Terug naar overzicht

HR Adviseur (04383)

Elburg

32 - 36 uur

50.000 - 70.000

Kandidaten zijn voorgesteld, reageren is nog mogelijk

A. Vogel

HR Adviseur (04383)

De functie

Je levert cruciale support op HR-vraagstukken. Je legt makkelijk contact met zowel productiemedewerkers als marketing & sales professionals als het MT. Mensen vertrouwen je en weten je te vinden.

De afgelopen jaren is gedegen HR-beleid opgezet. Het jaarplan omvat strategische personeelsplanning, employee journey, leiderschap(ontwikkeling), agile werken, duurzame inzetbaarheid, gezondheidsmanagement en beoordelingssystematiek. De basis is op orde en de medewerkers werken fijn met elkaar samen. De sfeer binnen A.Vogel is informeel en warm. Het commitment om gezamenlijk iets neer te zetten is groot. Successen en mooie momenten worden samen gevierd. Hier neemt HR een voortouw in.

De leidinggevenden in de lijn zijn primair verantwoordelijk voor de uitvoering van het HR-beleid. Operationele vragen kunnen via AFAS worden opgevangen door leidinggevenden of de HR Medewerker. Er wordt met een Management Self Service en Employee Self Service module gewerkt. De HR-afdeling vervult daarbij een adviserende en ondersteunende rol.

Jouw focus ligt met name op de tactische vragen en uitvoering van het HR-jaarplan voor Nederland en België. Voor Belgische arbeidsrechtelijke vragen schakel je met een derde partij. Elk kwartaal is er een teammeeting in België, waarbij jij er bij één of twee aansluit. Jij deelt jouw kennis en ervaring op het gebied van Nederlandse wet- en regelgeving met de leidinggevenden in Nederland. Jij bent verantwoordelijk voor alle activiteiten op het gebied van HRM. Zoals het verzorgen van opleidingen, werving & selectie en verzuimbeleid. Samen met de algemeen directeur bereid je het overleg met de vakbonden en OR voor, waar hij zitting in heeft.

Eindverantwoordelijk voor een juiste personeels- en salarisadministratie welke door de HR Medewerker in samenwerking met een consultant wordt uitgevoerd. Kennis van Afas is een pré in verband met vervanging van HR Medewerker tijdens vakantie en/of ziekte.

Functie-eisen en competenties

 • Een hbo werk- en denkniveau. Bij voorkeur een afgeronde HR-opleiding.
 • Twee tot vijf jaar ervaring als HR Adviseur of HR Business Partner.
 • Actuele kennis van de HR- gerelateerde Nederlandse wet- en regelgeving.
 • Kennis van en ervaring in het voeren van een salarisadministratie-, payrollactiviteiten (NL/BE).
 • Regie nemen over HR vraagstukken.
 • Open communicatie en constructief schakelen met collega's van verschillende niveaus.
 • Integriteit: medewerkers kunnen op jou vertrouwen.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Uitvoering HR-beleid: eerste aanspreekpunt voor management en medewerkers voor HR-advies.
 • Tactische en operationele vraagstukken op het gebied van HR.
 • Organisatie en begeleiding collectieve en individuele opleidings- of coaching programma’s.
 • Ondersteuning bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers van A tot Z.
 • Ontwikkeling en beheer arbeidsvoorwaardenbeleid, contactpersoon voor AWVN en uitvoering personeels- en salarisadministratie.
 • Uitvoering ziekteverzuimbeleid, anticiperen ziekmeldingen, en ondersteuning leidinggevenden in de rol van casemanager.
 • Leiding geven aan HR Medewerker en samen zorgen voor het behalen van de afgesproken resultaten.

De organisatie

A.Vogel is dé specialist in natuurlijke zelfzorgproducten. Dit A-merk ken je van bijvoorbeeld Echinaforce, Famosan en Arnica crème. Te vinden in de schappen van drogist, apotheek en supermarkt. Het productiebedrijf werd opgericht door Alfred Vogel (1902-1996) in 1923. Vorig jaar heeft A.Vogel dus haar 100-jarig bestaan gevierd. Alfred Vogel was een Zwitserse pionier op het gebied van natuurlijke gezondheid en fytotherapie. Zijn credo "De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te beschermen en behouden," ligt ten grondslag aan het gezondheidsmerk A.Vogel.

A.Vogel is een missie gedreven bedrijf. A.Vogel: “Het is onze missie om mensen te helpen op een natuurlijke manier gezond te blijven. Dat doen we transparant en duurzaam, zodat we alles wat we leren en ontdekken, ook door kunnen geven aan volgende generaties”.

In Nederland werk je met een team van ongeveer 100 medewerkers. In België (Lummen) is ook een verkoopkantoor met 5 medewerkers. A.Vogel heeft 25 kantoren wereldwijd, met in totaal ruim 450 medewerkers. De grootste kantoren bevinden zich in Zwitserland, de Benelux, Canada en het VK. In het Zwitserse Roggwil staat het hoofkantoor.

Naast het marketing & sales kantoor in Elburg, staat de eigen productielocatie, het laboratorium en het magazijn. Slechts 5 kilometer verderop liggen de prachtige A.Vogel tuinen, waar je kunt genieten van de natuur. Op deze 14 hectare aan ecologische tuinen, worden de kruiden en planten gekweekt ten behoeve van de A.Vogel producten. Daarnaast ontvangt A.Vogel jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers in deze tuinen en in het gloednieuwe bezoekerscentrum. Het hele proces van plant tot klant is in eigen beheer.

Voor verdere informatie over A.Vogel zie: www.avogel.nl of bezoek de tuinen van A.Vogel alvast virtueel!

De afdeling

Als HR Adviseur geef je leiding aan een zelfstandig werkende HR Medewerker. Je rapporteert direct aan de algemeen directeur. Hij zit het Benelux MT voor en bekleedt één van de drie bestuursfuncties van de A.Vogel Group in Zwitserland.

Opdrachtgever biedt

Deze functie is ingeschaald in schaal 9 van de A.Vogel CAO met een bruto maandsalaris dat varieert van €3.581,74 tot maximaal €5.404,11 op basis van een 36-urige werkweek. Er is 8,33% vakantiegeld, 25 vakantiedagen en een reiskostenvergoeding van 23 cent per kilometer. Daarnaast zijn er fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bijdrage aan je premie zorgverzekering, fitness & fietsregeling en volop opleidingsmogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als professional en persoon. Hybride werken is mogelijk, hiervoor krijg je een laptop en een mobiele telefoon.

Overigen

 • Je werkt vanuit het kantoor in Elburg. Hybride werken is mogelijk.
 • Dit is een functie voor 32-36 uur per week.
 • Bij indiensttreding krijg je in eerste instantie een jaarcontract. We zoeken iemand die zich voor de lange termijn wil binden, want continuïteit is voor A.Vogel belangrijk.

Procedure

 • Heb je vragen of wil je sparren of dit de volgende stap voor jou is? Bel, app of mail dan met Susanne Prins van Wijngaarden via +316 2825 6346 of susanne@popartner.nl;
 • Je kunt op deze vacature reageren via de solliciteerknop rechtsboven de vacaturetekst. Het toevoegen van een motivatie wordt extra gewaardeerd;
 • Indien je binnenkort op vakantie gaat, zet dat er dan even bij;
 • De planning van de W&S procedure maken wij binnenkort op onze website bekend;
 • Een referentieonderzoek maakt deel uit van de W&S procedure;
 • De actuele status van deze procedure vind je op onze site www.popartner.nl.

 

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Alle kandidaten, ook kandidaten die rechtstreeks bij A.Vogel solliciteren, worden opgenomen in hetzelfde selectieproces van P&O Partner.

 

VRAGEN OF SOLLICITEREN:
 

Susanne Prins van Wijngaarden
+316 2825 6346 | susanne@popartner.nl

P&O Partner 
Het Rond 7
3701 HS Zeist
tel. 030 – 760 9060
www.popartner.nl