Adviseur Organisatieontwikkeling (03086)

Adviseur Organisatieontwikkeling (03086)

Terug naar overzicht

Alphen aan de Rijn

70.000 - 80.000, 60.000 - 70.000

Kandidaten zijn voorgesteld, reageren is nog mogelijk

Gemeente Alphen aan den Rijn

Adviseur Organisatieontwikkeling (03086)

De functie

Dit is hét moment om in te stappen bij Gemeente Alphen aan den Rijn als Adviseur Organisatieontwikkeling. Jij weet wat nodig is om samen een organisatie in beweging te krijgen. Je ziet kansen, bent nieuwsgierig en initiatiefrijk. Je brengt nieuwe ideeën, bent creatief, open en enthousiasmerend. Met jouw ervaring op het gebied van veranderkunde en projectmanagement kun je een rol van betekenis spelen bij de organisatieontwikkeling naar Organisatie van de Toekomst. Daarbij is het streven: we werken resultaatgericht samen aan gezamenlijke doelen. Werkplezier staat daarbij hoog in het vaandel. Jouw doel is om een strategisch ontwikkelplan te maken gericht op de gewenste houding en gedrag van leidinggevenden en medewerkers. Jouw plan borduurt voort op de veranderstrategie en hoe deze binnen de organisatie te implementeren en verankeren. Veranderen, innoveren, Leren en verbinden zijn daarbij centrale begrippen.

 

In deze rol werk je op alle niveaus, van afwisseling krijg je energie. Op strategisch niveau werk je vanuit de organisatiestrategie, visie en kernwaarden plannen uit. Op tactisch niveau implementeer je jouw projecten en op operationeel niveau stroop je je mouwen op.

 

Ben jij die betrokken en innovatieve Adviseur Organisatieontwikkeling met ervaring en visie op het terrein van veranderen, leren en ontwikkelen? Ben jij die daadkrachtige initiator en regisseur die impact wil maken binnen een wendbare organisatie waar het leuk werken is? Lees dan verder.

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur op het gebied van Personeelswetenschappen, Bedrijfskunde of Organisatiekunde;
 • Ruime ervaring in P&O en bewezen successen in verandertrajecten;
 • Een aanvullende opleiding in veranderkunde is een pre;
 • Goede kennis van HR advisering, Managementinformatie, organisatieontwikkeling, verandermanagement, strategisch personeelsmanagement en projectmanagement;
 • Uitstekende communicatie- en projectmanagementvaardigheden;
 • Zeer goed in het opbouwen en onderhouden van werkrelaties met veel oog voor samenwerking;
 • Beschikken over organisatie-sensitiviteit, resultaatgerichtheid en implementatiekracht;
 • Een krachtige persoonlijkheid, verbindend en in staat om draagvlak te creëren;
 • Ondernemend, innovatief, analytisch, resultaatgericht, slagvaardig en overtuigend;
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken.

Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

De Adviseur Organisatieontwikkeling houdt zich bezig met veranderen, leren en ontwikkelen.

 

 • Je adviseert directie en management op tactisch en strategisch niveau over inspirerende oplossingsrichtingen voor organisatieontwikkeling vanuit lerend, veranderkundig en cultuur perspectief;
 • Je ontwikkelt een strategisch plan en programma passend bij de veranderstrategie, de visie en kernwaarden;
 • Als projectleider werk je doelgericht aan concernbrede, complexe, multidisciplinaire organisatievraagstukken en thema’s zoals Strategische Personeelsplanning of arbeidsmarktcommunicatie;
 • Je organiseert draagvlak voor de projecten, werkt zo breed mogelijk samen met HR collega’s, leidinggevenden en medewerkers en zorgt voor implementatie en uitvoering hiervan.

Lees minder

De organisatie

Onze opdrachtgever, Gemeente Alphen aan den Rijn, is een open en transparante organisatie die volop in beweging is. De gemeente telt 850 medewerkers, exclusief de organisatie Rijnvicus, het leer- en werkbedrijf van de Gemeente Alphen aan den Rijn.

 

De gemeente staat bekend als een organisatie waarin proberen, experimenteren en jezelf in de praktijk ontwikkelen gestimuleerd wordt. Leren door te doen staat centraal. De organisatie zelf is continu in beweging door de ontwikkelingen in de maatschappij waardoor continu vernieuwen van belang is. Door intensief samenwerken streeft de organisatie naar een kwalitatief hoge dienstverlening naar de inmiddels meer dan 110.000 inwoners van de Gemeente Alphen aan den Rijn.

 

Deze netwerkorganisatie is volop in beweging en gericht op leren en ontwikkelen.  Daar hoort dienend leiderschap bij en gedrag dat past bij haar kernwaarden.

 

Voor verdere informatie over onze opdrachtgever kun je kijken op: https://www.alphenaandenrijn.nl.

Lees minder

De afdeling

Als Adviseur Organisatieontwikkeling maak je onderdeel uit van een hecht en enthousiast P&O-team. Het team P&O advies en ontwikkeling telt 12 enthousiaste en betrokken medewerkers. Het team heeft als belangrijkste taak het adviseren en faciliteren op P&O gebied op tactisch en strategisch niveau. Dat doen ze door advies te geven op organisatieniveau, advies en ondersteuning aan de leidinggevenden voor goede mobiliteit en inzetbaarheid van hun medewerkers en het ontwikkelen van passende instrumenten. Het P&O team investeert continu in organisatieontwikkeling, competentieontwikkeling, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

 

De organisatie bevindt zich in een interessante fase van ontwikkeling. Een fase waarin je als Adviseur Organisatieontwikkeling impact kan maken met jouw nieuwe ideeën, ervaring in veranderkunde en projectmanagement op de missie van de organisatie: “Een flexibele en wendbare organisatie zijn die toonaangevende dienstverlening biedt en waar het leuk werken is.” Belangrijke actuele thema’s op dit moment zijn mobiliteit en wendbaarheid, organisatie ontwikkeling, leren en ontwikkelen, dienend leiderschap, HR analytics, arbeidsmarktcommunicatie, strategische personeelsplanning en resultaatgericht werken.

 

Je rapporteert aan de Teamleider Advies & Ontwikkeling en werkt nauw samen met je P&O collega’s.

Lees minder

Opdrachtgever biedt

Het gemeentehuis, jouw werkplek, straalt transparantie uit! Een dynamische werkomgeving met flexibele werkplekken en een werkcafé; dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen. Daarnaast biedt de gemeente jou een fijne werkomgeving waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Niet alleen inhoudelijk, maar ook persoonlijk.

 

 • Het salaris is afhankelijk van competenties en ervaring en bedraagt minimaal € 4.236,- en maximaal € 5.814,- bruto per maand (schaal 12) o.b.v. een fulltime dienstverband (36 uur per week);
 • De gemeente biedt naast je maandelijkse salaris een individueel keuzebudget van 17,05% (inclusief vakantiegeld), dat je kan laten uitbetalen of besteden aan het kopen van verlof of opleidingen.

Lees minder

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Alphen aan den Rijn;
 • Het betreft een functie voor 32 uur per week;
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken. 

Lees minder

Procedure

 • Je kunt op deze vacature reageren via de solliciteerknop rechtsboven de vacaturetekst. Het toevoegen van een motivatie wordt extra gewaardeerd. Je kunt je cv en motivatie ook mailen naar cv@popartner.nl onder vermelding van vacaturenummer 03086;
 • Indien je binnenkort op vakantie gaat, zet dat er dan even bij;
 • Gesprekken bij de opdrachtgever vinden plaats op:
  1e ronde: maandag 14 september (10 – 12) of dinsdag 15 september (10:30 – 12:30)
  2e ronde: dinsdag 22 september (14:30 – 16:30 uur);
 • Een online assessment alsmede een referentieonderzoek maken deel uit van de W&S procedure;
 • Indien je nog vragen hebt, bel Babette van Alebeek op telefoonnummer 030 7 60 90 60 of mail je vraag naar info@popartner.nl;
 • De actuele status van deze procedure vind je op onze site www.popartner.nl

 

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Het benaderen van onze opdrachtgever door kandidaten wordt door onze opdrachtgever niet op prijs gesteld.

 

INLICHTINGEN EN SOLLICITATIE:

P&O Partner 
Babette van Alebeek
Het Rond 7
3701 HS ZEIST
www.popartner.nl
E-mail: cv@popartner.nl

Lees minder
Solliciteer
Deel deze vacature

Nieuwste vacatures