijs in de kunsten en de media en is een drijvende kracht achter opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie. Met het motto: 'De kunst van HKU, nieuwe verbindingen, nieuwe toepassingen’ laat de HKU zien wie zij is: een kunsthogeschool die nieuwe verbindingen smeedt met de maatschappij en innovatieve toepassingen ontwikkelt voor maatschappelijke uitdagingen.

HKU biedt een gevarieerd opleidingsaanbod aan ca 4.000 studenten, verdeeld over negen schools in Utrecht. Bij HKU zijn ongeveer 900 medewerkers in dienst, een paar honderd gastdocenten leveren eveneens een bijdrage aan het HKU-onderwijs.

Een belangrijke opgave voor HKU is om flexibel en wendbaar te blijven, zodat zij haar studenten goed kan blijven voorbereiden op een voortdurend veranderende maatschappij en werkveld.

Voor meer informatie over HKU zie: https://www.hku.nl/

 

Lees minder

De afdeling

Betrokkenheid, leren van elkaar en enthousiasme typeren de sfeer van de afdeling HRM, die uit tien medewerkers bestaat. Je maakt deel uit van een complementair team van vier HR-adviseurs en werkt nauw samen met onder meer de medewerkers van de personeels- en salarisadministratie. De afdeling wordt aangestuurd door de Directeur HRM.

De afgelopen jaren heeft de afdeling HRM veel bereikt in het realiseren van een op ontwikkeling en kwaliteit gericht HR-beleid. Thema’s die de komende jaren hoog op de HR agenda staan, zijn: leven lang leren, diversiteit en inclusiviteit, professionalisering en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast wordt gewerkt aan de doorontwikkeling van HR-processen, de vernieuwing van de gesprekscyclus en het herinrichten van het gezondheidsbeleid. De HR-adviseurs zijn betrokken bij minimaal een van deze projecten.

 

Lees minder

Opdrachtgever biedt

Als HR Adviseur bij HKU krijg je alle ruimte om jezelf en je ‘accounts’ verder te ontwikkelen. Je mag rekenen op: 

 • Een salaris conform de cao-hbo én aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Het bruto maandsalaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.653 en maximaal € 4.308 (schaal 10);
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%);
 • Een dienstverband voor één jaar, met – bij goed functioneren – uitzicht op een vast dienstverband.

Lees minder

Overigen

 • Je gaat werken in hartje Utrecht op loopafstand van CS, maar er zijn ook goede parkeervoorzieningen;
 • Het betreft een parttime functie van 0,8 fte, de fulltime normjaartaak bedraagt 1659 uur;
 • Onze opdrachtgever biedt een uitdagende functie binnen een dynamische en creatieve omgeving, waarin je echt samen verder bouwt aan zowel de organisatie als aan HR;
 • De HKU verdient het predicaat ‘A-merk’ en de cultuur typeert zich als collegiaal, gedreven en passievol. Binnen de organisatie zijn de lijnen kort en wordt er gewerkt in een open en informele sfeer.

Lees minder

Procedure

Procedure is afgerond

Lees minder