Terug naar overzicht

Hoofd HR (03834) – VERVULD

Amsterdam

32 - 36 , 36 - 40 (5 dagen) uur

80.000 - 90.000

Procedure is afgerond

Mediacollege Amsterdam

Hoofd HR (03834) – VERVULD

De functie

Het Hoofd HR rapporteert rechtstreeks aan het College van Bestuur en opereert binnen de door het CvB gegeven beleidslijnen. Je bent de sparringpartner van het CvB, de opleidingsmanagers en de stafhoofden. Op HR-thema’s van strategisch/tactisch niveau bied je ondersteuning en maak je de vertaling naar wat er op operationeel niveau nodig is. Je adviseert het CvB over medezeggenschap, complexe (individuele) casuïstiek en voert hierover de regie.  

Als Hoofd HR ben je een betrokken en verbindende, coachend leidinggevende. Je draagt zorg voor de ontwikkeling en een up-to-date HR beleid. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de HR-dienstverlening, en die te brengen naar een excellente status. Het Hoofd HR optimaliseert en stimuleert de samenwerking binnen het team m.b.t. de herpositionering: je voert regie over de formatie, stuurt op hoofdlijnen en processen, maar bent ook in staat om te schakelen in de operatie. Daar is het team drukdoende mee. De activiteiten van het Hoofd HR bevinden zich in de dynamiek tussen enerzijds de operationele aansturing en anderzijds de ontwikkeling op strategisch/tactische HR thema’s.

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Academisch werk- en denkniveau, met een afgeronde HBO/WO-opleiding bij voorkeur op het gebied van HRM en/of bedrijfskunde;
 • Minimaal 2 tot 4 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur binnen een onderwijsomgeving;
 • Ervaring met een transitie van organisatie en cultuur;
 • Strategisch en abstract denkvermogen, gecombineerd met een praktische oriëntatie;
 • Bedrijfsmatige kennis, waaronder budgettering en begroting;
 • Brede theoretische en praktische kennis van het HR vakgebied, en bekend met het werken met personeelssystemen (voorkeur AFAS);
 • Vaardig in het aansturen en optimaliseren van processen, met aandacht voor de mens;
 • Inspirerend, motiverend en daadkrachtig leidinggevende;
 • Proactief, hands-on en resultaatgericht;
 • Relativeringsvermogen en gevoel voor humor;
 • Goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk en ervaring met het schrijven van beleidsnotities.
   

De best passende kandidaat kent als Hoofd HR het samenspel tussen de verschillende lagen in de organisatie. Je bent een uitstekende sparringpartner en adviseur van bestuur, management en eigen teamleden. De verbindende rol in deze opbouwende fase van verandering en professionele ontwikkeling ‘past jou als een jas’; jij brengt partijen bij elkaar. Je bekijkt het geheel vanuit strategisch oogpunt en ziet de uitdagingen waarvoor de organisatie staat. Je begrijpt ook de dynamiek die dit oplevert op operationeel niveau.

Je staat voor jouw zaak, stelt prioriteiten, maakt keuzes en weet dat er niet altijd snelle oplossingen zijn. Als de situatie dit vraagt ben je in staat om te temporiseren en weet beweging erin te krijgen als het nodig is.
Inhoudelijk is het van belang dat je op kwalitatief goed niveau input levert, ook met betrekking tot het beleidsvoorbereidend werk. Daar zorg je zelf voor of delegeert de werkzaamheden aan een van de collega’s van het team.
Je hebt een ontwikkelopdracht, wilt wat neerzetten en staat middenin dat bouwproces. Dat moet je aanspreken.

Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Vertalen van het strategisch organisatiebeleid en landelijke en regionale ontwikkelingen naar een strategisch HR beleid;
 • Adviseren van CvB en management op het brede gebied van personeels- en organisatievraagstukken;
 • Ontwikkelen van HR gerelateerde beleidsvoorstellen en beleidsadviezen;
 • Projectleider/opdrachtgever van beleidsmatige projecten zoals bijvoorbeeld strategische personeelsbeleid en formatiebeheer, duurzame inzetbaarheid, arbeidsmarktcommunicatie, ‘employee journey’, gezondheidsmanagement, medezeggenschap en professionalisering i.h.a.;
 • Leiding geven aan het HR team;
 • Zorgdragen voor de stevige positionering van een adviesvaardige en beleid ontwikkelende HR afdeling;
 • Genereren van een meerjarig HR plan;
 • Actief de verbinding leggen met externe partijen en vertegenwoordigen van de organisatie in relevante netwerken.
Lees minder

De organisatie

Onze opdrachtgever, Mediacollege Amsterdam (Ma), mag zich “World class Work place” noemen en is dé vakschool in de media- en de creatieve sector. In deze relatief kleinschalige onderwijsorganisatie hebben studenten de keuze uit 14 praktijkgerichte mbo-opleidingen en een creatief vmbo, waarmee ze aan de slag kunnen in de entertainmentwereld, de game-industrie, een ontwerpbureau, een reclamebureau of een bureau voor standbouw. Het Mediacollege Amsterdam bestaat al meer dan 100 jaar en is in staat gebleken succesvol om te gaan met de snelle (technologische) veranderingen in de media-omgeving. Ma is wend- en weerbaar door in te zetten op persoonlijke en professionele ontwikkeling, ondernemerschap van de medewerkers, continue onderwijsverbetering en -innovatie en de goede relatie met het bedrijfsleven en haar studenten. Het Ma is in transitie en gaat voortvarend verder. Er werken zo’n 300 enthousiaste en gedreven medewerkers bij Ma en jaarlijks volgen ongeveer 3.000 studenten en leerlingen er een beroepsopleiding. Het onderwijs wordt gegeven op 2 locaties in Amsterdam. Het mbo bevindt zich aan de Contactweg en het vmbo in de Dintelstraat. Na de zomervakantie wordt de nieuwbouw aan de Contactweg betreden.

Voor meer informatie bekijk de website: www.ma-web.nl   

Lees minder

De afdeling

HR is een adviserende en beleid-ontwikkelende afdeling. Zij ondersteunt het management en het College van Bestuur (CvB) in de reguliere HR dienstverlening en de organisatie-brede transitie naar ‘Next Level’. De recent vastgestelde organisatiestrategie wordt vertaald naar passende HR-speerpunten. Aan het HR plan wordt op dit moment gewerkt. De ambities liggen hoog en zijn inspirerend.

Dat geldt ook voor het HR team zelf. Aan de afdeling wordt gebouwd, processen worden geoptimaliseerd en er wordt verder gewerkt aan de professionalisering en herpositionering van het team. Bij de inrichting van HR is het uitgangspunt “de basis op orde’. Vanuit een solide en goedwerkende personeelsadministratie wordt met het team gebouwd aan een toekomstbestendige HR-dienstverlening. Verder is er focus op de doorontwikkeling en innovatie van diverse HR-thema’s zoals recruitment/onboarding, duurzame inzetbaarheid, talent- & loopbaanontwikkeling, moderne gesprekkencyclus, modern functiehuis voor een wendbare organisatie en vitaliteit. 

De HR afdeling bestaat uit een Hoofd HR, twee HR adviseurs, twee HR medewerkers en een recruiter. Het team kijkt uit naar een leidinggevende die mens- en ontwikkelgericht is, ruimte geeft vanuit vertrouwen, bereikbaar is en de bereidheid heeft om te sparren.

Lees minder

Opdrachtgever biedt

 • De functie is ingedeeld in schaal 13 van de CAO MBO. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 6.421,= bruto per maand, op basis van een fulltime werkweek (36,86 uur);
 • Onze opdrachtgever kent verder goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO MBO, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%, een goede pensioenregeling (ABP), een bijdrage in de ziektekosten en ruime ontwikkelmogelijkheden. De overige arbeidsvoorwaarden zijn via www.mboraad.nl te downloaden;
 • Er wordt in eerste instantie een contract voor een jaar geboden, met de intentie die om te zetten in een vaste aanstelling.
Lees minder

Overigen

 • Het betreft een functie van 0,8 of 1,0 fte, waarbij een fulltime invulling de voorkeur heeft;
 • Mediacollege Amsterdam is goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer;
 • Ma biedt een veelzijdige en uitdagend baan in een informeel, innoverend en professioneel werkklimaat. Het wordt belangrijk gevonden dat ook jij jouw talenten blijft ontwikkelen en blijft werken aan je eigen professionaliteit en loopbaan;
 • Van onderzoeks- en adviesbureau Effectory heeft Ma het keurmerk “World class Work place” gekregen. Dit geeft aan dat de medewerkers graag bij het Mediacollega Amsterdam werken;
 • Je komt te werken in een organisatie die nog steeds midden in de samenleving staat, springlevend en vol energie. Daar zijn ze trots op!
Lees minder

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.

Lees minder