Terug naar overzicht

Hoofd P&O (04376)

Amsterdam

32 - 38 uur

70.000 - 100.000

Reacties welkom

Anne Frank Stichting

Hoofd P&O (04376)

De functie

Dit is een prachtige rol in een maatschappelijk zeer relevante en internationale organisatie. Dit is een boeiende tijd om aan de slag te gaan als Hoofd P&O bij de Anne Frank Stichting, want jij maakt hier het verschil.

Als Hoofd P&O ben je een expert in het HR-vakgebied. Je bent sterk op het gebied van P&O-inrichting, jij brengt de basis nog beter op orde met duidelijke processen en procedures. Je houdt ervan als alles op rolletjes loopt, en werkt daar organisatorisch en projectmatig naartoe met oog voor detail.

 

Je hebt een sterke persoonlijkheid, en je werkt mensgericht. Je zoekt de samenwerking op en ondersteunt/coacht leidinggevenden zonder hun rol over te nemen. Je bent sensitief en flexibel en kunt goed omgaan met feedback, zowel geven als ontvangen. Je hebt de juiste mix van empathie en zakelijkheid. Je hebt mensenkennis en weet wat er speelt in de organisatie, bent toegankelijk en denkt mee in mogelijkheden (ook buiten de kaders).

Tegelijkertijd ben je iemand die het grotere plaatje ziet. Iemand die begrijpt wat er nodig is op P&O-gebied om de organisatiedoelstellingen te halen en concrete voorstellen kan doen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je bent een betrouwbare en stevige sparringpartner voor leidinggevenden en de directie hierin. In deze rol rapporteer je aan de Zakelijk Directeur en ben je lid van het MT.

Functie-eisen en competenties

 • Een afgeronde HBO+/Academisch opleiding, bijvoorbeeld in HRM of Personeelswetenschappen;
 • Ruime ervaring als HR Business Partner of HR Manager in een middelgrote organisatie;
 • Ervaring in het leiden van HR-projecten;
 • Ervaring in het professionaliseren / optimalisatie van HR en borgen van processen;
 • Leidinggevende ervaring is een pre;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ervaring in of affiniteit met de nonprofit sector;
 • Werken vanuit integriteit, gedrevenheid, transparantie en plezier;
 • Beschikken over relativeringsvermogen, mensen mee kunnen nemen en vooral een ‘trusted advisor’, een betrouwbare professional, zijn.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

In de rol van Hoofd P&O maak jij het verschil bij de AFS. Je gaat mede op basis van het Strategisch Plan van de AFS een strategisch en tactisch P&O-kader formuleren, je eigen P&O-team samenstellen (de huidige P&O-teamleden zijn interim of nog in opleiding), de basis verder stroomlijnen en de P&O-dienstverlening nog beter afstemmen op de behoeften van de organisatie. Je krijgt zelf ook de ruimte om je te ontwikkelen. Op dit moment loopt onder andere een project om het functiehuis te actualiseren.

 

De organisatie

De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De Stichting brengt haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

De Anne Frank Stichting (AFS) vind je op de Westermarkt in hartje Amsterdam, waar het Anne Frank Huis een belangrijk onderdeel van het gebouw is. Met ongeveer 100 vaste medewerkers en nog eens zo'n 130 flexibele krachten, bruist het er altijd van bedrijvigheid. Bij de AFS voel je een diepgaande betrokkenheid bij het verhaal van Anne Frank en haar missie. Er is een ontwikkeling in gang gezet om de aanwezige intrinsieke betrokkenheid te ondersteunen met een bedrijfsmatige aanpak, om zo de organisatiedoelstellingen nog effectiever te bereiken. In het Strategisch Plan 2024-2027 van het AFS is een programma voor organisatieontwikkeling opgenomen. Dat omvat onder andere het versterken van de verschillende stafafdelingen, waaronder P&O.

Voor verdere informatie over de Anne Frank Stichting zie: Home | Anne Frank Stichting.

 

De afdeling

Het P&O-team bestaat uit een Hoofd P&O, een P&O Adviseur en een P&O Medewerker. Het strategisch plan van de AFS betekent voor de afdeling P&O een nieuwe uitdaging waar jij als Hoofd P&O een grote rol in gaat spelen.

Opdrachtgever biedt

Deze prachtige Hoofd P&O-rol is in een maatschappelijk zeer relevante en internationale organisatie in hartje Amsterdam. Je werkt binnen een informele organisatie met betrokken collega’s.

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 7.268 bruto per maand, exclusief 8% vakantiegeld op basis van 38 uur per week;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering (6,3%).

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Amsterdam;
 • Dit is een functie voor 32-38 uur per week. Minder uren werken is niet mogelijk;
 • Hybride werken is mogelijk, zolang het passend is binnen de functie;
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.

Procedure

 • Reageer op deze vacature via de solliciteerknop bij deze vacaturetekst. Je kunt je cv en korte motivatie ook mailen naar cv@popartner.nl ovv vacaturenummer 04376;
 • Je kunt op deze vacature reageren tot 10 juni mei via de solliciteerknop rechtsboven de vacaturetekst. Het toevoegen van een motivatie wordt extra gewaardeerd;
 • Indien je binnenkort op vakantie gaat, zet dat er dan even bij;
 • De selectiegesprekken bij P&O Partner vinden plaats in week 22, 23 en 24, de selectiegesprekken bij de opdrachtgever vinden plaats in week 26 en 27;
 • Een referentieonderzoek maakt deel uit van de W&S procedure;
 • Indien je nog vragen hebt, bel Hanne van Heloma Lugt via telefoonnummer 030-760 9060 of mail je vraag naar hanne@popartner.nl;
 • De actuele status van deze procedure vind je op onze site www.popartner.nl

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Alle kandidaten, ook kandidaten die rechtstreeks bij onze opdrachtgever solliciteren, worden opgenomen in hetzelfde selectieproces van P&O Partner.

VRAGEN OF SOLLICITEREN:

P&O Partner 
Hanne van Heloma Lugt
Het Rond 7
3701 HS  ZEIST
www.popartner.nl
E-mail: cv@popartner.nl