Terug naar overzicht

Head of HR (04247) – VERVULD

Amsterdam

36 - 40 uur

75.000 - 95.000

Procedure is afgerond

Stage Entertainment

Head of HR (04247) – VERVULD

De functie

Jij bent een echte People-manager! Je bent gedreven en stimuleert je team het beste uit zichzelf te halen. Je bent sterk in projectmanagement, je biedt structuur en hebt veel ervaring in het professionaliseren en innoveren van HR (beleid, processen en admin). Daarnaast bouw je mee aan een open en lerende werkcultuur binnen de gehele Nederlandse organisatie.

De grootste uitdaging in deze rol is om de organisatie en HR de komende maanden/jaren te begeleiden bij de transitie in het automatiseren van HR (oa contracten, verzuim en zelfroostering). Je bent handig met HR-analytics en goed thuis in complexe (juridische) kwesties, procesoptimalisatie, functiegroepen en beleidsontwikkeling, zodat je de HR-professionals inhoudelijk kunt aanvullen en ontwikkelen. Stage Entertainment is daarom op zoek naar een getalenteerd Head of HR die het HR-team in Nederland aanstuurt en de impact begrijpt van deze dynamische organisatie op de mensen. Je leidt en coacht het HR-team en de HR-activiteiten met een hands-on mentaliteit, ook vanwege het operationele karakter van een producenten organisatie.

Deze rol past bij een ambitieuze professional met een bedrijfskundige blik die sterk is in projectmanagement. Je brengt focus en structuur binnen de vele thema’s die spelen in de organisatie en draagt zorg voor het gezamenlijk opzetten en ontwikkelen van solide HR-processen en HR-beleid. Je bent besluitvaardig en pragmatisch, hebt oog voor detail, je kunt goed hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en je bent een ster in prioriteiten stellen.

Je rapporteert aan de Managing Director Nederland, met een functionele rapportagelijn naar de Group Director Enabling Services (HR & Legal) met wie je nauw samenwerkt.

Functie-eisen en competenties

 • Je bent een verbindende, motiverende en resultaatgerichte HR-professional met oog voor detail die graag uitdagingen aangaat;
 • Je hebt leidinggevende ervaring en minimaal 10 jaar HR-ervaring in een veeleisende/dynamische omgeving;
 • Je brengt HR-vakexpertise mee als adviseur en projectmanager op operationeel, tactisch en strategisch niveau;
 • Je bent ervaren met data en HRIS-systemen, ontwerpen en professionaliseren van HR-processen. Ervaring met Workday en AFAS Profit is een groot pluspunt;
 • Je bent flexibel, kunt snel schakelen en prioriteren en werkt resultaat- en oplossingsgericht;
 • De operatie maakt je enthousiast, je bent hands-on;
 • Je hebt werkervaring in een internationale groep, in een hands-on lokale omgeving, zoals een projectorganisatie, of een bedrijf met een grote verscheidenheid aan functionaliteiten (bijv. zowel kantoormedewerkers als productiemedewerkers);
 • Je hebt een HBO of WO-diploma;
 • Vloeiend in Nederlands en Engels;
 • Je bent een sterke persoonlijkheid, pragmatisch en empathisch.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Aansturen van het HR-team Nederland (5 fte);
 • Eindverantwoordelijk voor alle HR-gerelateerde zaken en dagelijkse uitvoering van: Employer Branding, Recruitment & Onboarding, Payroll, Diversiteit & Inclusie, Learning & Development, Verzuim, Performance, Offboarding, etc.;
 • Adviseren van het MT van Stage Entertainment NL over HR-strategie, beleid en cultuur in lijn met de organisatiedoelstellingen voor de Theater-, Productie- en Kantoormedewerkers;
 • Je bent de change agent bij HR- en cultuurtransformaties;
 • Je bent een drijvende kracht achter team- en organisatieprestaties en effectiviteit;
 • Je werkt nauw samen met de OR bij vraagstukken over HR en organisatieontwikkeling;
 • Je werkt datadriven en hebt ervaring in het professionaliseren en innoveren van HR-processen en beleid.
   

De organisatie

Stage Entertainment groep is één van de ’s werelds grootste musical/live entertainment producenten en exploiteert (15) theaters in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Stage Entertainment produceert iconische titels als Mamma Mia!, Chicago, Lazarus, Disney's The Lion King en Aladdin tot origineel ontwikkeld werk van binnen de groep zoals Anastasia en Tina, The Tina Turner Musical. 

Stage Entertainment heeft één doel voor ogen, live entertainment verzorgen voor een zo breed mogelijk publiek. 'Harten raken, herinneringen creëren' is de missie van de organisatie. Dit doen zij met ongeveer 2.300 getalenteerde en diverse individuen over de hele wereld. In Amsterdam is het hoofdkantoor gevestigd, hier werken circa 50 medewerkers. Daarnaast zijn er lokale vestigingen in Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en de UK. Bij Stage Entertainment Nederland is deze vacature voor Head of HR. Stage Entertainment Nederland is een groeiend bedrijf dat permanent 2 theaters in Nederland exploiteert, het Beatrix Theater in Utrecht (1.600 stoelen) en het AFAS Circus Theater in Den Haag (1.860 stoelen), met eventueel een 3e activiteit buiten deze 2 vaste theaters. 

Voor verdere informatie over Stage Entertainment zie: http://www.stage-entertainment.nl  

De afdeling

Het HR-team in Nederland bestaat uit: een Head of HR, twee HR Operationele Business Partners, een interim HR Business Partner en drie HR Medewerkers. Als Head of HR heb je een veelzijdige rol waarin je projectmatig veel samenwerkt met je HR-collega’s op het hoofdkantoor en in de diverse landen.

Opdrachtgever biedt

 • Een salaris tussen € 75.000 en € 95.000 bruto per jaar o.b.v. 40 uur per week (inclusief 13e maand) afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een prestatieafhankelijke bonus van maximaal 22,5% en lease auto of mobiliteitsbudget;
 • Een jaarcontract met de intentie tot een vast contract. Het betreft een structurele functie. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.
 • 25 vakantiedagen voor een welverdiende vakantie + twee extra dagen door de werkgever aangewezen en één D&I Day naar keuze!

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Amsterdam. Hybride werken is mogelijk, waarbij geldt: minimaal 60% op locatie/kantoor;
 • Dit is een functie voor 36-40 uur per week. Minder uren werken is niet mogelijk;
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.