Terug naar overzicht

Adviseur Arbeidsmarkt en Onderwijs (03579) – VERVULD

Den Haag

24 - 32 uur

70.000 - 80.000, 60.000 - 70.000

Procedure is afgerond

Vereniging van Waterbouwers

Adviseur Arbeidsmarkt en Onderwijs (03579) – VERVULD

De functie

Bedankt voor je interesse in deze vacature. Helaas is deze al vervuld. Ben je benieuwd welke vacatures op dit moment bij ons openstaan? Ga dan terug naar het overzicht en klik op de rode button ‘Toon openstaande vacatures’.

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op via cv@popartner.nl

Lees minder

Functie-eisen en competenties

 • Je beschikt over een HBO+/ academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld over een afgeronde opleiding op het terrein van HRM en/of bedrijfskunde;
 • Je hebt kennis van en bent goed op de hoogte van trends en ontwikkelingen op het terrein van arbeidsmarktcommunicatie en onderwijs & opleiden;
 • Ervaring bij een branchevereniging, overkoepelende (belangen)stichting of soortgelijke organisatie is een pré, maar geen must;
 • Je bent een prettige, stevige en overtuigende gesprekspartner en geeft graag advies, gevraagd en ongevraagd;
 • Je bent een enthousiaste, proactieve persoonlijkheid en kunt op verschillende levels in een goed gesprek voeren;
 • Je hebt een goed gevoel voor besluitvormingsprocessen en hebt talent voor belangenbehartiging;
 • Op de juiste momenten schakel je naar tactisch en strategisch niveau;
 • Door jouw ervaring is zelfstandig werken geen probleem, je gaat zelf op onderzoek uit en legt gemakkelijk contacten met anderen om je heen.

 

Werkervaring en vakkennis zijn absoluut nodig voor deze functie. Echter jouw persoonlijkheid maakt of je écht succesvol bent binnen de Vereniging van Waterbouwers. Je kunt zelf hét verschil maken.

Lees minder

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden

 • Als Adviseur Arbeidsmarkt en Onderwijs heb je verschillende kern- en werkgroepen voor de beleidsterrein arbeidsmarkt en onderwijs onder je hoede. In deze groepen zet je samen met de leden de koers uit.
 • Een belangrijke opgave is de ontwikkeling en uitwerking van een arbeidsmarktcommunicatiestrategie. Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt voor de waterbouw staan hierin centraal. Hiervoor volg je ook de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt op de voet.
 • Daarnaast houd je je bezig met de ontwikkeling en het actueel houden van het waterbouwkundig opleidingsaanbod. Je bent gesprekspartner richting onderwijsinstellingen om arbeidsmarkt en onderwijs goed op elkaar aan te laten sluiten. Ook hier heb je een werkgroep waarmee je de thema’s behandelt en de richting bepaalt.
 • Als Adviseur Arbeidsmarkt en Onderwijs coördineer je de strategische doorontwikkeling van de eigen verenigingsopleiding voor lidbedrijven “VOUW” en stuur je de medewerker opleidingen aan die verantwoordelijk is voor de examencoördinatie.
 • Ook werk je nauw samen met het O&O-fonds Waterbouw.
Lees minder

De organisatie

Onze opdrachtgever, de Vereniging van Waterbouwers (VvW), is het boegbeeld van de Nederlandse waterbouwers: een sector met een groot verleden en een waardevolle toekomst voor de samenleving. De ca. 90 leden (o.a. aannemers in de “natte” bouw, maritiem dienstverleners en ingenieursbureaus) zijn verschillend qua omvang en expertise, maar delen hun passie: een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid van de Nederlandse delta, met oog voor Europese en internationale ontwikkelingen.

De VvW bestaat uit een bestuur (5 leden) en een bureau (11 medewerkers), die gezamenlijk professioneel en slagvaardig te werk gaan en diepe waterbouw expertise bezitten. De vereniging is er voor én staat dicht bij de leden. Het werk doet de vereniging samen met zijn leden. Hierdoor kan de vereniging verschillende expertises en belangen aan elkaar verbinden. Juist die verscheidenheid aan leden maakt de vereniging zo effectief. De VvW heeft een initiërende, faciliterende en een dienstverlenende rol, afhankelijk van de behoeftes van de leden en de ontwikkelingen die gesignaleerd worden. Kennis wordt gedeeld en de leden worden meegenomen in nieuwe (inter)nationale wet- en regelgeving. De vereniging bereidt de leden voor op toekomstige ontwikkelingen. Trends worden geduid en ontwikkelingen en informatie vertaald naar kennis.  

Voor verdere informatie over onze opdrachtgever zie: www.waterbouwers.nl  

Lees minder

De afdeling

Binnen het Verenigingsbureau wordt intensief met elkaar samengewerkt. De Adviseur Arbeidsmarkt en Onderwijs ressorteert rechtstreeks aan de Directeur van de Vereniging en is onderdeel van een team van vier beleidsadviseurs die werken aan verschillende beleidsterreinen.

Lees minder

Opdrachtgever biedt

 • Onze opdrachtgever biedt een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Het maandsalaris bedraagt bij aanvang ca. € 4.500,= tot ca. € 6.000,= bij een 37,5 urige werkweek en wordt aangevuld met onder andere 8% vakantietoeslag, 25 vakantiedagen en 8 roostervrije dagen (bij fulltime dienstverband) en een goede pensioenregeling. In de toekomst is verdere salarisgroei mogelijk.
 • Werken bij VvW betekent werken bij en organisatie die denkt vanuit sectorbelang en er voor haar leden is.
 • Onze opdrachtgever biedt een afwisselende functie in een kleine, informele en professionele organisatie. Men wil samen blijven leren, verbeteren en vernieuwen. En dat binnen een inspirerend en gezellig team.
 • De organisatiecultuur kenmerkt zich door een hands-on mentaliteit, ondernemend, resultaatgerichtheid, informeel en met korte lijnen. Je krijgt volop ruimte voor  persoonlijke ontwikkeling en verbreding van de functie inhoud, eigen inbreng en het nemen van initiatieven.
Lees minder

Overigen

 • Het gaat om een functie voor minimaal 30 uur / 4 dagen per week. Onze opdrachtgever heeft een lichte voorkeur voor kandidaten die fulltime (= 37,5 uur per week) willen/ kunnen werken. VvW kent flexibele werktijden;
 • De afgelopen coronaperiode is grotendeels vanaf huis gewerkt. Momenteel wordt nagedacht over een goede balans tussen werken op kantoor versus vanaf huis.
  Vanaf maart 2022 is in ieder geval maandag de vaste kantoordag van alle collega’s. De overige dagen staat het vooralsnog vrij om te kiezen tussen vanaf huis of op kantoor werken. In de zomer wordt besproken hoe e.e.a. bevalt en hoe dit in de toekomst in te vullen.
 • Het betreft een structurele functie. Continuïteit in deze functie is voor onze opdrachtgever zeer gewenst. Wij zoeken dan ook een kandidaat die de komende jaren in deze functie wil werken;
 • Momenteel is VvW gevestigd in de zgn. Malietoren in Den Haag. In de toekomst gaat VvW mogelijk verhuizen (vermoedelijk tussen Den Haag en Rotterdam).
Lees minder

Procedure

Procedure is afgerond

Lees minder