Terug naar overzicht

HR Adviseur (04277) – VERVULD

Amsterdam

32 - 36 uur

60.000 - 70.000

Procedure is afgerond

MOC 't Kabouterhuis

HR Adviseur (04277) – VERVULD

De functie

De HR Adviseur binnen MOC ’t Kabouterhuis heeft een brede, allround HR adviesfunctie die zowel operationele, tactische als projectmatige aspecten bevat. Als HR Adviseur werk je direct samen met de collega’s van het HR team en met het management van de verschillende zorglocaties.  

De HR Adviseur verzorgt, vooral op locatie en met een grote mate van zelfstandigheid, de advisering en ondersteuning van het lijnmanagement en de medewerkers bij de dagelijkse HR aangelegenheden. Je fungeert als aanspreekpunt en sparringpartner en naast het signaleren op ontwikkelingen en knelpunten adviseer je lijnmanagers over o.a. HR processen en de toepassing van HR beleid, instrumenten en (arbeidsvoorwaardelijke) regelingen.

Behalve bij het allround advieswerk ben je nauw betrokken bij de lopende HR projecten. Voor de komende periode staan o.a. op de agenda het verbeteren van het recruitmentproces, overgang naar een nieuwe arbodienst, verdere optimalisatie van het personeelsinformatiesysteem (You Force) en het verder updaten en opstellen van regelingen en beleid. Ook zal er op de wat langere termijn aandacht zijn voor het (nieuwe) Medewerker Tevredenheid Onderzoek (MTO).

Voor de HR Adviseur is er een breed scala aan werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde. Zo kun je vandaag volop bezig zijn met de reguliere HR werkzaamheden en morgen actief aan de slag gaan in een project. Deze rol is dus uitdagend en divers. Daarbij is een frisse en innovatieve blik op HR zeer welkom!

Ook vanuit MOC ’t Kabouterhuis is er flexibiteit. Als HR Adviseur krijg je veel vrijheid in het organiseren van je eigen werk en de planning m.b.t. tot jouw aanwezigheid op de locaties.

Functie-eisen en competenties

 • Een afgeronde HBO opleiding bijvoorbeeld op het gebied van HRM;
 • Minimaal 2 tot 3 jaar inhoudelijke ervaring als HR Adviseur. Kandidaten met meer ervaring zijn ook welkom!;
 • Ervaring in een zorgorganisatie is een pre maar affiniteit voor de sector waar kind-behandeling/-ontwikkeling centraal staat is een must;
 • Je beschikt over actuele kennis op het terrein van o.a. HR instrumenten en HR wet- en regelgeving;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je ondersteunt en adviseert op coachende wijze, bent een multi-tasker en organisatorisch sterk;
 • Je bent hands-on, hebt organisatiebewustzijn en jouw view is vooral operationeel, praktisch en tactisch;
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als binnen teamverband te werken;
 • Je werkt vanuit gedrevenheid, vertrouwen en plezier;
 • Je beschikt ook over een bepaalde mate van zakelijkheid, resultaatgerichtheid én relativeringsvermogen.

Deze HR Adviseur kan een junior, medior of senior zijn, maar enige werkervaring binnen HR is nodig. Wat je zeker moet meebrengen, ongeacht je ervaringsniveau, is persoonlijke stevigheid. Jouw ‘klanten’ werken met hart en ziel en vanuit hun gedrevenheid kunnen ze ook wel eens kritisch zijn. Jij bent iemand die deze zaken met doortastendheid, betrokkenheid en sensitiviteit zal oppakken. Door jouw oprechtheid, zichtbaarheid op de locaties en relatiegerichte stijl van werken ben je in staat om een goed contact op te bouwen met mensen om je heen en zo gezamenlijk stappen voorwaarts te zetten.  
Enige werkervaring en vakkennis, of de wil om die verder te ontwikkelen, zijn absoluut nodig voor deze functie. Echter, jouw Persoonlijkheid maakt of je écht succesvol bent binnen de jeugdzorg en MOC ’t Kabouterhuis. Jij kunt jouw bijdrage leveren aan deze organisatie binnen een mooie maatschappelijk relevante sector waar nog zoveel te doen, te ontdekken en te verbeteren is.

 

De organisatie

Onze opdrachtgever, MOC ’t Kabouterhuis, is een prachtige organisatie binnen de jeugdzorg en heeft in totaal 9 locaties in Amsterdam, Uithoorn, Hoofddorp, Amstelveen en Leiden. MOC ’t Kabouterhuis is expert in het diagnosticeren, begeleiden en behandelen van opvoed-, gedrags-, psychische en psychiatrische problemen bij kinderen van 0-7 jaar én hun ouders. Er is een breed aanbod van preventie tot aan een gespecialiseerde (groeps)behandeling en er wordt wijkgericht gewerkt. De aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en multidisciplinair.  Voor de ongeveer 330 mensen die bij MOC ’t Kabouterhuis werken biedt de organisatie een leerrijke en collegiale omgeving waarbinnen je kunt ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakmatig. Een plek waar je ‘out of the box’ mag denken, en soms moet denken. Kinderen en hun ouders worden in de essentiële eerste jaren begeleid en ondersteund. De medewerkers helpen kinderen en maken daarmee aan de start een verschil. Dat maakt MOC ’t Kabouterhuis een organisatie met maatschappelijke relevantie. Voor meer informatie bekijk de website: https://kabouterhuis.nl/ Bekijk ook dit filmpje om een indruk te krijgen: https://youtu.be/nd0_X7ylAZQ?si=rPmUwy9jYN_JKWJr   

De afdeling

De afdeling HR maakt onderdeel uit van het centraal bureau dat is gesitueerd aan de waterrijke Amstelkade in Amsterdam. De afdeling bestaat in de nieuwe opzet uit de Teamleider HR (tevens strategisch adviseur), een HR Adviseur, twee HR supportmedewerkers en binnenkort ook een collega die de salarisadministratie verzorgt. De HR adviseur rapporteert aan de Teamleider HR.
De HR strategie is gebaseerd op de organisatiebrede meerjarenstrategie. Die wordt vertaald naar een meerjarige projectenkalender/roadmap en van daaruit wordt de jaarkalender HR geformuleerd. Die geeft concreet sturing aan de ontwikkeling van HR in de organisatie. De afdeling is verantwoordelijk voor deze ontwikkeling, de implementatie van HR beleid en voor de ondersteuning van leidinggevenden bij de uitvoering van hun HR taken, van strategie, advies tot en met support. HR heeft een belangrijke positie binnen MOC ’t Kabouterhuis en de medewerkers van de afdeling zijn deskundig, collegiaal en toegewijd.
 

Opdrachtgever biedt

 • De functie is ingedeeld in schaal 9 of 10 van de cao Jeugdzorg, afhankelijk van kennis en ervaring zal de inschaling worden bepaald;
 • Het geboden salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt in schaal 10 maximaal € 4.974,= bruto per maand, op basis van 36 uur per week (dat is ongeveer € 5.525,= obv 40 uur);
 • Onze opdrachtgever kent verder goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, een reiskostenvergoeding en opleiding- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.

Overigen

 • Je werkt vanuit het Centraal Bureau aan de Amsteldijk in Amsterdam, maar bent regelmatig op de diverse locaties. Ook thuiswerken behoort tot de mogelijkheden;
 • Dit is een functie voor 32 tot 36 uur per week. Minimaal 4 dagen per week heeft de voorkeur.
   

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.