Bij P&O Partner zijn we aardig actief op LinkedIn. Om mensen niet te overspoelen met alleen maar leuke nieuwe vacatures (want die hebben we, en veel ook!), plaatsen we ook graag andere items. En dan kom je al snel uit op een blog. Want het moet natuurlijk wel zakelijk blijven en dat we bijna iedere week cake of taart hebben bij ons werkoverleg (en die schuld ligt grotendeels bij mij) is nou niet echt geschikt voor LinkedIn.

En toen dacht ik: ach, waarom ook niet, laat ik het eens proberen. Maar ja, met al die HR specialisten om me heen, hoef ik me aan dat onderwerp in ieder geval niet te wagen. En omdat ik mijn bakkunsten niet zakelijk genoeg vind (alhoewel ze wel altijd zeer vakkundig weggewerkt worden door mijn collega’s), werd mijn eerste poging tot een blog een blog uit eigen werk.

Dat blog heeft ongeveer de gehele zomer in beslag genomen. En die was afgelopen jaar behoorlijk lang! Flink zitten typen, lezen, corrigeren en repeat. En vooral ook vaak wegleggen en bedenken dat het misschien toch niet zo’n verstandig plan was. Want bloggen is een vak apart en dat vak heb ik nooit geleerd. En waarom zou ik mijn persoonlijke verhaal op LinkedIn willen delen? Een staaltje plankenkoorts waar je u tegen zegt dus.

Toen de zomer eindelijk voorbij was en de eerste sneeuwvlokken al tevoorschijn kwamen, bedacht ik me dat ik mijn blog nog steeds in de kast had liggen. Coming out day was nog steeds niet gekomen.  Maar de positieve feedback en vooral de opmerking ‘wat schrijf jij leuk zeg!’ zorgden ervoor dat het toch weer begon te kriebelen.

En nu de sneeuwvlokken weer aan het verdwijnen zijn en zelfs de zon afentoe haar gezicht al weer laat zien, is hierbij dan eindelijk mijn eerste blog. Alhoewel ik er eerlijk bij zal zeggen dat dit officieel mijn tweede blog is; mijn eerste blog heeft uiteindelijk de eindstreep toch niet gehaald. Maar die heeft er wel voor gezorgd dat ik nu zo ver ben om de eerste stappen in de blogwereld te gaan zetten!

Ben ik dan ineens een blog-expert? Zeker niet. Maar het lijkt me wel leuk om hier en daar eens een poging wagen en te kijken wat jullie (en ik zelf) daarvan ga vinden. Het zullen voornamelijk blogs worden over mijn eigen ervaringen, dingen die ik zakelijk meemaak en waar ik genoeg humor van inzie om het met jullie te delen. Want het moet natuurlijk wel leuk blijven. Een easy-read onderbreking van de serieuze werkweek dus.

En twijfel je zelf om te gaan bloggen, beantwoord de titel dan gewoon met  een dikke ja. Want als ervaringsdeskundige op dat gebied kan ik nu wel zeggen dat de eerst stappen wellicht wat wankel en spannend zijn, maar dat je na wat vallen en opstaan vanzelf een keer de blog-wereld inloopt. En anders kun je altijd nog een taart of cake bakken, vinden je collega’s vast ook niet erg.