Dear recruiter/ HR-collega / hiring manager: hoe lang geleden is het dat je zelf hebt gesolliciteerd naar een nieuwe baan? Is dat langer dan 1-2-3 jaar geleden? Dan nodig ik je uit VANDAAG nog te solliciteren naar een nieuwe baan.

Ik vraag je niet om van baan te veranderen, maar te ervaren hoe solliciteren momenteel is, dit LIFE-CHANGING event. En daarna terug te keren naar je eigen sollicitatie en het dan écht, 100% ZEKER WETEN, anders gaat doen dan je deed en met als resultaat die nieuwe collega waar je al even naar op zoek was. Hoe? Doordat je nu je eigen ervaringen in gaat zetten in jouw werving.

De kandidaat centraal stellen, je weet pas echt wat dat betekent als je net zelf KANDIAAT bent geweest. Wat had jíj nodig, wat was voor jou belangrijk om te kunnen beslissen dat deze baan beter is dan wat je achterlaat en met zicht op een beter leven. Dit is waarom iemand van baan wisselt. En dat is voor iedereen ANDERS.

En denk je nu, dat kan toch niet: ik kan toch niet NEPSOLLICITEREN bij een ander bedrijf? Ik gun jou ook een nepsollicitant. Echt! Het liefst eentje die het heel ver schopt in het proces en die je dan aan het eind van het traject precies vertelt hoe hij/zij het proces ervaren heeft en wat er goed ging of beter kan. Met een GROTE STRIK erom.

Geloof me, na het zure besef dat deze kandidaat niet je collega wordt, zul je hem/haar op je knietjes bedanken.

Stel, je solliciteert, nep natuurlijk, want je was niet op zoek en je accepteert die betere baan... Tja, dan heb je gesolliciteerd bij een bedrijf dat haar werving RETEGOED (!) op orde heeft om jou als niet-geïnteresseerde te overtuigen. Ik gun je die sollicitatie-ervaring voor de rest van je (hiring)leven.

(Wist je dat recruitmentopleidingen hun deelnemers (recruiters dus) uitdaagt om regelmatig ergens anders openlijk nep te solliciteren, om scherp te blijven en van elkaar te leren.. )

FIJNE SOLLICITATIE!

21-04-22
851 Bekeken

Deel deze post