Terug naar overzicht

Ervaren HR Adviseur (04205) – VERVULD

Den Haag

32 - 36 uur

70.000 - 80.000, 80.000 - 90.000

Procedure is afgerond

Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)

Ervaren HR Adviseur (04205) – VERVULD

De functie

Bij het COA werk je aan jouw toekomst én aan die van een ander. Deze dynamische, groeiende organisatie biedt jou een werkomgeving waarin je echt iets voor iemand kan betekenen en waar geen dag hetzelfde is. Je vervult een allround rol met veel afwisseling en de gelegenheid om mee te bouwen vanuit HR. Daarbij krijg je veel ruimte om eigen invulling aan je werk te geven en je werkt samen met een professioneel team.

Als ervaren HR Adviseur van de directie Vakontwikkeling & Ondersteuning bij het COA, ben jij de linking-pin tussen HR en het lijnmanagement van dit organisatieonderdeel (V&O). Omdat het COA groeit en steeds in beweging is, draag je in deze rol tevens bij aan organisatieontwikkeling middels change projecten. Een brede en gevarieerde rol dus, waarbij je mee mag bouwen aan deze maatschappelijke organisatie.

Vakontwikkeling & Ondersteuning is het organisatieonderdeel dat beleid maakt van de bestuurlijke strategie. Je opereert dicht bij het primaire proces waar oplossingen gevonden worden voor vraagstukken die zich voordoen in de praktijk. In het opvang- en begeleidingswerk is hectiek en meebewegen met de realiteit van vandaag de norm, jij houdt daarom wel van een dynamische werkomgeving. 

Vanuit Vakontwikkeling & Ondersteuning komen beleid en projecten die gericht zijn op het continue verbeteren en optimaliseren van dit opvangwerk. Er werken vooral beleidsmakers, vakgroepregisseurs, project- en programmamanagers. 

Functie-eisen en competenties

  • Je hebt een afgeronde hbo/ wo opleiding op het gebied van HRM en minimaal 6 jaar werkervaring als HR generalist;
  • Je bent samenwerkingsgericht en ook doortastend. Een stevige gesprekspartner die goed luistert, onafhankelijk in je oordeelsvorming en de juiste acties inzet;
  • Je hebt ervaring met projectmatig werken en het begeleiden van organisatieveranderingen;
  • Je vindt het leuk om in een complexe en dynamische werkomgeving aan de slag te gaan. Bewaart het overzicht, brengt structuur aan en je bent organisatie sensitief;
  • Je bent verbindend en sociaal, beweegt je makkelijk in de organisatie en weet HR onderwerpen te agenderen;
  • Verder ben je analytisch ingesteld én pragmatisch; je kan op zowel operationeel maar ook tactisch- strategisch niveau goed opereren.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

Als HR adviseur heb je een divers en breed takenpakket. Hierbij acteer jij als spin in het web waarbij jij je makkelijk door de organisatie beweegt. Wat ga je doen:

  • Je adviseert het management en de leidinggevenden over individuele- en teamvraagstukken en fungeert als accountmanager richting expert-teams en stakeholders;
  • Je adviseert over- en draagt bij aan de uitvoering en ontwikkeling van het personeelsbeleid en het HR jaarplan;
  • Je bent als HR adviseur zowel tactisch strategisch als operationeel verantwoordelijk voor jouw onderdeel en werkt daarnaast aan organisatie brede projecten met jouw HR collega’s;
  • Je bent betrokken bij organisatie ontwikkel vraagstukken (O-kant van HR). Een van de actuele thema’s waaraan je direct een bijdrage gaat leveren is het toevoegen van nieuwe afdelingen en een nieuw inrichtingsplan voor expert-teams van HR.

De organisatie

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van asielzoekers en bereidt hen voor op een toekomst in Nederland of daarbuiten.

Het COA vangt al sinds 1994 asielzoekers op in opvangcentra. Hier bieden zij hen basisvoorzieningen en begeleiding. De organisatie is altijd in beweging. Meebewegen met de (politieke) realiteit en samen inspelen op kansen zit in de genen van de organisatie. Van medewerkers bij het COA wordt professionaliteit verwacht en om te handelen met inachtneming van de vier kernwaarden binnen het COA: menswaardig, open, samen en resultaatgericht.  

Het COA is groeiende, op dit moment hebben zij circa 51.300 bewoners gehuisvest in circa 140 locaties in het land. In totaal zijn er ruim 5.300 medewerkers werkzaam, welke ook mee zullen groeien met de vraag. De cultuur kenmerkt zich als informeel en gericht op samenwerken. Voor verdere informatie over het COA zie: http://www.coa.nl

De afdeling

Het team HR&O bestaat uit 24 adviseurs, zo’n 50 service medewerkers en 20 (beleids-) specialisten. Iedere HR Adviseur binnen het COA is gekoppeld aan een interne afdeling of aan een regio waar de opvangcentra zijn gevestigd. Kenmerkend voor het team HR Advies is de groei die ze doormaken, zowel in aantallen collega’s als in de optimalisatie en innovatie van de eigen HR processen. Een ander kenmerk is de onderlinge verbinding, die zij ook met het hybride werken in stand weten te houden.

De directie Vakontwikkeling & Ondersteuning die jij adviseert bestaat uit 120 medewerkers verdeeld over de afdelingen Beleid, Vakgroepen en Projectenbureau. De directie is gericht op het continue verbeteren van onze werkprocessen in het primaire proces, het opvangen van asielzoekers. Je rapporteert in deze rol aan het Teamhoofd HR Advies.

Opdrachtgever biedt

Bij COA is er ruimte voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, want duurzame inzetbaarheid en diversiteit in hun personeelsbestand vinden zij belangrijk. Verder:

  • Een salaris van maximaal € 5.827,07 bruto per maand o.b.v. 36 uur;
  • Individueel keuzebudget (ikb) van 18% van het jaarsalaris (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering);
  • 144 uur vakantieverlof bij een fulltime dienstverband (plus 26 uur in ikb);
  • Vitaliteitsuren (afhankelijk van de leeftijd);
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een loopbaanbudget;
  • Een goede balans tussen werk en vrije tijd;
  • Wil je bij het COA werken dan vragen zij een positieve Verklaring Omtrent Gedrag. Alle collega’s leggen de Eed of Belofte af.
     

Overigen

  • De standplaats van deze functie is Den Haag, hybride werken is mogelijk;
  • Dit is een functie voor 32-36 uur per week. Minder uren werken is niet mogelijk.

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.