Lang heb ik getwijfeld of ik als loopbaancoach iets zou bloggen over onze Covid-19-tijd.

Prachtig, al die wijsheid, daadkracht en gedrevenheid. Maar toch knaagde er bij mij iets…

Ik was in het voorjaar nog helemaal niet klaar voor deze - ongetwijfeld - goedbedoelde adviezen. Ik was nog aan het ervaren, herkauwen, verteren van wat er allemaal, ogenschijnlijk zomaar opeens, met de wereld om ons heen gebeurde.

Ook ik zat ineens tussen fulltime thuiswerkende schoolkinderen, opdrachtgevers die ‘on hold’ gingen en piepende of krakende Skype-, Teams- of Zoom-verbindingen.
Nu de eerste rook is opgetrokken rondom Covid-19, zie ik binnen en buiten mijn praktijk hoe iedereen – al dan niet gedwongen - stilstaat bij zijn huidige werk. Vragen die ons bezighouden zijn: ‘hoe gaat het eigenlijk met me? Hoe leuk vind ik mijn baan en organisatie nou écht? Werk ik wel in een vitale sector? Doet mijn werk ertoe?’

Kortom we vragen ons af: klopt mijn koers nog wel?

Ik merk dat veel mensen klaar zijn met het ‘zoeken’ naar meer, sneller, hoger en altijd maar rush-hour. Het lijkt erop dat de tijd is aangebroken voor een ommekeer; naar bezinning, commitment en verbinding met wie je daadwerkelijk bent en wat je doet. Iets wat hout snijdt en wat dus vervulling en voldoening geeft. En tegelijkertijd ook vitaliteit en energie bezorgd, iets wat je gezond houdt. Fitheid, energie, balans en bezieling zijn niet voor niks trending topics op dit moment.

Ook ik had de tijd om me te beraden over mijn eigen koers. Met veel voldoening en dankbaarheid heb ik teruggekeken op mijn eerste 10 jaar als zelfstandig loopbaancoach. Vele mooie ontmoetingen gehad, inspirerende gesprekken, gekke momenten, samen hard gelachen om foute grappen. En ook de diepte in gegaan, om van daaruit sterker te worden.

Niet meer, maar beter!

In deze 10 jaar ben ik als coach een vakvolwassen professional geworden en is de praktijk daarin meegegroeid. Mijn aanpak is nog meer to the point geworden, brengt samenhang, spirit en focus. Dus ook voor mij geldt: niet meer, maar beter! Een heldere boodschap die staat als een huis! Heel blij ben ik daarom dat dit vertaald is in mijn nieuwe logo.