Terug naar overzicht

Business Partner People & Culture (03939)

Hilversum

60.000 - 70.000, 70.000 - 80.000

Kandidaten zijn voorgesteld, reageren is nog mogelijk

Universal Music Group NV

Business Partner People & Culture (03939)

De functie

This might be the best job ever: een afwisselende, zelfstandige en uitdagende functie, in het hart van een internationale, creatieve, muzikale en informele organisatie.

Als HR Business Partner People & Culture voor het hoofdkantoor ben je verantwoordelijk voor alles wat met HR te maken heeft. Van (salaris-) administratie tot strategisch adviseren van het executive management team. Het is dan ook een zeer zelfstandige en afwisselende functie, die gedegen ervaring, strategisch inzicht en een hands-on mentaliteit vereist.

Je werkt direct met de internationale C-level executives. Het is dus belangrijk dat je goed kan prioriteren en de werkdruk kan organiseren in een dynamische omgeving. De voertaal in dit team met 10 verschillende nationaliteiten is Engels.

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur beschik je over een afgeronde opleiding op het terrein van HRM en/of bedrijfskunde;
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie binnen de profitsector, bij voorkeur op een internationaal hoofdkantoor;
 • Je bent een prettige én kritische gesprekspartner en kunt op verschillende levels in de organisatie relaties opbouwen;
 • Je bent in staat prioriteiten te stellen in de hectiek van de dag, bent accuraat en komt afspraken na;
 • Je bent goed op de hoogte van arbeidsrecht, trends en ontwikkelingen in het HR vak;
 • Je beheerst de Engelse taal en de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.
Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor alle HR zaken op het gebied van People & Culture voor de werknemers van het hoofdkantoor. Hierbij kun je denken aan:

 • Allround HR cyclus van indiensttreding tot pensionering; werving & selectie, onboarding, opleidingsvraagstukken, compensation & benefits, ziekteverzuim, performance management, arbeidsvoorwaardelijke- en bedrijfsregelingen, ect.;
 • Sparring partner en coaching van het management voor alle HR gerelateerde zaken;
 • Administratie zoals arbeidsovereenkomsten & rapportages en voor de salarisadministratie het verzamelen, invoeren, verwerken en controleren van gegevens voor de loonrun;
 • Wereldwijde People & Culture initiatieven vanuit Central Headquarters in Amerika implementeren voor Headquarters in Hilversum;
 • Uitvoeren van internationale projecten zoals de implementatie van de Europese Ondernemingsraad.
Lees minder

De organisatie

Universal Music Group (UMG) is het grootste muziekconcern ter wereld met een marktaandeel van 35 miljard euro. UMG is beursgenoteerd sinds september 2021 aan de AEX. In Hilversum staat het hoofdkantoor: Universal Music Group Corporate Headquaters. UMG is gevestigd in meer dan zeventig landen.

UMG is de wereldwijde marktleider in muziekentertainment, met vestigingen in 60 landen, met activiteiten op het gebied van records, publishing, merchandising en artiestenmanagement. Net zoals ze de meest getalenteerde artiesten en songwriters ter wereld hebben, hebben ze ook de meest getalenteerde werknemers en zijn ze er trots op een favoriete werkgever te zijn. Een organisatie is slechts zo goed als haar werknemers, dus Universal Music Group blijft op zoek naar de beste mensen. Als je leeft voor muziek, waarde hecht aan innovatie, gedijt in een creatieve omgeving en deel wilt uitmaken van een opwindende cultuur, dan moedigen wij je aan direct te solliciteren!

Deze vacature is specifiek voor het hoofdkantoor: Universal Music Group NV. Er werken 35 mensen in totaal, verspreid over verschillende afdelingen zoals: Investor Relations, Treasury, Tax, Internal Audit & Control, Legal en Public Affairs. Het kantoorpand in Hilversum wordt gedeeld met de Nederlandse organisatie waar ongeveer 250 mensen werken.

Voor verdere informatie over Universal Music Group zie: http://www.universalmusic.com

Lees minder

De afdeling

Universal Music Group Corporate Headquaters heeft één HR verantwoordelijke; de HR Business Partner People & Culture van deze vacature. Je rapporteert direct aan de CEO. Hij werkt vanuit Hilversum. Er is een dotted line met de Executive Vice President Chief People and Inclusion Officer. Hij werkt vanuit Amerika.

Strikt genomen ben je geen onderdeel van het Nederlandse HR team. Uiteraard zijn dit wel jouw HR collega’s in hetzelfde pand en kun je onderling kennisdelen. Het Nederlandse HR team bestaat uit een Director People & Culture, twee HR Business Partners People & Culture en een Payroll Specialist.

Lees minder

Opdrachtgever biedt

Universal Music Group heeft bijzonder goede arbeidsvoorwaarden. Het fulltime jaarsalaris is maximaal €80k op basis van kennis en ervaring. Er wordt direct gestart met een vast contract, 28 vakantiedagen en een bijna premievrije pensioenregeling; als werknemer betaal je slechts 0,5% premie.

En natuurlijk de mooie extra’s van werken bij een wereldleider in de muziekindustrie!

Een Spotify-abonnement, concertkaarten, vinyl LP of CD naar keuze en regelmatig een album release of optreden van de verschillende artiesten op het state of the art, moderne kantoor in de mediahoofdstad van Nederland.

Lees minder

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Hilversum;
 • Dit is een functie voor 20-24 uur per week, waarvan twee dagen op kantoor;
 • Bij indiensttreding wordt direct een vast contract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor Universal Music Group zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken.
Lees minder

Procedure

 • Voor vragen, of om te sparren of dit de volgende stap voor jou is, kun je direct bellen, appen of mailen met Susanne Prins van Wijngaarden via +316 2825 6346 of susanne@popartner.nl.
 • Je kunt op deze vacature reageren via de solliciteerknop rechtsboven de vacaturetekst, door middel van het toesturen van je Engelse cv.
 • De eerste kennismakingsgesprekken worden bij P&O Partner op kantoor in Zeist gehouden. Een tweede gesprek volgt bij Universal Music Group in Hilversum met de CEO en Director People & Culture in de week van 12 december 2022.
 • Een online assessment alsmede een referentieonderzoek kunnen deel uit maken van de W&S procedure.
 • We streven ernaar om voor de kerstvakantie rond te komen qua arbeidsvoorwaarden, zodat je spoedig in het nieuwe jaar kan beginnen.

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Het benaderen van onze opdrachtgever door kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.
 

Lees minder