Terug naar overzicht

Adviseur Arbeidszaken & HR (04317) – VERVULD

Den Haag

32 - 40 uur

70.000 - 80.000

Procedure is afgerond

VBZ

Adviseur Arbeidszaken & HR (04317) – VERVULD

De functie

Als Adviseur Arbeidszaken & HR bij VBZ ben je dé vraagbaak en sparringpartner voor de de aangesloten bedrijven en speel je een rol bij het vormgeven en implementeren van beleid op het gebied van arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en rechtspositie. Je vormt samen met één andere (fulltime) collega het team Arbeidszaken.

Leden weten jullie te vinden met diverse vragen over HR-gerelateerde vraagstukken, de cao Zoetwaren, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en arbeidsrecht. Je houdt de ontwikkelingen op deze gebieden nauwlettend in de gaten en komt met advies en voorstellen om deze ontwikkelingen uit te werken.

De arbeidsvoorwaarden worden voor een groot deel geregeld in de cao en het team Arbeidszaken is, samen met de werkgeverscommissie (SEB), verantwoordelijk voor de totstandkoming van deze cao Zoetwaren. Het team Arbeidszaken heeft intensief contact met de aangesloten bedrijven en is actief in/met verschillende werkgroepen rondom HR-beleid, zoals met de uitvoering van het duurzame inzetbaarheidsprogramma Vitaal & Vaardig en de RVU-regeling voor de Zoetwarenindustrie.

Je bent het aanspreekpunt en/of voorzitter van verschillende werkgroepen zoals bijvoorbeeld gezonde(re) roosters, arbeidsveiligheid, vitaal & vaardig, pensioen, aantrekken van arbeidskrachten, mantelzorg, RVU, klokkenluidersregeling en/of scholing. De werkgroepen worden gezamenlijk opgepakt met de vakorganisatie FNV, CNV en De Unie.

Jij bent binnen deze functie in ieder geval verantwoordelijk voor de werkgroep Arbeidsveiligheid. De verdeling van de overige dossiers en werkgebieden stem je samen af met je collega binnen de afdeling arbeidszaken. 

Functie-eisen en competenties

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding bijvoorbeeld in HRM of Rechten;​​​​​​​​​​​​​​
 • Minimaal 5-10 jaar werkervaring bij voorkeur in HR (of arbeidsrecht); 
 • Op de hoogte van relevante ontwikkelingen op het gebied van HR en arbeidsrecht;
 • In staat om praktische en zelfstandig invulling te geven aan HR-gerelateerde dossiers zoals het uitwerken en opstellen van bijvoorbeeld een individueel keuzebudget, gezond blijven werken tot aan de pensioenleeftijd, arbeidsveiligheid en de pensioenregeling voor de Zoetwaren;
 • Enthousiast en samenwerkingsgericht, mensen met elkaar weten te verbinden én in staat om stevig en doortastend op te treden;
 • Initiatiefrijk, proactief en anderen (in jouw enthousiasme) weten mee te nemen;
 • Analytisch ingesteld en advies- en besluitvaardig;
 • Abstract denkniveau, in staat grote verbanden te leggen, maar ook hands-on;
 • Organisatiesensitief met gevoel voor verhoudingen;
 • Doorzetten als het gaat om het creëren van draagvlak en het behartigen van de belangen van je achterban;
 • Stressbestendig en relativerend;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands is een vereiste. ​​​​​​​

In deze opnieuw vorm te geven functie van Adviseur Arbeidszaken & HR zoeken wij een HR-professional van medior niveau; je hebt een aantal jaren werkervaring maar mag je inhoudelijk ook nog verder ontwikkelen. Als persoon sta je stevig in je schoenen, heb je overtuigingskracht en ben je zelfstartend. Je communiceert op een heldere, prettige manier met aandacht voor zowel het proces als de relatie. Door de diversiteit van bedrijven waarmee je te maken krijgt en de verschillende stakeholders binnen het werkveld is een zekere mate van vasthoudendheid en onafhankelijkheid in jouw functioneren van belang. Als collega zoek je de samenwerking, ben je flexibel in je taakopvatting en voel jij je verantwoordelijk voor jouw aandachtgebied. Je doet er alles aan om kwaliteit te leveren bij de leden en de sector.  

 

De organisatie

Onze opdrachtgever VBZ is dè brancheorganisatie voor bedrijven in de Nederlandse koek, snoep, chocolade en hartige snacks sector; ‘de lekkerste branche’. Het ledenbestand van 110 gepassioneerde organisaties is opgebouwd uit kleine, middelgrote (familie)bedrijven en multinationals zoals Mars, Verkade, Pepsico, en Perfetti van Melle. Onder de werkingssfeer van de cao Zoetwaren vallen 175 bedrijven. De gezamenlijke consumentenomzet in Nederland is € 3,6 miljard, en de branche exporteert jaarlijks voor € 3,6 miljard aan waarde. In de gehele branche zijn zo’n 15.000 mensen werkzaam. VBZ is de belangenbehartiger van de zoetwarenindustrie, de spreekbuis richting politiek, publiek en media en treedt op als dienstverlener, ‘informatiemakelaar’ en probleemoplosser voor haar leden. VBZ wil mensen bewust laten blijven genieten van de lekkerste producten uit deze branche. Het VBZ team bestaat uit 8 personen, allemaal professionals met eigen expertisegebieden. Zowel binnen het team als met de leden is er een goede en informele sfeer.

Voor verdere informatie verwijzen we je graag naar www.vbz.nl en www.geefsmaakaanjouwtoekomst.nl en www.zoetwaren.nl

Opdrachtgever biedt

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 5.750,= bruto per maand op basis van een 40 urige werkweek. De opdrachtgever biedt daarin groeimogelijkheden;  
 • VBZ biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een zeer goede pensioenregeling, 30 vakantiedagen (plus nog ongeveer 7 extra vrije dagen), ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden en een reiskosten- en thuiswerkvergoeding;
 • Bij indiensttreding wordt direct een vast dienstverband geboden!

 

 

Overigen

 • De standplaats van deze functie is Den Haag;
 • Het gaat om een functie tussen 32 en 40 uur per week;
 • Er is veel ruimte om je eigen agenda te bepalen en er wordt de mogelijkheid geboden om hybride te werken. Daarbij ben je in ieder geval 2-3 dagen per week op kantoor;
 • In deze zelfstandige baan kun jij je perfect door ontwikkelen als professional en krijg je de mogelijkheid om als HRM’er de functie nieuw vorm te geven;

Je komt te werken in een klein maar hartelijk, ongedwongen en professioneel team dat er wil zijn voor de leden. Er wordt in grote mate eigen ruimte geboden; je krijgt veel vertrouwen en vrijheid in werken.  

Procedure

Deze vacature hebben wij succesvol ingevuld. Ben je benieuwd welke HR-vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan via het menu naar ‘HR-vacatures’.
Heb je andere vragen? We helpen je graag! Opdrachtgevers met het vinden van HR-talent, kandidaten met een volgende stap in hun HR-loopbaan. Vast en interim. Wil je kennis met ons maken of bijpraten? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 030 7 60 90 60 of per e-mail: info@popartner.nl.