Onlangs ging ik in gesprek met Krista Beilschmidt, via P&O Partner bemiddeld als interim HR Manager bij een technisch familiebedrijf.

Ontzettend interessant om een inkijkje te krijgen in de keuken van een opdrachtgever. In dit geval een sales gedreven organisatie van ruim 100 jaar oud met de vierde generatie aan de leiding. Een organisatie waar ook nog jaarlijks met iedere medewerker twee functioneringsgesprekken worden gevoerd. Competenties en profielen met gedrag en loopbaanpaden zijn (nog) niet aanwezig.

Krista vertelde dat zijzelf een app, genaamd: Spiegelapp, heeft ontwikkeld waardoor een feedback-gesprek makkelijker in goede dialoog gevoerd kan worden. Een handig eigentijds hulpmiddel dat voor veel HR-professionals (en hun werkgevers/ opdrachtgevers) interessant kan zijn.

Inspiratie voor gesprekken
Teams waar leren en het ontwikkelen van eigenaarschap continu hoog in het vaandel staan, maken menig HR-professional blij. Maar hoe bepaal je doelen voor het team en voor individuen? Duidelijkheid over resultaatgebieden en gewenst gedrag is daarbij essentieel. Gewenste competenties en voorbeeldgedrag, alsmede het stellen van open vragen vormen daarin de basis. Tijdens haar opdracht als interim HR Manager merkte Krista eens te meer hoezeer werknemers gemotiveerd of soms zelfs geraakt worden door een goed gesprek. 

Een zaadje geplant en geen eindeloze formulieren, maar spiegelen
Hoe krijg je mensen in beweging en verbind je mensen rondom een gezamenlijk doel? Wat  beweegt een mens? Allemaal aspecten die heel belangrijk zijn in een goed personeelsbeleid.

Door concrete gedragsvoorbeelden voor de salesfuncties zichtbaar te maken, kunnen  ontwikkel- en resultaatafspraken gemaakt worden. De Spiegelapp is daarbij een handig hulpmiddel.

Van data en advies naar gedragsverandering
De gesprekken gebaseerd op data en ontvangen feedback leiden tot monitoring en borging, waarbij een “Goed Gesprek” in dialoog kan plaatsvinden. Via workshops leren leidinggevenden coachende gesprekken te voeren en leren medewerkers inspirerende doelen te bepalen. Doelen waarin mensen zelf geloven en zin in hebben, leveren immers impact op!

Samenvattend
De Spiegelapp helpt de gesprekscyclus te veranderen in een continue dialoog, waarbij medewerkers en leidinggevenden effectief samenwerken en doelen realiseren. Samen wordt een feedbackcultuur gecreëerd waarbij regelmatig gesprekken plaatsvinden over de doelen, resultaten, ontwikkeling, talent en kansen.

Wil je meer weten over de Spiegelapp, ga dan naar www.spiegelapp.nl.

 

P&O Partner in gesprek met interim HR Manager Krista Beilschmidt over de Spiegelapp