De maand november staat onder andere bekend als de jachtmaand. De maand waarin gejaagd werd op wilde zwijnen en gevogelte als proviand voor de periode die komen gaat; de koude wintermaanden en het kerstdiner. Tegenwoordig gaan we niet meer op jacht voor ons eten in de winter. November is nog wel een jachtmaand, alleen jagen we nu op andere dingen:

  • De laatste deals voor de jaartarget
  • De laatste voorbereidingen voor het beoordelingsgesprek
  • De laatste activiteiten die we nog kunnen doen voor het budget van dit jaar

Dit doen we allemaal op basis van wat we dit jaar al bereikt of gedaan hebben. Het enige waar we vaak niet naar kijken is wat we dit jaar geleerd hebben of hadden willen leren.

Trekken we de parallel naar de natuur dan zie je daar kale bomen, met hier en daar een blaadje, met onder de boom een dikke kleurrijke laag bladeren. Tussen de blaadjes door schijnt de herfstzon. De herfstzon en die kleurrijke laag leiden ons af van wat er onder die mooie kleurrijke laag ligt. Namelijk de mest en de bodem waarop volgend jaar weer van alles gaat groeien.

Zo is het ook met onszelf: we zien de kleurrijke laag en de herfstzon. Alles wat we al bereikt hebben en komende maand nog gaan doen. Hier zit een mooie link naar de Creatiespiraal. Een praktische aanpak hoe je jouw wensen en dromen werkelijkheid maakt. In deze spiraal zit op de plek van november: waarderen. Dit is logisch als je kijkt wat hiervoor is beschreven. Als we de spiraal verder volgen komen we op ‘ontspannen’ (de maand december) en vervolgens weer op ‘wensen’ (januari).

blog_image:article_popart_15108219515a0d503f010bb.png:end_blog_image

Als we in november waarderen wat we al hebben bereikt, kunnen we ook waarderen wat er nog niet is bereikt. Waardeer dit keer niet alleen wat je zakelijk al bereikt hebt maar ook welke persoonlijke ontwikkeldoelen je gerealiseerd hebt. En zijn er nog dingen die je te doen hebt? Neem dan de maand december (de maand van het ontspannen volgens de creatiespiraal) de tijd en rust om alles te laten bezinken, om vandaaruit te kijken wat je in januari te wensen en dus te ontwikkelen hebt.
Welke training, opleiding of coaching gaat jou volgend jaar helpen om op basis van je successen van dit jaar (het kleurrijke bladerdek dat de mest is voor volgend jaar) verder tot groei te brengen?

www.quiris.nl
0318-551418

15-12-17
2654 Bekeken

Deel deze post