Terug naar overzicht

HR Adviseur (04180) – VERVULD

Elst

24 - 32, 32 - 40 uur

60.000 - 70.000

Procedure is afgerond

Wonderwijs

HR Adviseur (04180) – VERVULD

De functie

Deze HR Adviseur is in de volle breedte bezig met HRM en werkt nauw samen met de HR Beleidsmedewerker, de HR Medewerker en het recruitmentteam bestaande uit drie schooldirecteuren. Vanuit de Koers van Wonderwijs wordt een brug geslagen naar het operationele HR-beleid. Dit houdt in dat de functie allround is en zich beweegt tussen de verschillende niveaus: tactisch/strategisch adviseren en meedenken, maar ook pragmatisch operationeel. Je werkt mee aan de ontwikkeling van de organisatie en de verdere professionalisering van HRM. De lijnen naar de schooldirecteuren, de bestuurder en collega’s zijn kort. HR is integraal belegd en belangrijke thema’s die spelen zijn o.a. leiderschap, amplitie, duurzame inzetbaarheid, gezondheidsmanagement & vitaliteit, strategische personeelsplanning in combinatie met het werven en ‘binden en boeien’ van leerkrachten en andere collega’s.

Functie-eisen en competenties

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur HRM of een gerelateerd vakgebied;
 • 5 tot 10 jaar relevante werkervaring of je bent ‘leerbaar met snelheid’;
 • Ervaring binnen de onderwijssector en/of binnen een aan onderwijs gerelateerde werksetting is een pre; aantoonbare affiniteit met onderwijs is een must;
 • Brede, gedegen kennis van het HR-vakgebied en relevante wet- en regelgeving, rechtspositionele zaken, procedures en processen;
 • Uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden;
 • Creatief in het oplossen van problemen en in staat om out-of-the-box te denken;
 • Proactief, hands-on en besluitvaardig;
 • Organiseren, structureren en in staat om te multitasken;
 • Integer, verantwoordelijkheidsgevoel en een stabiele persoonlijkheid.

 

Als allround HR Adviseur ben je bij voorkeur de ervaren expert. Je weet een brug te slaan tussen organisatieplannen en het praktische, operationele HR. Je denkt mee over HR-beleid maar steekt ook operationeel de handen uit de mouwen. Ervaring en goede inhoudelijke kennis zijn van belang, m.n. als het over wet- en regelgeving gaat. Maar je mag ook nog op onderdelen ontwikkelen.
Met (organisatie)sensitiviteit en duidelijkheid neem je de positie in als een partner in business: ‘duidelijk op de inhoud en met de menselijke maat’. Je realiseert met je collega’s en de bestuurder de verdere professionalisering en bent daarin passend kritisch in jouw advisering. Als persoon ben je betrouwbaar, authentiek en prettig in de samenwerking; een professional waar de organisatie en collega’s op kunnen bouwen. Je bent loyaal en hebt commitment. Bij Wonderwijs kom je in een ‘warm bad’ terecht waar vooral wordt gekeken naar wat er mogelijk is. Het team is kwaliteit-gedreven en betrokken. Samen wordt gewerkt aan een bestendige toekomst van de organisatie.

 

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Aanspreekpunt, adviseur en coach van schooldirecteuren bij de ontwikkeling en uitvoering van het HR-beleid;
 • Adviseren en ondersteunen van schooldirecteuren op het gebied van alle HR gerelateerde zaken en organisatievraagstukken, zoals over de toepassing van wet- en regelgeving, persoonlijk leiderschap en eigenaarschap, ontwikkelplannen, competentiemanagement, (na)scholingsplannen en recruitmentprocessen;
 • Ondersteunen en adviseren van de HR Beleidsmedewerker en bestuurder bij ontwikkel-, professionaliserings- en veranderprocessen;
 • Initiëren en (bege)leiden van projecten en werkgroepen op het terrein van HRM;
 • Bijdragen aan de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van HR-beleid;
 • Beheren, uitbouwen en verstevigen van de huidige personeelsmanagement-instrumenten en de vervangingspool;
 • Mede genereren van managementinformatie in het kader van de samenstelling van het Sociaal Jaarverslag.  

De organisatie

Onze opdrachtgever, Stichting Wonderwijs, is een organisatie voor primair onderwijs waarin 14 scholen in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard hun krachten hebben gebundeld. Wonderwijs staat voor de ontwikkeling van sterke, toekomstgerichte kwaliteitsscholen, waarbij de talenten en behoeften van kinderen de leidraad vormen voor betekenisvol en uitdagend onderwijs. Persoonlijke en professionele groei van personeel, het inzetten en delen van kennis, kunde en specialismen zijn belangrijke onderwerpen binnen de organisatie.  Het bestuursbureau van Wonderwijs bevindt zich in Elst. Bij Wonderwijs staat ‘goed werkgeverschap’ hoog op de agenda en HR wordt in het hart gedragen. Alles draait om het creëren van een omgeving waarin de ongeveer 420 medewerkers zich kunnen ontwikkelen, hun potentieel kunnen benutten en verder groeien. Wonderwijs heeft een beleid dat een positieve en respectvolle werkcultuur bevordert, gelijke kansen biedt voor iedereen en een gezonde werk-privébalans stimuleert. Kijk voor meer informatie op www.wonderwijs.nl en Omdenken in het onderwijs | Vervangings- en participatiefonds (vfpf.nl)

De afdeling

Het bestuursbureau ondersteunt de scholen op het gebied van onderwijs, huisvesting, financiën en HRM. Het bestuursbureau is klein en de in totaal 11 mensen werken nauw met elkaar samen ten behoeve van de optimalisatie van het onderfwijs. De cultuur is te typeren als open, transparant en ‘samen schouders eronder’ en de collegialiteit is belangrijk.
HR ressorteert rechtstreeks onder de bestuurder. Binnen het HR team worden de taken verdeeld en straks bestaat het HR team uit een HR Beleidsmedewerker (functioneel leidinggevend), een HR Adviseur en een HR Medewerker.
Er is in de afgelopen jaren goed aan de weg getimmerd als het om HR-Beleid gaat, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschap, amplitie en goed werkgeverschap. HR staat goed op de kaart en is professioneel gepositioneerd: HR-taken zijn decentraal belegd bij de schooldirecteuren die integraal verantwoordelijk zijn. Administratieve taken zijn uitbesteed aan een administratiekantoor.

 

Opdrachtgever biedt

 • Het geboden salaris is afhankelijk van kennis en ervaring. De functie is volgens de cao PO ingeschaald tot maximaal € 5.329 (schaal 11) bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling (40 uur per week);
 • Onze opdrachtgever kent verder goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%, scholings- en ontwikkelmogelijkheden, een ABP pensioenregeling, een ruime vakantieregeling en een fietsenplan en bedrijfsfitness.
   

Overigen

 • Het gaat om een vaste functie van bij voorkeur fulltime, want er is genoeg te doen. Vanaf 24 uur is bespreekbaar;
 • Onze opdrachtgever biedt een prettige ‘warme’ werkomgeving en een uitdagende functie waarin je bouwt aan HR én de organisatie;
 • Er wordt samengewerkt op basis van vertrouwen;
 • Je komt te werken in een maatschappelijk betrokken organisatie, in een setting die continu verandert en zich ontwikkelt.    

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.