De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag hoe je de juiste keuze maakt tussen in loondienst blijven of als zelfstandige beginnen. Of natuurlijk omgekeerd, want velen hebben de stap reeds gemaakt naar zelfstandigheid en zoeken naar 'meer'. Bestaat dat wel? Het is een lastige keuze in een aantrekkende markt waar veel constructies mogelijk zijn.

Na 15 jaar vast dienstverband ben ik sinds 5 jaar met veel plezier als zelfstandige aan het werk. Voor veel verschillende opdrachtgevers heb ik als HR specialist mooie bijdragen mogen leveren, welke ik bij 1 werkgever nooit had kunnen combineren. De verscheidenheid aan organisaties, mensen en vraagstukken was groot. Van ontwikkelvraagstukken voor high potentials voor een bank tot psychologisch onderzoek binnen risicovolle beroepen in de non-profit sector. Voor mij is de diversiteit altijd belangrijk geweest om vol energie mijn werk te doen. Hoe gaaf zijn de tegenstellingen van groot en zakelijk, de organisatie centraal ten opzichte van klein, informeel en persoonlijk, de mens centraal. Wat een leerzaam traject heb ik doorlopen. De vrijheid en zelfstandigheid liggen mij goed, in combinatie met mijn betrokkenheid en resultaatgerichte aanpak kan ik zaken realiseren. Dit leek mij perfect te combinatie met het runnen van een gezin.

Is dit het dan, dacht ik steeds vaker. Uiteindelijk miste ik de vaste band met collega’s. Ik werkte veel alleen en vanuit huis en mij bekroop het gevoel dat ik niet echt iets kon opbouwen op deze manier. Het werd een vluchtig in- en uitvliegen bij verschillende opdrachten met verschillende werkwijzen en overtuigingen. Ik ervaarde ook dat ik niet dicht genoeg bij het vuur zat op momenten dat er besluiten genomen werden. Per slot van rekening ben ik daar toch ook straks weer weg. Je hoort nergens bij.

Toen ik weer eens in gesprek raakte met P&O Partner over mijn loopbaan, verwonderde ik mij over de aandacht voor wie ik ben, oprecht en toch zakelijk. Zelf ben ik ook nieuwsgierig, betrokken, oplossingsgericht. En een ervaren coach. Ik vond het bijzonder dat iemand persoonlijke interesse toont en pragmatisch met mij meedenkt, los van wat ik kom brengen, onder aan de streep. De klik was goed en zonder enige twijfel ben ik vrij snel daarna als associate gestart bij P&O Partner, die al jarenlang aan de weg timmeren als Specialist in HR. Deze stap geeft mij weer energie. Onderdeel te zijn van een inspirerend team, met oog voor kwaliteit, snelheid en vooral veel plezier. Samen bouwen, zonder mijn zelfstandigheid op te geven. Wat wil je nog meer?

Spannend of ik dit jaar nog een kerstpakket krijg!

blog_image:article_popart_15125525785a27b882a248c.jpg:end_blog_image