(parttime) HR Adviseur (03033) – ON HOLD

(parttime) HR Adviseur (03033) – ON HOLD

Terug naar overzicht

IJmuiden

24 - 32 uur

60.000 - 70.000

kandidaten zijn voorgesteld, reageren niet meer mogelijk

Woningbedrijf Velsen

(parttime) HR Adviseur (03033) – ON HOLD

De functie

Gezien de beperkte omvang van de organisatie vervul je bijna alle HR-rollen: van HR business partner voor de directeur-bestuurder tot projectleider, adviseur en ondersteuner voor het management.

Nadruk zal de komende 2 jaar liggen op het adviseren en ondersteunen bij de totstandkoming van reorganisaties -als sparringpartner voor de adviseur procesanalyse en het management, uitwerken functiegebouw, opstellen van adviesaanvragen voor de ondernemingsraad- en de implementatie daarvan middels inplaatsingsprocedures en uitvoering van het sociaal statuut.

Verder kan op HR-gebied nog veel geprofessionaliseerd worden. Bestaand beleid, processen en instrumentarium is veelal verouderd en sluit matig / niet aan op de behoefte van de organisatie c.q. dat wat de buitenwereld van de organisatie vraagt.

Buiten de reguliere ondersteuning bij wervingsprocedures, ziekteverzuim (momenteel zeer laag), is er bij het management behoefte aan een zelfstandig denkende, vindingrijke en doelmatige sparringpartner.

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • HBO+ werk- en denkniveau;
 • Minimaal vijf jaar ervaring in een brede HR-adviesfunctie;
 • Ervaring in een maatschappelijke organisatie is een pré maar zeker geen must;
 • Aantoonbare ervaring met veranderkundige processen, bij voorkeur met systemisch werk;
 • Resultaatgericht en vooral doelmatig;
 • Je houdt van initiëren, oppakken en regelen;
 • Analytisch vermogen: je kunt goed de kern van vraagstukken achterhalen, snel informatie en behoeften analyseren;
 • Natuurlijk gevoel voor verhoudingen en omgevingsbewustzijn;
 • Beschikken over energie, veerkracht en gedrevenheid;
 • Sterke advies- en communicatieve vaardigheden: kritisch tegenspel bieden gaat je gemakkelijk af, en je bent een vindingrijke en oplossingsgerichte gesprekspartner;
 • Doortastend en helder in je communicatie (zowel mondeling als schriftelijk);
 • Beschikken over een sterke persoonlijkheid; je kunt tegen een stootje en bent niet snel uit het lood geslagen.

Woningbedrijf Velsen is een mooi bedrijf om bij te werken, maar past zeker niet bij iedereen. Hier tref je geen opgemaakt bed aan. De organisatie is werk-in-uitvoering. Zij zoeken no-nonsense ‘bouwers’. Mensen die aansluiting kunnen vinden bij de wortels van de bedrijfscultuur, en tegelijkertijd iets aanvullen. Mensen die sterk in de schoenen staan. Bevlogen professionals die hun vak verstaat, maar zich er niet in verliezen. Die zowel denker als doener zijn. Die zich niet verschuilen achter regels en procedures, maar die zinvol inhoud geven.

Inhoudelijk hoef je nog niet perse alles al te kunnen, maar een aantal jaren werkervaring als HR Adviseur is beslist nodig. Ook heb je ‘hart voor de volkshuisvesting’ en gevoel voor de dynamiek van werk- en veranderprocessen.   
 

Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden in deze functie zijn:      

 • het adviseren van directeur-bestuurder, lijnmanagers en medewerkers op het gebied van HR-aangelegenheden;
 • het bieden van praktische, operationele ondersteuning bij in-, door- en uitstroom van personeel en schakelen richting de medewerker PS/A;
 • het signaleren, vormgeven en implementeren van nieuwe wet- en regelgeving, HR-processen, procedures en instrumenten;
 • het signaleren en actief meedenken over ontwikkelingen binnen het werkveld van de volkshuisvesting.
Lees minder

De organisatie

Onze opdrachtgever, Woningbedrijf Velsen, is de grootste verhuurder in de regio Velsen-IJmuiden. De 6.500 woningen zijn gezichtsbepalend voor de regio. Merendeels gebouwd in de wederopbouwtijd, en toe aan vernieuwing en verduurzaming. Daarnaast heeft Woningbedrijf Velsen een omvangrijke zorgvastgoedportefeuille. Een corporatie met een turbulente geschiedenis. Ruim 25 jaar geleden ontstaan vanuit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur: in de grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Woningbedrijf Velsen wil graag klantgerichter, effectiever en efficiënter worden. Daarom wordt niet alleen hard gewerkt aan betere woningen, maar ook aan een vitale en wendbare organisatie. De organisatie heeft ongeveer 65 medewerkers.

 

De setting

Vanaf de ontstaansgeschiedenis tot op de dag van vandaag is er veel gebeurd. Een zeer groot aantal wisselingen in bestuur en management horen hier ook bij. Begin 2017 is de huidige directeur-bestuurder begonnen. Hij trof een sterk verwaarloosde organisatie aan; zowel de mensen, de processen, de financiën als de verbinding met de buitenwereld. Hij heeft een aantal vergaande maatregelen getroffen om continuïteit van de organisatie op termijn te borgen. Het stilleggen van alle nieuwbouw-, renovatie-, verduurzamingsprojecten voor ruim een jaar was hier een belangrijk onderdeel van. Ook is van een flink aantal medewerkers afscheid genomen.

 

Benchmarkcijfers gaven in 2018 aan dat de prestaties achterbleven terwijl de bedrijfslasten tot de hoogste in de branche behoorden. Daarom is eind 2018 besloten om een reorganisatieproces te starten. Het startpunt hierbij zijn de processen. De uitdaging is om de processen voor de huurders klantgerichter, efficiënter en effectiever te laten verlopen en volkshuisvestelijke resultaten te verbeteren tegen lagere bedrijfslasten.

 

Onder begeleiding van een procesanalist werken de medewerkers aan de verbetering van de processen en prestaties. Als gevolg daarvan veranderen, vervallen en ontstaan regelmatig ook functies en formatie. Er is daarom gekozen om te reorganiseren in fasen; na iedere procesanalyse volgt een plan. Daarin staan ambities, randvoorwaarden en middelen, structuur / formatie, etc. Dit wordt ingebracht voor besluitvorming en medezeggenschap.

Afgelopen jaar hebben verschillende afdelingen al de revue gepasseerd: Nieuwbouw & Renovatie (projectontwikkeling), Verhuur, management en staf. Hoewel er zoveel mogelijk direct is gestart met een nieuwe manier van werken, was er een sociaal plan nodig om de reorganisaties in volle omvang te kunnen implementeren. De totstandkoming hiervan in overleg met de vakbonden vergde echter enige tijd. Per 1 januari 2020 is dit gerealiseerd. Dit betekent dat de genoemde reorganisaties formeel geïmplementeerd kunnen worden.

 

Op diverse vlakken is inmiddels vooruitgang geboekt: organisatiekosten zijn omlaag gebracht, het ziekteverzuim zeer laag en medewerkers zijn volop bezig hun werkprocessen te verbeteren. Dit alles maakt dat Woningbedrijf Velsen weer nieuwe volkshuisvestelijke resultaten kan laten zien. 

Lees minder

De afdeling

De HR adviseur rapporteert rechtstreeks aan de directeur-bestuurder. Samen met een directiesecretaresse, een bestuurssecretaris en een bestuursadviseur vormen zij de bestuursstaf. Het team heeft zelfstandigheid, werkt op het scherpst van de snede en heeft het neerzetten van resultaten hoog in het vaandel. Dit met humor, onderlinge betrokkenheid en maatschappelijke drive.

De personeels- en salarisadministratie (P/SA) wordt verzorgd door een collega van het team Administratie bij de afdeling Bedrijfsvoering. De HR adviseur en de medewerker P/SA hebben dagelijks praktische afstemming. Daarnaast is er regelmatig afstemming met de teamleider Administratie over meer tactische zaken m.b.t. de implementatie van veranderende wetgeving, arbeidsvoorwaarden, accountantscontrole (etc.).

Lees minder

Opdrachtgever biedt

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal K van de cao Woondiensten, en bedraagt minimaal € 4.050,= met een doorgroei naar € 5.474,= bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur;
 • De organisatie biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Er is ruimte voor verdere inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.

Lees minder

Overigen

 • Het is in principe een functie voor tussen de 24 en 28 uur per week; maar ook 30 uur is bespreekbaar;
 • Onze opdrachtgever is zorgvuldig in de selectie maar is financieel een gezonde en veerkrachtige organisatie die ook richting de toekomst stabiliteit zal bieden;
 • Een incompany of e-assessment maakt onderdeel uit van de procedure. Er zal tevens gevraagd worden naar referenties en een VOG-verklaring;
 • Woningbedrijf Velsen biedt in aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen.
Lees minder

Procedure

 • Je kunt op deze vacature reageren via de solliciteerknop rechtsboven de vacaturetekst. Het toevoegen van een motivatie wordt extra gewaardeerd. Je kunt je cv en motivatie ook mailen naar cv@popartner.nl onder vermelding van vacaturenummer 03033;
 • Inmiddels hebben we kandidaten voorgesteld aan onze opdrachtgever. De vacature staat even onhold. Het is de bedoeling om na de zomervakantie 2020 de W&S procedure weer op te starten;
 • Indien je nog vragen hebt, kun je je vraag mailen naar cv@popartner.nl;
 • We werken de statussen van onze W&S procedures dagelijks bij. De actuele status van deze procedure vind je op onze site www.popartner.nl


 

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Het benaderen van onze opdrachtgever door kandidaten en W&S bureaus wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.
 

INLICHTINGEN EN SOLLICITATIE:
 

P&O Partner 
Jan-Willem van den Dungen
Het Rond 7 
3701 HS  Zeist 
tel. 030 – 760 9060
www.popartner.nl
E-mail: cv@popartner.nl

Lees minder
Solliciteer
Deel deze vacature

Nieuwste vacatures