Iedereen weet dat de eerste periode in een nieuwe baan enerverend is. Die fase kost extra energie, levert soms spanning op, vraagt om aanpassing en doet verwachtingen soms wankelen. Zoals Hans Wopereis het in zijn boek "Het licht en de korenmaat" omschrijft: Even snel als je (je nieuwe werkgever) aanpassing verwacht van de nieuweling aan de cultuur, schiet je aan de andere kant als nieuweling in het gevoel van onzekerheid en ondergeschiktheid…

Maar dit was toch niet de bedoeling! Dit was in ieder geval niet wat jij je had voorgenomen! Hoe ga je om met dit interne conflict, met dit gevoel van onzekerheid?
Wij vinden het belangrijk dat 'onze HRM'ers' in deze uitdagende beginfase een goede landing kunnen maken. Daarom hebben wij, collega loopbaancoach Harm Keijer en ikzelf, de PIT-stop bedacht, waarin we samen met zes tot acht geplaatste HRM'ers reflecteren op ieders belevingen en vraagstukken in de nieuwe werkomgeving…

Met de PIT-stop bieden wij gelegenheid om zaken die aandacht vragen te kunnen bespiegelen met collega-professionals die zich in een vergelijkbare situatie bevinden. Met behulp van 'speed sparren', een snelle vorm van intervisie, is iedereen tegelijk en op interactieve wijze aan de slag met het delen van ervaringen en het uitwisselen van tips. Dit is het energieke deel van de middag. Vervolgens maken wij een innerlijke beeldreis. Door middel van deze meer rustige werkvorm kan zich informatie ontvouwen van de spontane inspiratie, het heldere inzicht of de doorvoelde ervaring.

Inmiddels zijn er flink wat ervaringen opgedaan met de PIT-stops in de afgelopen jaren. Intervisie, informatie uitwisselen op een rationeel niveau, met collega HRM’ers wordt als zeer zinvol ervaren door de deelnemers. Met de visualisatie-oefening hebben wij gemerkt hoe moeilijk het -in de ratrace- kan zijn om tot rust te komen. Hoe verrassend het ook kan zijn ‘te horen’ wat er dieper van binnen leeft. Omdat er namelijk altijd zoveel móet in ons hectische bestaan, laten wij de deelnemers kennis maken met de kracht van beelddenken en de afstemming op het ruimere perspectief.

De PIT-stop wordt door de  deelnemers als zeer zinvol en plezierig ervaren. Het effect dringt vaak pas later door, maar iedereen gaat -zoals de bedoeling is- in de middag vol energie en nieuwe inzichten naar huis. Stilstaan bij je handelen ís immers vooruitgang.

Op naar de volgende PIT-stop op donderdag 11 april 2024!

18-03-24
1453 Bekeken

Blogger

Patrick Dybiona

Patrick Dybiona is Registerpsycholoog NIP / Arbeid & Organisatie en o.a. actief als loopbaanbegeleider en coach. Hij is als Associate ruim 10 jaar werkzaam voor P&O Partner.

Deel deze post